Webinar: Alternativer til bankinnskudd

Tidspunkt:  Tirsdag 31. oktober 2023

Alternativer til bankinnskudd

Nå er tiden for å se på alternativer til bankinnskudd. Hvilke muligheter har du, og hva finnes av alternativer til bankinnskudd? 

I over 30 år har vi hatt fallende, eller svært lave, renter og det er først i den siste tiden vi har begynt å se en endring i denne utviklingen. Investorer begynner gradvis å tilpasse seg den nye virkeligheten – hvor det ikke lenger er «billig» å låne penger.

Styringsrenten i Norge ble satt opp til 4,25 prosent i september og med en prisvekst som fortsatt er klart over målet på 2 prosent, skal man ikke se bort ifra en ytterligere renteøkning i desember.

Norske banker fulgt renteoppgangen fra Norges Bank og vi har fått økte renter på lån. I perioder med store endringer i rentebanen er det vanlig å overføre hele renteendringen på lånerentene med en gang. Justeringene for innskudd tar ofte noe lenger tid, eller blir kun justert delvis.

Mange kan sikkert relatere til å ha blitt vant med lave renteinntekter på bankinnskudd, og mange er tilbakeholdne med å flytte midlene sine.

Senior porteføljeforvalter for norske renter i Danske Invest, Nikola Olsen, vil dele innsikt i hvordan pengemarkedsfond har vært konkurransedyktige i forhold til bankenes innskuddsbetingelser over en lengre periode, og hvorfor pengemarkedsfond er et aktuelt alternativ i dagens marked.


I webinaret vil vi blant annet snakke om:

  • Vi ser nærmere på rentemarkedet, og hva en rentetopp vil ha å si for deg som forbruker.
  • Alternativer til bankinnskudd og hvorfor dette burde vurderes.
  • Forskjellen på bankinnskudd og likviditetsfond
  • Forventinger til rentemarkedet fremover.

Webinaret kan man både se "live", eller motta som et opptak etter sending. Det vil også være mulighet til å stille Nikola spørsmål.

Påmelding

Tid: Tirsdag 31. oktober klokken 11:30 - 12:00 

Meld deg på her

Når du har meldt deg på, får du en bekreftelse med link til sendingen, samt en påminnelse ca. 45 minutter før start.


Rekker du ikke sendingen? Som deltager vil du motta link til opptak slik at du kan se det på nytt når det passer deg best.

Foredragsholdere


Nikola Olsen

Senior porteføljeforvalter i Danske Bank Norge

Nikola Olsen jobber som senior porteføljeforvalter, med norske renter. Han har jobbet med rentemarkedet i Danske Bank-systemet siden 2003, og har vært del av det samme teamet siden.

Nikola er utdannet siviløkonom fra Høgskolen i Agder, og har også tilleggsutdanninger som renteanalytiker, porteføljeforvalterstudiet og kredittanalyse.

Se også


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.