Bilforhandlere tilbyr ofte rentekampanjer på billån dersom du kjøper bil via dem. Det som ikke alltid er like tydelig, er hva du faktisk må betale etter gebyrer og kostnader.

Ett godt tips til hvordan du sjekker om du har en konkurransedyktig billånsrente, er å se hva den effektive renten din er. Sammenlign dette med prisene på finansportalen.no, så finner du ut av hvor mye penger du faktisk kan spare ved å forhandle renten din.

Et eksempel på hvor mye det kan skille i pris:

Bilkjøp på 500.000 kroner med 80% finansiering (100.000 kroner egenkapital), 5 års nedbetaling

Danske Bank AKA-billån - 2,89% effektiv rente: 30.076,- totale rentekostnader

Annen billånstilbyder - 4,60% effektiv rente: 48.525,- totale rentekostnader.

Dette utgjør altså over 18.000 kroner spart på fem år.

Sjekk den effektive billånsrenten

Pass også på at du ikke blir låst til en langsiktig nedbetalingsplan med høy rente. Ofte tilbyr bilforhandlere lav rente de første årene, hvorpå prisen øker betraktelig med tiden. 

Det er også viktig at du har gjort en god jobb på forhånd – før du går til innkjøp av ny bil. Her er to gode tips fra oss i Danske Bank.

  • Lag deg et budsjett. Hvor mye kan du kjøpe for? Hva kommer billånet til å koste deg i måneden, og hva vil det utgjøre for privatøkonomien din generelt? Dette bør du ha god kontroll på før du slår til på ny bil.
  • Få finansieringstilbud fra minst 3 forskjellige billånstilbydere. Det viktigste å se etter i et billånstilbud er den effektive renten. Det er det du faktisk kommer til å betale i måneden – etter renter, kostnader og avgifter. Husk at forhandlere ofte tilbyr lav effektiv rente de første årene, men at prisen øker betraktelig etter noen år.

Som AKA-kunde i Danske Bank kan vi tilby svært konkurransedyktige priser, med lave kostnader, avgifter og etableringsgebyr. Dette er uavhengig av om du kjøper ny- eller bruktbil, el- eller diesel-bil. Dette gjelder også om du har en nybil i bestilling. Du kan få finansiering i Danske Bank helt frem til fysisk overtakelse av bilen.

Billån Akademikerne

Går du med tanker om kjøp av bil? Med billån fra Danske Bank kan du kjøpe bilen du ønsker deg, og låne inntil 100 % av kjøpesummen.  Søker du i dag, er finansiering i orden når akkurat din bil dukker opp på markedet. 

Hos oss kan du finansiere personbil, bobil eller varebil inntil 3,5t.

Søk billån her