Bærekraftige valg

Ønsker du å gjøre en forskjell? Ta flere bærekraftige valg? Les mer om hvordan vi kan hjelpe, både deg som enkeltperson og din bedrift. Sammen finner vi din vei i det grønne skiftet, og sørger for et mer bærekraftig samfunn.

"Danske Bank skal bidra til at våre kunder og samfunnet beveger seg mot en grønn og bærekraftig fremtid."

- Erlend Angelfoss, landssjef Danske Bank Norge

Menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold

I Danske Bank jobber vi for å beskytte og respektere menneskerettighetene på tvers av hele virksomheten vår.
Vi følger FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter (UNGP) og OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper, og utfører aktsomhetsvurderinger  i forbindelse med hvordan vi jobber med menneskerettigheter deretter.

Kontakt oss for mer informasjon og still dine spørsmål her


#Freetobeme

En mangfoldig og inkluderende arbeidsplass er en selvfølge for oss i Danske Bank, og derfor jobber vi også aktivt for å skape dette. Fordi alle skal ha like rettigheter, uavhengig av hvem de er og hvem de elsker.

 Slik jobber vi for mangfold

Våre bærekraftsprioriteringer

På bakgrunn av våre fokusområder, har vi analysert hvor i verden vi kan være med og påvirke innen bærekraft, samt våre bærekraftdrevne risikoer og muligheter. Med dette som grunnlag har vi prioritert tre agendaer som har en gjensidig påvirkning på hverandre:

Bli inspirert av våre bedriftskunder


Blant verdens mest bærekraftige møbelprodusent?

Den familieeide møbelbedriften Vestre har blant annet møblert Times Square i New York, King’s Cross i London og Aker Brygge. Nå bygger de verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk på Magnor.

Les kundehistorien til Vestre møbelfabrikk

Snakk med oss om bærekraft

Grønn finansiering for din bedrift

Har du snakket med banken din om hva det grønne skiftet betyr for din bedrift? Sammen støtter vi deg i å ta bærekraftige valg gjennom kunnskap, dialog og tilgang til finansiering.

Få hjelp til å komme i gang

 Ansvarlige investeringsprodukter

I Danske Bank analyserer vi miljømessige, sosiale og styringsmessige faktorer sammen med økonomiske faktorer for å beskytte våre kunders investeringer.

Les mer om våre ansvarlige investeringer

Bærekraft, bank og business webinarserie

En serie webinarer som setter bærekraft for bedrifter i fokus. Målet er å dele kunnskap, erfaring og inspirasjon innenfor den grønne omstillingen.


Se opptak fra webinarserien

Siste nyheter om bærekraft
Miljøfytårn

Som en viktig del av bankens arbeid med bærekraft og miljø er alle våre kontorer Miljøfyrtårn-sertifisert siden 2010.

Sertifiseringen skal fremme miljø- og klimatiltak som er konkrete, målbare og lønnsomme, og gir oss verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre oss innen arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.