Det finnes mange falske apper i omløp, og de kan være vanskelige å gjennomskue. Det gjelder særlig apper som til forveksling ligner populære spill og andre kjente apper.

Noen falske apper spammer deg med annonser, andre er mye mer lumske. De kan få tilgang til all informasjon på mobilen eller nettbrettet, bruke av dataforbindelsen din, ringe og sende sms-er for din regning og misbruke betalingskortene dine hvis du handler gjennom appen.

Slik blir du tryggere når du bruker apper

  • Hent bare apper i App Store og Google Play og Windows Phone Store.
  • Se hvem som har utgitt appen. På utgiverens hjemmeside bør det være en kobling til App Store, Google Play, eller Windows Phone Store der du kan hente appen.
  • Sjekk hvor mange brukeranmeldelser appen har fått. Falske apper har som regel ingen eller få brukeranmeldelser.
  • Sjekk når appen er gitt ut. Falske apper har normalt ikke vært tilgjengelige særlig lenge og har sjelden oppdateringer.
  • Sjekk språket i tittelen og beskrivelsen av appen. Mange falske apper har dårlig språk og flere stavefeil.

Apper gir tilgang til en uendelig verden av spill, nyheter og alle mulige verktøy som gjør livet lettere. Du må bare huske at apper er små programmer hvor det kan være skjulte overraskelser. Gjør det til en vane å lese gjennom vilkårene før du installerer, og hent bare apper i App Store, Google Play eller Windows Phone Store.

 

Har du opplevd tegn på misbruk i nettbanken eller mobilbanken?

Hvis du har mistanke om at nettbanken eller mobilbanken er blitt misbrukt, må du kontakte oss med det samme på 987 08540.