Økonomisk rådgivning

Å gi deg gode råd om finansielle beslutninger er en viktig del av å være din finansielle rådgiver - og jo bedre vi kjenner deg, jo bedre råd kan vi gi. Ser du for eksempel etter et nytt sted å bo baserer vi våre anbefalinger på informasjon om din inntekt, gjeld og daglige utgifter. Vi tar også høyde for dine fremtidsplaner, for eksempel om du har planer om å få barn, bytte jobb eller kjøpe ny bil. Ved å ta i bruk all denne informasjonen kan vi vise deg mulighetene og gi deg råd som legger til rette for at du kan leve livet du ønsker, også i fremtiden.

Ta vare på pengene dine

Å beskytte deg fra svindel er veldig viktig for oss. Vi gjennomgår alle transaksjoner og bruker din data til å identifisere transaksjoner som kan indikere svindel. Hvis en transaksjon virker mistenksom fordi den avviker fra din normale atferd eller minner om kjente svindelmønster etterforsker vi transaksjonen på dine vegne. Hvis våre mistanker er bekreftet tar vi kontakt med deg.

Her er to eksempler på hva en mistenksom transaksjon kan være:

  • Irregulære betalinger til kontoer du ikke har overført penger til tidligere, eller plutselige, store betalinger fra utlandet
  • noen andre enn deg prøver å få tilgang til kontoene dine eller bruker ditt kredittkort

NB. Data vi bruker til svindelbeskyttelse blir aldri brukt til kommersielle formål. Det handler om å passe på pengene dine. Du kan få mer informasjon om hva du kan gjøre for å beskytte deg selv på våre sider om sikkerhet på nettet.

Lær mer om IT-sikkerhet

Oversikt over forbruket ditt

Forbruksoversikten i nettbanken og i mobilbanken er et enkelt eksempel på hvordan data kan gi deg en oversikt over hvordan du bruker pengene dine måned for måned. Oversiktenkan være et nyttig verktøy når du skal ta økonomiske beslutninger. Transaksjoner kategoriseres automatisk og vises grafisk. Du har mulighet for å tilpasse kategoriseringen til dine egne behov.

Relevant kommunikasjon

Vi bruker vår kunnskap om deg til å gjøre all kommunikasjon og rådgivning så relevant for deg som mulig. For eksempel:

  • Vi overvåker de finansielle markedene kontinuerlig. Hvis renteendringene skifter på en måte som gjør det relevant for deg som huseier å vurdere alternative måter du kan finansiere hjemmet ditt på, vil vi kontakte deg med en anbefalinger om alternative lånetyper, eller muligheter for refinansiering.
  • Hvis vår informasjon viser at barna dine snart er gamle nok til å flytte ut vil vi sende deg tips om mulighetene i den nye fasen i livet ditt, som for eksempel muligheter til å hjelpe barna inn på boligmarkedet eller hvordan andre foreldre har dratt nytte av de ekstra midlene de har fått etter at barna flyttet ut.