Tannlegespesialistene Olav Inge Larsen (t.v) og Eivind Skaar

Tannlegeduoen Eivind Skaar og Olav Inge Larsen hadde en drøm i flere år om å styre sin egen hverdag, og starte en tannlegeklinikk i Trondheim. Da de var ferdigutdannet som spesialister innenfor hvert sitt fagområde, begynte jobben med å gjøre klinikkdrømmen til realitet.

Danske Bank så helheten

- Som to nyutdannede tannlegespesialister kunne vi selvsagt svært lite om det å drive et foretak, og vi hadde også utfordringer med å finne et passende lokale med god beliggenhet for klinikken, sier Eivind Skaar om utfordringene.

Det er store investeringskostnader knyttet til oppstart av en tannlegeklinikk, og det kan være utfordrende å få en god husleiekontrakt på lokaler med sentral beliggenhet. Ofte må man gjerne ut med 5-6 millioner kroner i investeringer av utstyr før klinikken er oppe og gå.

- Vi hadde dårlige kort på hånda i forhandlinger med bankene, men Danske Bank tok sjansen på oss, og det er vi svært takknemlige for.


Eivind Skaar
Tannlegespesialist
Sentral Dental AS

- Vi hadde lite erfaring, ingen sikkerhet, og generelt dårlige kort på hånda i samtaler med banken. Men vi visste at det var et marked for dette i Trondheim, og heldigvis så Danske Bank helheten, og hadde troen på oss, sier Skaar.

På høsten 2016 startet prosessen med Danske Bank som til slutt endte opp med Sentral Dental AS, en godt drevet tannlegeklinikk sentralt i Trondheim som åpnet i 2017. Drømmen ble virkelig, og de kan nå kalle seg klinikkeiere.

- Vi var avhengige av å ha gode folk på laget, og Danske Bank i tillegg til utleier er hovedgrunnen for at vi fikk realisert drømmen vår. De tok sjansen fordi de hadde troen på oss, og så ser vi jo at det gikk bra, sier Eivind Skaar.

Eivind Skaar i aksjon.

Betydelig kompetanse rundt foreningene

Leder for privat- og bedriftsrådgivning i Danske Bank, Thomas Meland Johansen, sier det var avgjørende at Skaar og Larsen kom i kontakt med banken såpass tidlig i prosessen. I et sånt omfattende prosjekt, er det mange detaljer som skal på plass, og mange avdelinger i banken som blir involvert.
- Det var avgjørende at tannlegene kom til oss så tidlig i prosessen.
Det ga oss gode muligheter til å lage gode løsninger for begge parter.


Thomas Meland Johansen
Leder privat- og bedriftsrådgivning
Danske Bank

- Dette er et gulleksempel på hva vi i Danske Bank kan hjelpe til med. Vi har betydelig kompetanse rundt bransjene til våre partnerforeninger, og vet hva som må til for at noe går fra å være kun en tanke til å bli noe håndfast, sier Johansen.

Ofte trenger de som vil starte eget foretak i disse bransjene en sparringspartner og noen som kan se helheten. Danske Bank la en langsiktig plan sammen med Skaar og Larsen, hvor en rådgiver i banken blant annet gikk gjennom leiekontraktene for mulige lokaler og avtalene med utstyrsleverandørene.

- Dette ga en ekstra trygghet for oss, ettersom vi ikke hadde noen juridisk bakgrunn for å vite noe om disse avtalene var gode eller ikke, sier tannlegespesialist Eivind Skaar.

Thomas Meland Johansen i Danske Bank legger til:

- Skal en tannlege, psykolog eller lege vite hvor bundet og låst man er i en husleieavtale? Hvor mye styringsrett har man egentlig? Er denne leverandøravtalen virkelig god, eller fins det måter å få den billigere på? Det er ikke opplagt at folk vet sånt, sier Johansen.

- Slike ting kan vi ta gjennom våre fagmiljøer. 

Finn din leverandør - få på plass finansieringen etterpå

  • Uforpliktende og gratis å søke om finansiering
  • Ingen kostnader påløper frem til du har funnet utstyret du skal ha
  • Rente på leasing p.t. 3,95 %*
  • Etableringsgebyr kr 1950,-
  • Termingebyr kr 105,-
  • Få full oversikt over dine leasingavtaler i nettbanken

Les mer om leasing av tannlegeutstyr 

* Renten er knyttet mot 3 mnd NIBOR og vil bli justert i tråd med endringer i denne underveis i avtalen. Tilbudet gjelder for nye og eksisterende kunder. Tilbudet gjelder for nye og eksisterende kunder.