Nå har det blitt enda enklere å få kjenne på lukten av ny bil, med Danske Banks nye digitale billånsprosess. 

- Dette er den nye hverdagen hvor ting skal gå kjapt. Derfor er vi godt fornøyde med å gå ned på behandlingstid og opp på antall godkjente billånssøknader. Kundene våre kan nå få et «ja» til finansiering av drømmebilen på under fem minutter, sier billånsansvarlig i Danske Bank, Ketil Pedersen.

Les mer og søk om billån her.

Elbil for alle penga

Bilmarkedet har eksplodert det siste året, og antall nye registrerte personbiler har skutt i været sammenlignet med i fjor. I mai og juni har bilsalget økt med henholdsvis 75,8 % og 78,2 % i forhold til fjoråret. Aldri har det vært flere nye biler registrert i juni måned som i år. Og trenden er soleklar: Nordmenn vil ha elbil!- De siste årene har det kommet mange svært gode elbil-modeller på markedet med stor rekkevidde, og da får man litt i pose og sekk ved å kjøpe elbil.

Ketil Pedersen
Billånsansvarlig
Danske Bank

Statistikk fra OFV  (Opplysningsrådet for veitrafikken) viser at av de mest solgte bilene i Norge i juli, var hele ni av ti elbil-modeller. I tillegg var 64,1 % av alle nye registrerte biler nullutslippsbiler. Så langt i år har det blitt solgt 66 % mer elbiler enn i fjor (pr 7. august 2021).

Billånsansvarlig i Danske Bank, Ketil Pedersen tror det er to årsaker til dette og det resonnerer godt med hans eget inntrykk av bilhysteriet for tiden: Det ene er fremveksten av mer bærekraftige valg generelt, og at folk vil bidra til det grønne skiftet. Det andre, er egen lommebok.

- Per nå ser vi at driftskostnader på elektriske biler, er lavere enn fossile. I tillegg er nok den «gemene hop» av den oppfatning at en elektrisk bil vil holde seg bedre i pris fremover. De siste årene har det kommet mange svært gode elbil-modeller på markedet med stor rekkevidde, og da får man litt i pose og sekk ved å kjøpe elbil, sier Ketil Pedersen.
 

Lettere å få bilfinansiering

Pedersen tror at «El-bilmanien» vil fortsette fremover. Særlig også når stadig flere modeller tilpasset ulike behov rulles ut av produsentene. Derfor er han svært tilfreds med Danske Banks nye, digitale billånsprosess.

- Nå håper vi at enda flere kan få kjenne på den magiske «nybilfølelsen», nå som dørstokkmila for å skaffe bilfinansiering er kortere enn noen gang, sier han.