Working in Office

Trond Mellingsæter måtte innse at kontoret hans var forbeholdt Vivi Vu fra Rælingen under #girlstakeover

Danske Bank deltok 11. oktober på «Girls Takeover», et initiativ fra den internasjonale humanitære organisasjonen Plan International, som går ut på at kvinner overtar sjefsstolen i store selskaper over hele verden for en dag.

Vivi Vu fra Rælingen fikk prøve seg som vår sjef, hvor hun fikk en spennende dag med mangfold og likestilling på agendaen.

- Jeg meldte meg på Girls Takeover fordi jeg ønsker å bidra til å fremme likestilling og kvinners rettigheter, sier Vivi Vu.

- Det er en livsstil

25-åringen, som til daglig jobber i finans, er krystallklar på at bedrifter må bli flinkere til å rekruttere bredere i fremtiden.

- For å utvikle morgendagens løsninger så trenger vi å rekruttere på tvers av kjønn, etnisitet og faglig bakgrunn. Vi trenger kompetansen fra hele befolkningen for å drive samfunnet vi lever i fremover, sier Vu.

På hennes arbeidsdag som toppsjef i Danske Bank, fikk Vivi Vu delta på en workshop med Econa, spise lunsj med mange av bankens ledere hvor temaet var mangfold og hva banken kan gjøre bedre på det området, og til slutt holde en presentasjon for landsledelsen om vår vei videre med arbeidet.

- Det har vært veldig gøy å få prøve seg som toppleder. Det er ikke bare en stilling, men en livsstil! Det er et vanvittig tempo og krever mye av deg som person. Dagen har absolutt gitt mersmak, og jeg har lyst til å ha lederansvar en gang i fremtiden, fordi da får man muligheten til å påvirke, ikke bare selskapets retning, men også det samfunnet man lever i, sier Vivi Vu om dagen.

Et viktig initiativ

HR-sjef i Danske Bank Norge, Hege Lunder synes «Girls Takeover» er godt og viktig initiativ, og hun er svært fornøyd med hvordan Vivi klarte seg i rollen som landssjef.

- Vi har møtt en uredd, stødig og svært reflektert ung kvinne, og det har vært imponerende å se hvordan hun tok rollen for Trond for en dag. «Girls Takeover» er en god anledning for oss å støtte jenter på deres vei til å bli fremtidens ledere, sier Lunder.