Del

nHack gir gründere unike muligheter i Kina

I løpet av høsten sender Danske Bank og akselerator-programmet nHack seks gründerselskaper til Shanghai. Der skal de få hjelp til å etablere seg i Kina eller å hente kapital i landet.

Torsdag 21. september samlet alle de seks selskapene seg i Trondheim sammen med representanter for banken. Arrangementet kickstartet samarbeidet mellom banken og gründerne før de reiser til Shanghai, der den første akseleratoren etableres i høst.

Country Manager i Danske Bank, Trond F. Mellingsæter, mener Kina er et glimrende sted å være om man ønsker å teste ut ideene sine hurtig.

- Kineserne adopterer nye trender raskt, det er god tilgang på kapital og rimelig å produsere der. Hvis gründerne slår igjennom i Kina er markedet enormt
Trond F. Mellingsæter, Country Manager i Danske Bank

Ønsker å lære av tankesettet til gründerne

For Mellingsæter er det viktig å kunne hjelpe gründere ordentlig i gang i utlandet. 

- Blant dagens gründere finnes morgendagens tungvektere. Vi ønsker å hjelpe disse selskapene med å få testet forretningsideen sin i utlandet og komme raskere til markedet. Samtidig håper vi å lære av tankesettet og entreprenørånden hos gründerne, og ta det inn i vår organisasjon i møte med endringene banknæringen står overfor, sier han.

 

Hva er nHack?

nHack ble startet tidligere i år av seriegründer og investor Chris Rynning. Målet med programmet er å bistå med små og store start ups som ønsker å ekspanedere til Kina.

Ved akseleratoren i Shanghar vil nordiske bedrifter kunne lære mer om det kinesiske markedet, og de vil kunne få kapital, kunnskap og kostnadseffektiv infrastruktur når de kommer inn i Kina.

Med seg på laget har Rynning fått organisasjoner som Innovasjon Norge, Investinor og NTNU, i tillegg til Danske Bank.

 

Bidrar med finansiell og forretningsmessig kompetanse

Banken vil bidra til nHack ved å koble sine egne vekstrådgivere til gründerne, i tillegg til å stille med nøkkelpersoner i nHacks Advisort Board. Som en del av samarbeidet investerer banken også i nHacks eget startup-fond. Fondet har som mål å investere i norske oppstartsbedrifter med internasjonale ambisjoner.

- Med Danske Bank på laget styrker vi den finansielle og forretningsmessige kompetansen i prosjektet. En god bankforbindelse er en av de viktigste sparringspartnerne og støttespillerne en gründer kan ha, sier Rynning.

 

Trekker på erfaringer fra The Hub

Danske Bank har fra før av utviklet en nordisk gründerportal, The Hub. Plattformen hjelper nordiske gründere med rekruttering, kapitaltilgang og verktøy.

Vi vil trekke på erfaringene fra The Hub i dette samarbeidet, og ser på nHack som en naturlig forlengelse av vår satsing på gründere, sier Mellingsæter.

 

Disse seks reiser til Shanghai

  1. Blueye Robotics: Havteknologiselskapet produserer droner til konsum- og proffmarkedet
  2. Moviemask: utvikler linseteknologi til filmbriller
  3. Wiralcam: har utviklet et kabelsystem for kameraer
  4. Playpulse: utvikler spill for å få deltakerne i fysisk aktivitet
  5. BreachVR: ledende på VR-løsninger for web og leverer til Facebook og Google
  6. Orkel: eksporterer kompaktorer for jordbrukssektoren