- Hvis vi klarer å få én jente til å søke jobb innen finans, som på forhånd ikke kunne tenkt seg det, da føler jeg at vi har «klart det».

Vil gi gode tips om finansbransjen

Målet med Lone Sjursen Kleveland og Thea Stensakers nystartede podcast er å senke barrieren for å søke seg til finansjobber, og å gi god informasjon til hva slike jobber faktisk går ut på. Dette synes de selv var vanskelig å finne frem til da de selv søkte jobber innenfor finans.

Lone Sjursen Kleveland jobber til daglig i Danske Bank Markets som valutamegler, og hadde ikke arbeidserfaring fra front-finans før hun søkte på denne jobben. Etter flere års erfaring på privatsiden i Danske Bank og ett års internship innenfor bedriftsmarked i Danske Bank, søkte hun jobb som valutamegler etter endte studier. Tre år senere stortrives hun fortsatt i samme jobb.


Lone Sjursen Kleveland
Valutamegler
Danske Bank Markets

Målet med Lone Sjursen Kleveland og Thea Stensakers nystartede podcast er å senke barrieren for å søke seg til finansjobber, og å gi god informasjon til hva slike jobber faktisk går ut på. Dette synes de selv var vanskelig å finne frem til da de selv søkte jobber innenfor finans.

Podcast-episodene er ca 30-45 minutter lange, hvor Lone og Thea får besøk av både kjente og mindre kjente damer i finansbransjen. Til nå har de fått besøk av kvinner i et bredt mangfold innen finansstillinger. Fra finansprofessor Karin Thorburn, til aksjeanalytiker Tiril Flørnes Støle i SpareBank 1 Markets.

Gjestene i podcasten har alle så langt hatt én ting til felles.

- De har alle sammen «ramlet» inn i finansbransjen, akkurat som oss, sier Lone Sjursen Kleveland.

- Vi har plukket ut dyktige finansdamer, men ingen av dem hadde en drøm om å jobbe med finans fra de var små. Det overrasket meg litt, sier hun.

Thea Stensaker er obligasjonsmegler i Nordea Markets. Hun startet som student i Nordea Asset Management i Danmark første året på studiene og har siden hatt flere ulike roller i Nordea. Under mastergraden var hun en svipptur forbi J.P. Morgan i London som summer intern på valuta- og rente-desken, før hun startet fulltid i Nordea Markets etter fullført mastergrad. 


Thea Stensaker
Obligasjonsmegler
Nordea Markets

Styreverv - LinkedIn - podcast

Finansbransjen har lenge vært en mannsdominert bransje, og spesielt i analytiker- og meglerjobbene. Lone og Thea selv hadde ikke noe mål om å ende opp i disse jobbene da de begynte å studere, og tenkte det var forbehold de mest ivrige aksjeguttene fra studiet.

- En jeg studerte med, som ville jobbe med finans, kom første dag på skolen og snakket om aksjekurser og alt han hadde investert i siden han var 14 år. Jeg var ikke helt der. Før jeg begynte i bransjen trodde jeg det var et «must» for å jobbe i finans, men det er det heldigvis ikke, sier Thea Stensaker.

Nå sitter både Lone og Thea i frontfinans-stillinger, som henholdsvis valutamegler i Danske Bank Markets og obligasjonsmegler i Nordea Markets. Begge har et brennende engasjement om å vise hvor gøy det er å jobbe i bransjen, og håper de kan få flere jenter til å søke seg til lignende stillinger.

Gjennom styreverv i nettverket Kvinner i Frontfinans (KIFF) kom de på ideen om å lage en podcast rettet mot unge som er nysgjerrig på en jobb innenfor finans.

- Vi snakket om ulike måter å nå unge studenter og nyutdannede på. Vi hadde allerede startet en åpen Linked-in gruppe, så da ble podcast det «naturlige» neste steget for oss, spesielt ettersom både jeg og Lone er podcast-addicts, humrer Thea Stensaker.

26757b7c-00090252-9f9011ae

En liten smakebit av Finansjentene episode seks med tradingsjef i DNB Asset Management, Mathilde Nordby Jensen på besøk.

- Utrolig mange kule jobber

Det endte med en hjemmesnekret podcast uten noen erfaring på forhånd. Som Lone og Thea sier selv, det er mye man kan få til ved hjelp av Google, gode støttespillere og litt pågangsmot! Via podcasten ønsker de å sette ord på spørsmål man gjerne sitter igjen med etter en bedriftspresentasjon, eller etter man har lest en stillingsannonse for en jobb i finans.

For hva gjør man egentlig som megler i markets-avdelingen til en bank? Hva gjør en trader? Hva er investment banking og forvaltning? Og hvordan ser en helt vanlig dag ut på jobben? 

- Det er utrolig mange kuler jobber innenfor finans, men det er gjerne vanskelig å finne ut når man ikke allerede har en fot innenfor bransjen, sier Lone Sjursen Kleveland.

- Vi håper at flere søker seg til finansjobber etter å har hørt podcasten vår, og kan love at det er utrolig artig, sier Thea Stensaker.

Hør finansjentenes podcast her