Webinar: Markedsstatus 

med Anders Johansen og Frank Jullum

Tid: Onsdag 08. mars kl 08:30 - 09:00

Markedsstatus med Anders Johansen og Frank Jullum

To måneder av 2023 er unnagjort og usikkerheten i markedet er fortsatt stor. Mens aksjemarkedet steg betydelig i januar, falt det litt tilbake i februar mens rentene steg betydelig. 

Sjeføkonom Frank Jullum og sjefstrateg Anders Johansen gir en status på det som har skjedd i markedet og økonomien så langt i år. De diskuterer blant annet:

  • Hvorfor har rentene steget i det siste?
  • Når blir rentetoppen?Hvorfor er kronen så svak?
  • Blir det resesjon i USA og Europa?
  • Hva tror de om aksjemarkedet fremover?

Webinaret varer i ca. 30 minutter og som deltager får du mulighet til å stille spørsmål.

Velkommen!
Påmelding

Meld deg på her

Når du har meldt deg på, får du en bekreftelse med link til sendingen, samt en påminnelse ca. 45 minutter før start.

Rekker du ikke sendingen? Dersom du ikke har anledning til å se sendingen direkte, kan du likevel melde deg på og få tilsendt opptak av webinaret.

Om foredragsholderne:

Anders Johansen

Sjefstrateg i Danske Bank Norge

Anders er sjefstrateg i Danske Bank Norge, og en del av bankens globale strategiteam. Han er med på å analysere både norske og internasjonale markeder, og oppdatere Danske Banks markedssyn. Han har tidligere vært leder for formuesforvalterne, der han har jobbet med å investere på vegne av noen av bankens største kunder.

Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra NHH. Anders har jobbet i finans i 18 år, blant annet i Storebrand som forvalter av globale fond og forvaltning av Storebrand Livs nesten 200 milliarder portefølje..

Frank Jullum

Sjeføkonom i Danske Bank Norge

Frank er en del av Danske Markets, som driver med rådgivning for bankens kunder. Der jobber han med å gi oppdateringer på hvilke risikofaktorer og scenarioer de ser fremover. Han er en del av et nordisk team med sjeføkonomer fra Danmark, Sverige og Finland, og bidrar inn i nordiske rapporter som tar for seg utsiktene for norsk, og nordisk økonomi.

Han har økonomiutdanning fra Universitet i Oslo. Frank har bakgrunn fra jobber i Finansdepartementet, Finanstilsynet og Nordea, før han de siste 20 årene har jobbet i Danske Bank.

Opptak fra siste webinar fra serien

Opptak fra 12. januar 2023 

2022 ble et ekstremt år på mange måter; Krig brøt ut i Ukraina. Vi har sett den høyeste inflasjonen på 30-40 år i store deler av verden. I Europa har vi hatt en energikrise. Norges Bank satt opp styringsrenten med hele 2,25 %, men fortsatt var Norge blant de sentralbankene som hevet renten minst. Aksjer svingte betydelig og endte året i minus. Obligasjonsinvesteringer falt i verdi. Og norske kroner svekket seg betydelig.

1187e655-c600-4c10-bdde-6876dd87044d


Se flere webinar fra Danske Bank

Les også