Sjeføkonom Frank Jullum vinner Samfunnsøkonomenes Progonosepris

Prognoseprisen deles ut av Samfunnsøkonomenes forening for 18. året. Hvert år kåres den banken eller institusjonen som treffer best på de økonomiske prognosene for det kommende året.

Frank Jullum presenterer pengepolitisk rapport i Trondheim

Prognoseprisen deles ut av Samfunnsøkonomenes forening for 18. året. Hvert år kåres den banken eller institusjonen som treffer best på de økonomiske prognosene for det kommende året.

Deltakerene er de seks norske valutabankene. Sammen med Danske Bank er dette DNB, Nordea, Handelsbanken, SEB og Swedbank. I tillegg deltar en del institusjoner som OECD, IMF, NHO, Norges Bank, SSB og Finansdepartementet.

1. februar 2024 ble det kåret vinner for den beste prognosen for året 2022. Vår egen Frank Jullum stakk av gårde med 1. plassen.

Selv er han mest fornøyd med å ha prestert godt over tid.

«Jeg er selvsagt glad for en 1. plass, men for oss betyr det mer å prestere godt over tid. I de 18 årene vi har vært med, har vi stort sett vært på øvre halvdel av resultatlistene og på pallen i 6 år. Det viser at vi leverer gode prognoser over tid»

 - Frank Jullum, Sjeføkonom i Danske Bank. 

Hold deg oppdatert på vårt markedssyn og prognoser:

Frank Jullum i Danske Bank sitt studio

Webinarserie: Pengepoltiske rapport

Hva betyr Pengepolitisk Rapport for din bedrift? Norges Banks kvartalsrapport gir en oversikt over utviklingen i priser og faktorer som påvirker pris- og kostnadsveksten. Sjeføkonom Frank Jullum forklarer konsekvenser og muligheter i scenariene som skisseres i siste Pengepolitisk Rapport.


Meld deg på webinarserien

Webinarserie: Markedsstatus med Frank Jullum og Anders Johansen

Sjeføkonom Frank Jullum og forvalter av norske aksjer, Anders Johansen, vil i denne webinarserien diskutere utsikter for verdensøkonomien, inflasjon, styringsrenten, boligpriser, norske kroner, oljeprisen og aksjemarkedet. Og det vil bli mulighet til å stille spørsmål underveis.

Meld deg på webinarserien

Hvordan jobber en sjeføkonom?

 

Sjeføkonom Frank Jullum er ofte å se i media, og på våre egne kanaler, med prognoser og markedssyn. Hva ligger bak når han uttaler seg? Og hva innebærer egentlig stillingen sjeføkonom? Aleksander Ramløff Dahl, leder for investering og Private Banking, tar en prat med vår sjeføkonom og sjefstrateg for å lære mer om deres roller, og hvordan de jobber.

  • Hvilken bakgrunn har de?
  • Og hvordan bruker de sin erfaring i deres roller?
  • Hvilke team er de en del av? Og hvordan jobber de?
  • Hvordan kommer de frem til sine prognoser og markedssyn?

Bli bedre kjent med Frank Jullum 

Få med deg de siste nyhetene


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.