Del

Syv tips til hvordan du kan få mer ut av styret

- Mange små og mellomstore bedrifter kan lykkes mye bedre med dersom de bruker styret sitt på en bedre måte, forklarer Lars Erik Sandbakken, bedriftsrådgiver i Danske Bank.

– I banken opplever vi at mange av bedriftskundene våre har et ganske passivt styre. I mange tilfeller er aksjonær, daglig leder og styreleder en og samme person. Med så mange oppgaver samlet på en person, blir det gode styrearbeidet fort nedprioritert.

Hva kan et profesjonelt styre bidra med?

Et profesjonelt styre med eksterne styremedlemmer kan bidra med spisskompetanse innenfor et område aksjonærer eller daglig leder ikke har sine styrker.

– Mange bedrifter vil få ut mer av sitt potensiale dersom de har et aktivt og profesjonelt styre. Det er ikke nok å å bruke styret som en kontrollfunksjon. Et godt styre skal fokusere på utvikling, hjelpe daglig leder med å håndtere nye problemstillinger, og tenke langsiktig, sier Lars Erik Sandbakken.

Det kan dukke opp mange ulike behov der et styremedlem kan være en god sparringspartner og hjelpe bedriften i riktig retning. For et selskap i vekst kan det oppstå utfordringer hvor du trenger noen med lokal kjennskap og nettverk i det aktuelle markedet. Det hender også at selskaper kommer i en situasjon som krever kutt eller nedbemanning. I slike situasjoner kan et styremedlem med erfaring innenfor krevende interne omstruktureringer bistå i å lede prosessen ryddig og profesjonelt.

Få alle fordelene i dag. Bli kunde i Danske Bank.