Makronytt

Her finner du informasjon om den makroøkonomiske utviklingen.

 Podcasten Bænkers (Karantene-spesial)

I forbindelse med koronaviruset spiller sjefstrateg Christian Lie sammen med programleder Fredrik Ask Stenrud inn podcaster med oppdateringer fra verdens finansmarkeder. 

Hør podcasten her

Siste nytt:


Ukesoppsummering

Spekulasjon, markedstiming og avkastningsutsikter

Kursutviklingen siden koronafallet i februar-mars 2020 og frem til i dag har vært en av de sterkeste i historien med en kursoppgang på 80 prosen for amerikanske aksjer - den beste tolvmåneders perioden siden 1936. I dag skriver jeg om hva du bør ha i bakhodet når du skal investere for første gang.

Ukesoppsummering

1900 milliarder argumenter for høyere aksjekurser

Ekstreme stimulanser fra Biden-administrasjonen kan løfte veksten i amerikansk økonomi opp mot åtte prosent i år og over fem prosent neste år.

Skatt

Skattemelding for 2020 – Skatt på investeringer

Skatteadvokatene i Danske Bank har laget denne veiledningen som tar for seg skatt på investeringer for personlige skattytere.

Ukesoppsummering

2021 - et vendepunkt for inflasjon og renter?

Hvorfor har inflasjonen falt gjennom de siste tiårene og hvorfor taler mye for noe høyere prisvekst ikke bare i år, men også de kommende årene?

Kvinne får vaksine

House View

En injeksjon av optimisme

Utrullingen av coronavaksiner varsler en gradvis gjenåpning av den globale økonomien og gir forutsetninger for videre oppgang i aksjemarkedene.

Ukesoppsummering

Når renter ryster aksjer

Kommer denne ukens rystelse i aksjemarkedet til å være midlertidig, eller er det starten på en ny alvorlig nedtur?

Alle saker under Makronytt

Andre tema