Makronytt

Her finner du informasjon om den makroøkonomiske utviklingen.

 Podcasten Bænkers (Karantene-spesial)

I forbindelse med koronaviruset spiller sjefstrateg Christian Lie sammen med programleder Fredrik Ask Stenrud inn podcaster med oppdateringer fra verdens finansmarkeder. 

Hør podcasten her

Siste nytt:


Papirbåt flyter på vannet

Bærekraft

Nå har du flere muligheter til å investere bærekraftig

Danske Bank tilbyr seks investeringsprodukter som gjør det lettere for deg å investere pengene dine på en bærekraftig måte.

Gatebilde fra gjenåpning i Bordeux

Quarterly House View

Global gjenåpning krever balansegang som investor

Vi befinner oss i en økonomisk konjunktursyklus på steroider, der en forsiktig tilnærming til aksjemarkedene er den rette strategien for øyeblikket.

Ukesoppsummering

Spekulasjon, markedstiming og avkastningsutsikter

Kursutviklingen siden koronafallet i februar-mars 2020 og frem til i dag har vært en av de sterkeste i historien med en kursoppgang på 80 prosen for amerikanske aksjer - den beste tolvmåneders perioden siden 1936. I dag skriver jeg om hva du bør ha i bakhodet når du skal investere for første gang.

Ukesoppsummering

1900 milliarder argumenter for høyere aksjekurser

Ekstreme stimulanser fra Biden-administrasjonen kan løfte veksten i amerikansk økonomi opp mot åtte prosent i år og over fem prosent neste år.

Skatt

Skattemelding for 2020 – Skatt på investeringer

Skatteadvokatene i Danske Bank har laget denne veiledningen som tar for seg skatt på investeringer for personlige skattytere.

Ukesoppsummering

2021 - et vendepunkt for inflasjon og renter?

Hvorfor har inflasjonen falt gjennom de siste tiårene og hvorfor taler mye for noe høyere prisvekst ikke bare i år, men også de kommende årene?

Alle saker under Makronytt

Andre tema