Google Pay

En rask og enkel måte å betale på, uansett hvor du befinner deg.
 • Rask og enkel betaling i butikker
  Betal med Google Pay i alle butikker og terminaler som tar imot kontaktløs betaling.

 • Handle på nett verden over
  Nå trenger du bare en Android-enhet med versjon 5.0 eller nyere for å handle på nett og du unngår å legge igjen kortinformasjonen på ulike nettsteder.

 • Trygg betaling via mobilen, nettbrett eller smartklokker
  Dine kortopplysninger vil verken lagres i Google Pay eller på brukersteder. 

Slik kommer du i gang med tjenesten

 

1. Last ned Google Pay-appen i Google Playstore

 

2. Åpne appen og velg + Betalingsmåte

 

3. Legg inn ett eller flere betalingskort

 

 

75639337-00090252-aad8e2b3

Ofte stilte spørsmål

 • Hva er Google Pay?
  Google Pay er en betalingstjeneste hvor du enkelt kan betale med en Android-enhet i butikker, apper eller på nettet.
 • Hvilke enheter kan jeg bruke med Google Pay?
  Alle Android telefoner og nettbrett som har Android med versjon 5.0 eller nyere (med innebygget NFC). Du kan også bruke en rekke smartklokker som har Wear OS 2.0. For å kunne betale i butikk må både telefonen og terminalen støtte kontaktløs betaling. Du kan finne ut om telefonen støtter kontaktløs betaling under innstillinger.
 • Hvordan får jeg Google Pay?

  1. Last ned Google Pay-appen i Google Play Store
  2. Velg ”+Betalingsmåte” og legg inn ett eller flere kort fra Danske Bank
  3. Godkjenn vilkårene
  4. Tast inn bekreftelseskoden fra banken

  Da er Google Pay klar til bruk.

 • Da jeg åpnet Google Pay for første gang var flere av kortene mine allerede lagt til. Hvordan kunne det skje?

  Det er sannsynligvis på grunn av at du allerede har en Google Play konto og dermed en Google ID. Forklaringen er at du tidligere har lagt til dine kortopplysninger til denne kontoen/ID-en. Det er altså de samme kortopplysningene som du bruker ved kjøp i Google Play. For å gjøre det enklere for deg henter Google automatisk de samme kortopplysningene over i Google Pay.

  Vær OBS på at både nye og tidligere kort du har hatt registrert i Google Play kan vises i Google Pay. Du kan til enhver tid slette kortene du ikke lenger ønsker å ha i Google Pay.

 • Hvilke Danske Bank kort kan jeg legge til i Google Pay?
  Alle Mastercard som Danske Bank utsteder – både til privatkunder og bedriftskunder.
 • Vil det være mulig for unge under 18 år å legge deres Mastercard inn i Google Pay?

  Ja, det er det. Du må likevel være oppmerksom på at Google krever at brukeren skal være minimum 18 år. Er du 16 og 17 år, krever Google aksept fra en verge.

 • Hvor mange kort kan jeg legge til i Google Pay? – og hvordan bytter jeg fra et kort til et annet?
  Det er ikke noen begrensninger på hvor mange kort man kan legge inn og du kan selv administrere kortene i selve appen. Du velger det foretrukne kortet ditt ved å åpne Google Pay, for så å velge punktet ”Payment/Betaling” i bunnen av appen og trykke på ”Kontaktløs”-ikonet for å velge kortet du vil bruke. Det foretrukne kort vil nå stå i toppen av listen av betalingskort og være markert med teksten ”Default/Standard”.
 • Hvor kan jeg betale med Google Pay?

  I alle butikker og terminaler som aksepterer Mastercard kontaktløst, både i Norge og i utlandet. Du kan også bruke Google Pay på nettbutikker og i apper som har Google Pay som et betalingsalternativ. I Google Pay ser du hvilke apper som aksepterer Google Pay. Se etter en knapp «Buy with Google Pay» når du handler.

 • Må jeg bruke pinkode når jeg betaler med Google Pay?

  Du behøver aldri å taste inn pinkode på terminalen når du betaler med Google Pay. Handler du for mer enn 200 kr. må du låse opp telefonen med din telefonkode, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.

  Handler du for mindre enn 200 kr. kan du betale med låst skjerm. For å øke sikkerheten kan du bli bedt om at godkjenne kjøpet med å låse opp telefonen.

 • Koster det noe å bruke Google Pay?
  Det koster ingenting for deg som kortholder å bruke Google Pay. Du betaler kun det du eventuelt allerede betaler for å ha betalingskort som er lagt i Google Pay. Det er derfor ingen gebyr på betalinger i forbindelse med Google Pay, og butikker kan heller ikke ta gebyrer når du betaler via Google Pay.
 • Hva skjer hvis mitt Mastercard blir sperret? Sperres det også i Google Pay?
  Ja – fra det øyeblikk et kort blir sperret, vil du ikke kunne betale med kortet i Google Pay.
 • Hva gjør jeg hvis jeg mister en enhet som jeg har Google Pay på? Hvordan er sikkerheten med tanke på misbruk?

  Din telefon er sikret med en kode, så sannsynligheten for at den misbrukes er begrenset. Vi anbefaler deg likevel å sperre kortet så raskt som mulig via mobilbanken eller nettbanken. Du kan også få hjelp ved å ringe til kundesenteret i Danske Bank.

  Kortnummeret som ligger i Google Pay er ”token” (som er et fiktivt virtuelt kort) og det er mulig å utelukkende sperre dette fiktive kortnummeret, slik at du ikke behøver å bestille et nytt fysisk kort. Dette kan Danske Bank hjelpe deg med.

 • Kan Google Pay se mine transaksjonsdata?  
  Hvis du velger å tilmelde deg Google Pay aksepterer du Googles brukervilkår og du gir dermed samtykke til å dele dine betalingsdata med Google og assosierende virksomheter. Likevel er det kun ved kjøp foretatt med selve Google Pay, at du deler dine betalingsopplysninger.  Du vil til enhver tid kunne trekke ditt samtykke tilbake ved å slette dine kort fra Danske Bank i Google Pay-appen.
 • Er Google Pay en sikker løsning?
  Ja, det er den. Vi har naturligvis vurdert sikkerheten rundt Google Pay, og vi har konkludert med at løsningen lever opp til alle våre sikkerhetskrav. På samme måte som i andre digitale lommebøker ligger det ikke kortopplysninger i Google Pay. I stedet bruker Google Pay ”tokens” (et fiktivt kortnummer) som er enhetsspesifikt. Dersom telefonen blir stjålet eller hacket får ikke svindlerne tak i dine kortopplysninger.
 • Det er trukket et beløp på min konto, som jeg ikke mener jeg har medvirket til. Hva skal jeg gjøre?
  Du skal følge de samme prosedyrene, som om det var en alminnelig transaksjon med et betalingskort. Du skal lage en reklamasjon.
 • Hvor mange enheter kan jeg registrere samme kort på?
  Der er ingen begrensninger på hvor mange enheter du kan registrere samme kort på.
 • Vilkår

Relaterte artikler