Artikkel

Danske Bank åpner dørene for norske bedrifter i Norden

Danske Bank opplever økende interesse blant bedrifter som ønsker å ekspandere til våre naboland. Mange bedrifter har spørsmål knyttet til hvordan de skal håndtere valutarisiko og betalinger over landegrensene.

Knut Marius Skoglund - leder for bedriftsmarkedet

Danske Bank opplever økende interesse blant bedrifter som ønsker å ekspandere til våre naboland. Mange bedrifter har spørsmål knyttet til hvordan de skal håndtere valutarisiko og betalinger over landegrensene.

- Vi møter mange norske selskaper som har produktene, tjenestene og forretningsstrategiene som kreves for å lykkes internasjonalt, men det er mye å ta hensyn til. Vi kan tilby finansiell spesialistkompetanse som trengs for å lykkes utenfor landets grenser. Vi har fysisk tilstedeværelse i Sverige, Finland og Danmark og internasjonale løsninger som gjør oss i stand til å følge våre kunder når de beveger seg utenfor Norge, sier Knut Marius Skoglund, leder for bedriftsmarkedet i Danske Bank.

Det normale er at bankens rådgivere og spesialister har en strategisk diskusjon med bedriftens ledelse om hvilke muligheter og fallgruver forretningsplanen innebærer. Dette inkluderer en gjennomgang av selskapets betalingsstrømmer og finansielle struktur for å se på hvordan oppsettet kan optimaliseres.

Valutastrategien - en bedriftsforsikring

En faktor som kan bidra til usikkerhet, er den volatile norske kronen. Men den kan håndteres gjennom en valutastrategi, som kan betraktes som en forsikring der selskapet sikrer verdien av fremtidige innbetalinger eller kostnaden ved utbetalinger. En god valutakursstrategi reduserer risikoen knyttet til valutakursendringer.

Valutakurser spiller også en stor rolle i selskapsverdsettelsen hvis man planlegger å kjøpe internasjonale selskaper, sier Skoglund.

I den årlige uavhengige kundetilfredshetsundersøkelsen utført av Prospera har Danske Bank vunnet prisen for beste leverandør av Foreign Exchange i Norge 2023.

Les mer om Norges beste valuta-team

EPCON sammen med Danske Bank ut i verden

EPCON Evaporation Technology AS er et teknologiselskap lokalisert på Fossegrenda i Trondheim og leverer prosessanlegg for å separere ulike typer væsker fra fast materiale basert på prinsippene for fordampning og destillasjon.

"Vi har et godt forhold til alle i vårt kundeteam i Danske Bank. Jeg vil beskrive Danske Bank som en storbank, men med en personlig dialog og nærhet. Det er en styrke at de kan hjelpe oss hele veien og at vi kan beholde den samme banken når vi går inn i et nytt land"

- Jan Haraldsen, Administrerende direktør i EPCON.

Selskapets kunder befinner seg både i Norge og globalt, og kundelisten teller mange av verdens ledende industriselskaper.

- Danske Banks finansielle plattform gjør det enkelt å holde oversikt over vår likviditet. Nylig satte vi, i samarbeid med vår majoritetseier, Vilokan AB, opp en Cashpoolløsning for hele konsernet, som gjør det enkelt flytte penger etter behov mellom de ulike selskapene. Danske Bank har også vært svært nyttig til å bistå med det praktiske rundt å opprette lokale bankkontoer og hvordan håndtere at penger kommer inn i ulike valutaer, sier Haraldsen.

Finansielt rustet til ekspansjon?

I tillegg til å se på mer praktiske spørsmål for bedriften, ser vi også på de underliggende økonomiske forholdene ved en eventuell internasjonal ekspansjon.

- Hvordan er bedriftens finansielle løfteevne? Hvordan vil investeringen påvirke den fremtidige kontantstrømmen? Hvilken prisstrategi skal man ha de ulike markeder? Sammen med våre analytikere kan vi bistå selskapet å se på ulike scenarioer. En viktig del av diskusjonen er nettopp det å være en sparringspartner, sier Knut Marius Skoglund.

Artikkelen ble først publisert av Midtpunkt.

Bli bedriftskunde

Skreddersydde løsninger, bred kunnskap, lang erfaring og nordisk tilstedeværelse. Dette er bare noe av det du får som bedriftskunde i Danske Bank.

Se hva vi tilbyr store bedrifter

Kontakt oss

Tjenester for deg som ønsker å internasjonalisere


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.