Tips til deg som skal på visning

Tips til deg som skal på visning
Visning Budrunden Gratulerer
- du vant!
Signering
og overtakelse
Vi har samlet noen tips til hva du bør tenke på tenke på når du starter jakten på drømmeboligen. Skriv ut og ta med deg sjekklisten på visning.


Dette bør du sjekke når du er på visning:

Areal

Stemmer boarealet overens med det som er angitt i prospektet? Overdrivelser forekommer, still gjerne spørsmål på visning.

Gulv
Er det vannskader, skjemmende riper, er gulvet lagt av fagfolk? Må du påregne sliping av parkett? Spør hvem som har lagt gulvet.

Strøm
Er anlegget gammelt eller nytt? Sjekk sikringsskapet, kontakter (er de svidd?), ledninger. Er el-installasjonen profesjonelt gjort? Holder sikringene til kjøkken og våtrom minstekravet på 16A? Det bør ideelt være satt inn automatsikringer og jordfeilbryter. Er det tilstrekkelig med kontakter i stue og andre oppholdsrom?

Vann
Er det dryppende kraner, lekke rør, godt trykk? Sjekk under badekar og dusjkabinett. Se inne i skap på kjøkken, har det vært lekkasjer? Er radiatorene justérbare? Er varmtvannsberederen gammel?

TV/bredbånd
Hvilken avtale eksisterer for kabel-TV og tilgang til Internett? En telefon til en lokal nettilbyder vil avsløre om området er regulert for bredbånd via TV-kabelen.

Lukt
Sjekk særlig våtrom og kjellerbod, det skal ikke lukte mugg og fukt, tegn på råte og sopp.

Vinduer og dører
Er de lette å åpne? Hvis dører er trege, kan det være setningsskader, grunnen siger osv. Damp mellom vindusglassene tyder på lekkasje, og dårlig isolasjonseffekt. Sopp og råte i vegg oppstår gjerne nær vinduer og verandadør.

Vegg
Sjekk vegger og fliser for fukt. Er flisene godt festet? Løsner murpussen lett? Det kan være tegn på råte og fukt. Er tapetet pent, er det godt sparklet og pusset under? Ser listverk og gjæringskanter i hjørner pene ut? Et blikk i taket forteller deg om du bør male det.

Bad, våtrom
Sjekk lukt, prikker, sprekker, låter det hult når du banker på flisene? Er våtromstapetet bulkete? Godt avtrekk? Er det fuget i skjøtene? Membran ved sluk? Fungerer varmen i gulvet? Vær varsom dersom badet er pusset opp av ufaglærte, avsløres ofte ved å sjekke hvordan rørene er lagt.

Kjøkken
Sjekk lukt i benken. Er det vannlås tilknyttet oppvaskmaskin? Stoppekran? Må du påberegne å skifte innredning, skapdører, vifte? Spør om eier har vært plaget av maur.

Kjeller og loft
Som i våtrom og kjøkken må du sjekke lukt og fukt i kjelleren og på loft. Er det tørt nok til oppbevaring av gjenstander av ømfintlig materiale? Løsner malingen? Er det tilstrekkelig lufting? Kalkutslag på kjellergulvet?

Utvendig
Er taket nylig lagt, eller venter det en stor jobb? Hvordan ser takrenner, grunnmur, utvendig kledning og trappeoppganger ut? Har andelslaget/borettslaget store utgifter til trær og busker, belegningsstein og lekeplasser?

Fellesutgifter
Borettslag har ofte fellesvaskeri, renseri, søppelcontainer, parkeringsplasser, hagearealer, kabel-TV. Hva finnes her? Har borettslaget gjennomført skifting av tak, balkonger, vinduer, porttelefon, dører osv. nylig, eller er det store fellesutgifter nær forestående? Slikt vil i så fall ofte føre til økning i husleie. Også renter og avdrag på fellesgjeld inngår i fellesutgiftene. Rentene gir fradrag i skatten.
  • Skriv ut
  • Sidekart
  • Legg til dine favoritter
Kontakt
Privat: 85 40 50 00 (5-sifret nr. 08540)
Bedrift: 85 40 99 05 (5-sifret nr.  06030)

Chat med oss

Kundeservice Teknisk support

Kontakt oss

Ring oss Skriv til oss Book møte Bli kunde Gi tilbake-melding

Finn oss

Finn ditt kontor og minibanker 

Finn svaret raskt

Kort Nettbank og mobil Konto Prisliste Kundeservice