Grønn omstilling gir geopolitisk hodepine

Se debatten der eksperter innen bærekraft, geopolitikk, energi, teknologi og finans diskuterer dilemmaene ved å flytte de grønne verdikjedene til Vesten.

406a7ed2-598a-404f-98bb-687f2b1c137c

Del 1:

Samtale med Daniel Brenden, bærekraftsekspert i Danske Bank: Har vi egentlig kontroll over verdikjedene våre?

Del 2:

Er det hensiktsmessig av Vesten å fortsette å la Kina og Asia gjøre den "skitne" jobben, mens Europa holder de forurensende gruvene og fabrikkene på lang avstand?

Del 3:

Hva kan bankene gjøre for å få opp tempoet i det grønne skiftet?

Info om deltakere: 

  • Daniel Brenden, Bærekraftsekspert i Danske Bank
  • Stig Schjølset, fungerende leder i Miljøstiftelsen ZERO
  • Steffen Føreid, Chief Financial Officer i Morrow Batteries
  • Gørild Heggelund, seniorforsker ved Fridtjof Nansens Institutt
  • Erlend Angelfoss, landssjef, Danske Bank Norge
  • Roel Zwart, Head of Section Nordics, Energy Markets & Strategy, DNV

Debatten ledes av Benedicte Brinchmann Eie fra Corporate Communications.

Intervju med landssjef Erlend Angelfoss

Erlend Angelfoss om Danske Banks planer fremover, hvorfor grønn omstilling er så viktig for vår virksomhet, og hvilken rolle vi skal spille i bedriftenes transformasjon fremover.

07d6919f-69e3-4160-8aff-e4fcfaea772c

Fra Danske Bank møter du

Daniel Brenden

Bærekraftsekspert i Danske Bank

Daniel har ni års erfaring med å vurdere trender i den globale og europeiske energisektoren, med fokus på skjærepunktet for bærekraft, regulering og ny teknologi på sektorinvesteringer og utviklingstrender. Han har jobbet tett med bærekraftsspørsmål med et spesielt fokus på dekarbonisering og bærekraftig finans, og som bærekraftsekspert i Danske Bank er Daniel i dialog med mange selskap om hvordan de skal jobbe med ESG og bærkrafts rapportering samt mulighetsrommet for bærekraftslinkede og grønne lån.

Før Danske Bank jobbet han i DNV, hvor han blant annet gjorde andrepartsvurderinger for bærekraftslinket og grønn finans, samt så på virkningen av energipolitikk og regulering – da spesielt EU’s Green Deal, FiT for 55 og EU-taksonomien. Daniel har også tidligere jobbet som fornybar energi og kraft analytiker i Fitch Solutions.

Følg Daniel på LinlkedIn

Erlend Angelfoss

Landssjef Danske Bank Norge

Erlend har over tretti års erfaring fra finans, hvorav over tjue av dem har vært i Danske Bank. Han har hatt en rekke ulike stillinger i storkundesegmentet og ble etterhvert leder for Loan Capital Markets og leder for Large Corporates & Institutions. I 2022 ble han leder for banken i Norge.

Gjennom karrieren har Erlend jobbet mye med kunder og industrier som både er på og av børs. Han har fokusert spesielt på komplekse finansieringsløsninger.

I tillegg til å være kundefokusert og operativ, har Erlend ansvaret for at Danske Bank i Norge leverer på konsernets nye strategi og ambisjoner, leverer gode resultat til konsernet og at banken er sitt samfunnsoppdrag bevist gjennom å støtte det grønne skiftet og bekjempe økonomisk kriminalitet.

Følg Erlend på LinkedIn

Få med deg


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.