Ung

Sannsynligvis den beste bankpakken for deg som er mellom 18 til 27 år. Kostnadsfritt, store fordeler og tilgang på knallgod forsikring.

UNG

Du får bankkort, konto og mobilbank uten årsgebyr. Varekjøp og uttak i både inn- og utland er gebyrfrie. Hvis du mister kortet ditt kan du bestille et nytt kort uten ekstra kostnad.

Du kan også be om å få kredittkort i pakken. Da tar vi en kredittvurdering som vurderer om du kvalifiserer for kreditt. Med kredittkortet følger det en gratis reise- og avbestillingsforsikring.

UNG Forsikring

Best på pris! 
Vi har gjort det enkelt for deg! For kun 89 kr pr måned kan du som har Kundeprogram UNG bestille en knallgod innbo-, reise- og ulykkesforsikring.  Forsikringen er kåret til best på pris i Aftenposten 22. mars 2017.

Innboforsikring
Enten du eier eller leier burde du ha en innboforsikring. Da er du sikret om du mister tingene dine eller de skades ved blant annet innbrudd, brann eller vannskade.

Reiseforsikring
Norsk familieøkonomi ga vår reiseforsikring toppkarakter i sin test! Du er trygg på både dagsturer i nærområdet og på reiser inntil 90 dager – hele året.

Ulykkesforsikring

Med ulykkesforsikring får du dekket utgifter ved både behandlinger, medisinsk invaliditet, i tillegg til erstatning ved dødsfall.

Enklere hverdag for deg som er ung

 • Oversikt over økonomien - når og hvor du vil. Uansett hvor du er kan du enkelt og gebyrfritt betale regninger, bestille nytt kort eller sperre mistet kort. I mobilbanken får du også god oversikt over hva du bruker penger på med "Mitt forbruk". 

Ofte stilte spørsmål blant unge

 • Om kort og konto

  Hvilket kundeprogram bør jeg bestille og hva koster det?

  Er du mellom 18-27 år passer kundeprogram UNG best. Kundeprogrammet er gratis og du har i tillegg reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom du har med kredittkort i programmet. 

   

  Kan jeg få kort med bilde?

  Du kan gjerne få kort med bilde uten at det medfører ekstra kostnad. Du kan ringe til vårt kundesenter for å bestille, alternativt komme innom en av våre filialer. Husk å ta med deg passet ditt.

   

  Kan jeg få et ekstra kort til min konto?

  Det er kun mulig å få et brukskort per person per konto. 

   

  Kan jeg bestille kredittkort hos dere?

  Ønsker du å bestille kredittkort kan dette bestilles sammen med kundeprogram UNG. Det er frivillig å velge til kredittkort i kundeprogrammet. Velger du kredittkort er det viktig å sette seg inn i reglene for bruk av kredittkort, slik at man unngår kredittkortgjeld. 

   

  Hva må jeg tenke på når jeg skal ut å reise og hvordan sikrer jeg at kortet er åpent for bruk i utlandet?

  Før du reiser er det smart å ta en kikk på innstillingene under Geosperre. Dette gjøres i din nett- og mobilbank. I menylinjen i nettbanken, skal du velge "Kort og valuta", og "Kortoversikt". Trykk på pilen foran ønsket kort og velg "Geosperre". I mobilbanken velger du 'kort', velg ønsket kort, klikk på 'Geosperre'.

 • Om forsikring

  Hvorfor forsikring?
  Mange unge har allerede en barneforsikring. De fleste barneforsikringer avsluttes ved fylte 26 år, men når du fyller 18 år kan det allikevel være smart å ta en gjennomgang av hva som passer best for deg. Avhengig av din livssituasjon bør du få en rådgiver til å hjelpe deg med å avdekke din behov. Det kan hende det lønner seg for deg å kjøpe en «voksenforsikring» som dekker mer. Har du blitt samboer? Fått barn? Eller kjøpt bolig?  

   

  Hvilke forsikringer tilbyr dere?

  Gjennom kundeprogram UNG har du tilgang på en knallgod innbo-, reise- og ulykkesforsikring til kun 89,-/mnd. Forsikringen, som leveres av Codan Forsikring, ble kåret til best på pris i Aftenposten 22. mars 2017.

   

  Velger du å bestille kredittkort til kundeprogram UNG har du inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Denne koster ingenting ekstra. 

 • Om depositumskonto

  Hvordan opprettes jeg en depositumskonto og hva koster det?

  Først må leietaker legitimere seg på hjemmesiden vår med kodebrikke fra sin hovedbank. Det kan man gjøre her: www.danskebank.no/legitimering.
  Deretter må dere sende inn leiekontrakten til oss på e-post: 08540@danskebank.no. Når dokumentasjon er mottatt, vil vi opprette kontoen for dere.

  Pris er kr. 600,- for utleier. Merk at depositumskonto alltid skal opprettes i utleiers bank.

 • Om BSU

  Hva er BSU?

  BSU står for boligsparing for ungdom. Dette er den beste sparekontoen for deg som er 33 år eller yngre og som har skattbar inntekt.

  Du kan spare inntil 25 000 kr i året til og med det kalenderåret du fyller 33 år, og maksimalt 300 000 kr.

  Sparer du 25 000 kr i året, får du 20 % skattefradrag, noe som betyr at du får 5 000 kr tilbakebetalt på skatten året etter. 

  Ønsker å bestille kontoen, kan du gjøre det her.