Du kan dele opplevelsene med venner og familie, sjekke e-poster, gå på nettbank eller surfe på nett, uansett hvor du er i verden.

Men du må være ekstra oppmerksom når du bruker offentlige nettverk i utlandet. Det finnes falske nettverk på flyplasser, hoteller og mange andre steder der du kan risikere at dine personlige opplysninger blir stjålet.

Slik blir du tryggere når du reiser

  • Spør personalet der der du befinner deg om navnet på nettverket deres, slik at du ikke kobler deg på et falsk nettverk.
  • Sjekk at brannmuren din er aktiv når du bruker et offentlig nettverk. Husk at du også kan få brannmurer til Android- og Windows-mobiler og -nettbrett. (Du kan lese mer om brannmurer her).
  • Sjekk at datamaskinen din ikke har aktivert "automatisk tilkobling til nettverk". Ellers vil datamaskinen din automatisk lete etter andre nettverk i nærheten.
  • Husk at du alltid må logge deg av og lukke nettleseren når du har brukt en av påloggingene dine.
  • Bruk bare nettverk som du vet er sikre når du skal inn på nettbank, handel på nett eller bruke personsensitive opplysninger. Du kan lese mer om sikre nettverk her.

Det er ingen grunn til å få ødelagt ferieminnene av IT-svindlere. Hvis du følger rådene om å bruke nettverk i utlandet, kan du unngå en rekke problemer - uansett hvor i verden du er.

 Bestem selv hvor kortet ditt kan brukes

Med kort fra Danske Bank kan du selv tilpasse kortsikkerheten til dine behov og dine reiser.

Når du mottar de første kortene dine fra Danske Bank er de klare for bruk i Norge, men stengt for bruk i andre land og for netthandel. Du trenger ikke gjøre noe selv mens du er på reise. Kortet oppdateres automatisk til det geografiske området hvor du bruker det. Dette gjør vi for å redusere risikoen for misbruk.

Les mer om innstiller på kortet