Mer tid til det som betyr noe

 

Som lege er du travel i hverdagen og ønsker ikke å bruke mye tid på administrative oppgaver.
Spar både tid og penger ved å flytte over bedriften din hos oss. 

 

Bli kunde Selskap under etablering
 Snakk med en rådgiver

+Priser og vilkår


*For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.

Råd til din bedrift i korona-krisen

Tiden vi er inne i vet vi er svært krevende for mange bedrifter. Derfor skal du vite at vi er der for å støtte deg og være en god sparringspartner også i tiden fremover. Under finner du noen nyttige sider for deg som eier egen bedrift.

Hold deg oppdatert på koronasituasjonen      Statsgarantert lån

Likviditetsstyring    Innskuddspensjon og korona     Hva skjer med investeringer

Tiltak bedrifter

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din legevirksomhet.

 

Få tid til mer 

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med Legeforeningen sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din legevirksomhet.

 

Få tid til mer 

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med Legeforeningen sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 


8 gode grunner til å velge Danske Bank

 

Hva er ditt neste mål?

 • Starte bedrift

  Drømmer du om å starte egen legevirksomhet?
  En vellykket oppstart er avhengig av kunnskap og støtte i oppstartfasen. Våre rådgivere har erfaring og kompetanse på legebransjen, og kan hjelpe deg med å starte enkeltpersonforetak eller egen praksis. 

  Selskapsform
  Noe av det første du må ta stilling til når du skal starte opp er valg av selskapsform. Valget har betydning for deg med tanke på ansvar, risiko, skatt, rettigheter, plikter og inntjeningsmuligheter. Er du i tvil om hvilken selskapsform som passer deg, eller trenger du råd i rollen som arbeidsgiver? Nedenfor finner du noen guider om valg av selskapsform og hvordan du går frem når du skal starte bedrift.  Hos oss er det fri etablering og banken tar ikke gebyr for bekreftelse av aksjekapital.


            Ulike selskapsformer              Starte AS- Trinn for trinn             Starte ENK- Trinn for trinn 

  Lokaler
  Skal du leie eller eie lokaler? Hvis du skal leie lokaler trenger du ofte en husleiegaranti eller en depositumkonto. Ved kjøp av lokaler vil de fleste ha behov for finansiering, og da kan også din private økonomi ha betydning. Vi hjelper deg med å ta en helhetsvurdering rundt din situasjon og dine ønsker. 


  Ulike finansieringsformer   

  Regnskap
  Ekstra kompetanse på regnskap er nødvendig for de fleste legekontor. En regnskapsfører kan sammen med banken fungere som en støttespiller underveis, som kan bistå med rådgivning, årsavslutning og utarbeidelse av selvangivelsen. Mange regnskapssystem kan integreres med vår nettbank, noe som kan spare både deg og din regnskapsfører for tid og penger. 

  IT-sikkerhet 
  Datasvindel er et aktuelt tema både for privatpersoner og bedrifter.  Det finnes 
  ulike former for svindel for eksempel via e-post, falske fakturaer eller skadelig programvare. Les mer om hva du bør være obs på som ansatt eller eier i en bedrift her.


  Snakk med våre rådgivere i dag så kan vi bidra til å sikre at du tar de riktige beslutningene for deg og din legevirksomhet.

 • Vekst


  Vellykket oppstart- hva nå?
  Vekst krever mye av både deg og din legepraksis, og det er mange vurderinger som må gjøres og beslutninger som må tas. Kanskje vurderer du oppkjøp? Da trenger du normalt også en gjennomgang av dine finansieringsløsninger. Med vekstambisjoner følger ofte behov for nytt utstyr og flere ansatte. Lønner det seg å kjøpe eller lease det nye utstyret?  Som medlem av Legeforeningen er renten på leasing 3,85% og det er fri etablering.   

  Rollen som arbeidsgiver
  Skal du ansette? Da er det en del krav du må forholde deg til som skattetrekkskonto, lønn, arbeidsgiveravgift, feriepenger og obligatorisk tjenestepensjon. Her kan våre spesialister bidra med rådgivning og planlegging. I tillegg bør du undersøke om du har nødvendige forsikringer. Dette bør du tenke på når du skal ansette medarbeidere.  

  Oppkjøp
  Kjøpe en legepraksis? Et oppkjøp er en avgjørende begivenhet for bedriften din og kan være både ressurskrevende og dyrt. Ofte betaler man mye for pasientlistene som også er en av de mest usikre postene ved oppkjøp. Et tips kan være å gå gjennom listene og se hvor mange pasienter som er passive. Normalt trenger du også en gjennomgang av dine finansieringsløsninger. Dette kan være et godt tidspunkt for en rådgivningsamtale med banken. Slik gjennomfører du et oppkjøp  

  Interne rutiner
  Dersom du ønsker å redusere kostnadene kan det være lurt å gå gjennom interne prosesser i bedriften for å se om de kan effektiviseres eller forenkles. Du bør for eksempel sjekke ut om regnskapssystemet ditt er integrert med nettbanken og hvilke rutiner dere har for betalinger. 

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som har vekstambisjoner 

  Forberedelser          Gjennomføring          Evaluering

 • Nye investeringer

  Legeprakiser som har drevet i mange år har ofte gode regnskapstall og god likviditet. Hos disse bedriftene er det stor variasjon i hva de bruker overskuddslikviditeten til. Noen velger å sette pengene sikkert på en sparekonto, andre investerer i utleiebolig, tar ut utbytte for å nedbetale privat gjeld eller kjøper sine egne lokaler. Et annet alternativ kan være å investere i aksje- eller rentefond.

   

  Investeringsløsninger

 • Salg og eierskifte

  Å finne en ny eier til din praksis er en begivenhet med både følelsesmessige, praktiske og økonomiske konsekvenser. Hva er din praksis egentlig verdt? I blant kan selger og kjøper finne en pris begge er fornøyde med, men ofte benyttes eksterne parter som verdivurderer klinikken. Ønsker du å vite mer om denne prosessen kan du se våre guider om eierskifte.

 • Enklere hverdag i alle situasjoner

  De fleste legekontor er mer opptatt av ivareta og behandle pasienter, enn å bruke mye tid til administrativt arbeid som økonomi og regnskap. For å gjøre hverdagen så enkel som mulig for deg som selvstendig næringsdrivende har vi samlet vår fremste kompetanse i en avdeling. Denne avdelingen tar imot alle leger med egne bedrifter, og kan hjelpe deg med dine mål og behov uansett hvor stor eller liten bedriften er.

   Snakk med en rådgiver

 

 

Bli kunde    Snakk med en rådgiver

For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.