Datachiper - teknologien du må kjenne til

Opptak fra  webinaret torsdag 26. januar 2023.

8d3a88ea-26a5-46ce-b4e3-c84758f3a4ab

Torsdag 26. januar 2023

Datachiper - teknologien du må kjenne til

Har du oversikt over hvor stor del av hverdagen din som styres av teknologi? Kanskje du ikke tenker over det i det daglige, men mye av teknologien du benytter hver dag er avhengig av små databrikker.

De har blitt en kritisk del av produksjonen av alt fra biler til kjøleskap, og både bedrifter og forbrukere er avhengige av de små brikkene hver eneste dag.Datachiper har hatt en utrolig teknologisk reise siden 1960 tallet, og er i dag noe av det mest komplekse menneskene har skapt.

  • Hva er egentlig denne teknologien?
  • Hvordan påvirker geopolitikk og forsyningsmangel på datachiper alt fra bedrifter, forsyningskjeder og oss som forbrukere?
  • Hvilken betydning har datachiper for mange av verdens industrier?
  • Hva bør du vite dersom du ønsker å investere i denne bransjen?

Gi tilbakemelding

Foredragsholdere

Lars Erik Moen

Leder for Danske Banks nordiske aksjeforvaltning

Lars Erik Moen er senior porteføljeforvalter og sjef for det nordiske forvalterteamet i Danske Invest. Han startet sin finanskarriere ved meglerbordet til DnC (nå DnB) i 1987, jobbet som lærer, før konsulent i finansbransjen, og deretter forvalter
i mange år.

Moen ble i fjor kåret til "beste forvalter på norske aksjer" for fjerde gang. I tillegg er han kåret til "Norges beste forvalter" det siste tiåret. Lars Erik Moen har vært i Danske Bank systemet siden 2003.

Følg Lars Erik Moen på LinkedIn

Anders Johansen

Forvalter norske aksjer i Danske Bank Norge

Anders er forvalter for norske aksjer, og makroekspert, i Danske Bank Norge. Han følger opp selskaper inne olje og gass, oljeservice, materialer og eiendom, i tillegg til at han har ansvar for makroanalyser.
Tidligere har han vært Danske Banks sjefstrateg og en del av bankens globale strategiteam. Han har også tidligere vært leder for formuesforvalterne, der han har jobbet med å investere på vegne av noen av bankens største kunder.

Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra NHH. Anders har jobbet i finans i 18 år, blant annet i Storebrand som forvalter av globale fond og forvaltning av Storebrand Livs nesten 200 milliarder portefølje.

Eirik Melle

Senioranalytiker i Danske Bank Norge

Eirik Melle er senioranalytiker i Corporate Advisory med ansvar for bransjeanalyser, med fokus blant annet på retail, bilbransjen samt verdikjeder.

Melle har vært aksjeanalytiker med dekning innen industri (Yara, Hydro etc) og har totalt 16 års erfaring med selskaps- og bransjeanalyser. Eirik har vært i Danske Bank siden 2006.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.