Svært usikre kapitalmarkeder gjør det vanskelig for bankene å sette prisene framover, men samtidig har Danske Bank vært, og skal fortsatt være en konkurransedyktig bank.

- Vi må forholde oss både til finansmarkedene som påvirker våre egne kostnader til innlån, og til konkurransesituasjonen i det norske markedet. Våre varslede renteendringer var allerede planlagt iverksatt før mange av våre konkurrenter, men med de endringene vi nå ser i konkurransesituasjonen er det riktig av oss å legge disse enda tidligere, sier leder for Personmarked i Danske Bank Norge, Aleksander Dahl. 

Danske Bank vil som følge av dette gjennomføre renteendringen på inntil 0,85 prosentpoeng 5. april. Originalt var endringene planlagt til 15. og 22. april.

Mange vil ha avdragsfrihet

Dahl påpeker samtidig at banken har en voldsom økning i søknader om avdragsfrihet som følge av Korona-tiltakene og prioriterer nå å hjelpe disse kundene.

- Våre 300 personmarkedsrådgivere jobber nå på spreng for å hjelpe kunder som er i en vanskelig situasjon. Vi håper derfor at våre andre kunder som lurer på sin konkrete rente, vil ha litt tålmodighet med oss, og avventer å kontakte oss til vi får formidlet nye rentesatser i løpet av de nærmeste dagene, sier Dahl.