Mer tid til det som betyr noe

Som tannlege er du ofte travel i hverdagen, og ønsker ikke å bruke mye tid på administrative oppgaver.
Spar både tid og penger ved å flytte over bedriften din hos oss.

Tannlege, men ikke medlem i Den norske tannlegeforening? Meld deg inn her

 Bli kunde*    Selskap under etablering
Snakk med en rådgiver

 

+ Priser og vilkår

*For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.

Finn din leverandør - få på plass finansieringen etterpå

 • Uforpliktende og gratis å søke om finansiering
 • Ingen kostnader påløper frem til du har funnet utstyret du skal ha
 • Rente på leasing p.t. 2,95 %*
 • Ingen etableringsgebyr (kr. 3950,- spart)
 • Ingen termingebyr
 • Få full oversikt over dine leasingavtaler i nettbanken

Les mer om leasing av tannlegeutstyr 

* Renten er knyttet mot 3 mnd NIBOR og vil bli justert i tråd med endringer i denne underveis i avtalen. Tilbudet gjelder for nye og eksisterende kunder.

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din tannlegevirksomhet.

 

Få tid til mer

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med Tannlegeforeningen sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Hos oss kan du ha felles rådgivning, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din tannlegepraksis. 

 

Sparringspartner i viktige beslutninger

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med Tannlegeforeningen sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 

 

8 grunner til å velge Danske Bank

Hva er ditt neste mål?

 • Starte bedrift

  "Sammen med en kollega startet vi en spesialisttannklinikk fra null. Vi fikk den veiledningen vi hadde behov for fra Danske Bank i oppstartsfasen."

  - Olav Inge Larsen, Sentral Dental

  Drømmer du om å starte egen tannlegevirksomhet?

  En vellykket oppstart er avhengig av kunnskap og støtte i oppstartfasen. Våre rådgivere har lang erfaring og høy kompetanse på tannlegebransjen og kan hjelpe deg med å starte din virksomhet. Det første du bør gjøre er å utarbeide en forretningsplan som forteller hva du skal gjøre og hvordan. Forretningsplanen bør gi svar på hvem som er dine kunder, hva du skal tilby i markedet og hvordan dette skal finansieres. Les mer om veien fra idé til marked.

   

  Selskapsform
  Når forretningsplanen er satt må du ta stilling til valg av selskapsform. Valget har betydning for deg med tanke på ansvar, risiko, skatt, rettigheter, plikter og inntjeningsmuligheter. Er du i tvil om hvilken selskapsform som passer deg, eller trenger du råd i rollen som arbeidsgiver? Nedenfor finner du noen guider om valg av selskapsform og hvordan du går frem når du skal starte bedrift.  Vi anbefaler deg også å snakke med Tannlegeforeningen om hva slags selskapsform som passer din virksomhet. 

             Ulike selskapsformer              Starte AS- Trinn for trinn           Starte ENK - Trinn for trinn

  Lokaler
  Skal du leie eller eie lokaler? Hvis du skal leie lokaler trenger du ofte en husleiegaranti eller en depositumkonto. Ved kjøp av lokaler vil de fleste tannleger ha behov for finansiering, og da kan også din private økonomi ha betydning. Vi hjelper deg med å ta en helhetsvurdering rundt din situasjon og dine ønsker. 

  Ulike finansieringsformer   Søk finansiering 

  Regnskap
  Ekstra kompetanse på regnskap er nødvendig for de fleste tannlegekontor. En regnskapsfører kan sammen med banken fungere som en støttespiller underveis, som kan bistå med rådgivning, årsavslutning og utarbeidelse av selvangivelsen. Mange regnskapssystem kan integreres med vår nettbank, noe som kan spare både deg og din regnskapsfører for tid og penger. 

  IT-sikkerhet
  Datasvindel er et aktuelt tema både for privatpersoner og bedrifter.  Det finnes
   ulike former for svindel for eksempel via e-post, falske fakturaer eller skadelig programvare. Les mer om hva du bør være obs på som ansatt eller eier i en bedrift her. 

  Snakk med våre rådgivere i dag så kan vi bidra til å sikre at du tar de riktige beslutningene for deg og din tannlegevirksomhet.

   Snakk med en rådgiver   Bli kunde

   

 • Vekst 

  Vellykket oppstart- hva nå?
  Vekst krever mye av både deg og din tannlegevirksomhet. Økt omsetning kan oppnåes enten ved å øke inntektene eller redusere kostnadene. De fleste havner et sted i midten, men det er lurt å legge en tydelig plan for veien videre. Med vekstambisjoner følger ofte behov for nytt utstyr og flere ansatte.  

  Rollen som arbeidsgiver
  Skal du ansette? Da er det en del krav du må forholde deg til som skattetrekkskonto, lønn, arbeidsgiveravgift, feriepenger og obligatorisk tjenestepensjon. Her kan våre spesialister bidra med rådgivning og planlegging. I tillegg bør du undersøke om du har nødvendige forsikringer.  Dette bør du tenke på når du skal ansette medarbeidere  

  Oppkjøp
  Kjøpe en praksis? Da trenger du normalt også en gjennomgang av dine finansieringsløsninger. Dette kan være et godt tidspunkt for en rådgivningsamtale med banken. Et oppkjøp er en avgjørende begivenhet for bedriften din og kan være både ressurskrevende og dyrt. Ofte betaler man mye for pasientlistene,  som også er en av de mest usikre postene ved oppkjøp. Et tips kan være å gå gjennom listene og se hvor mange pasienter som er passive. Snakk med våre rådgivere eller Tannlegeforeningen for veiledning.  Slik gjennomfører du et oppkjøp 

  Nytt utstyr
  Tannleger har jevnlig behov for nytt utstyr noe som kan være kostnadskrevende. Levetiden på utstyr som tannlegestol eller røntgenapparat er varierende og leasing kan være en aktuell måte å finansiere dette på. Bør du lease eller eie? Som medlem av Tannlegeforeningen får du 3,85% rente på leasing og det er fri etablering.

  Interne rutiner
  Dersom du ønsker å redusere kostnadene kan det være lurt å gå gjennom interne prosesser i bedriften for å se om de kan effektiviseres eller forenkles. Du bør for eksempel sjekke ut om regnskapssystemet ditt er integrert med nettbanken og hvilke rutiner dere har for betalinger. 

   

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som har vekstambisjoner  

  Forberedelser          Gjennomføring          Evaluering

   

 • Nye investeringer

  Tannlegepraksiser som har drevet i mange år har ofte gode regnskapstall og god likviditet. Hos disse bedriftene er det stor variasjon i hva de bruker overskuddslikviditet til. Noen velger å sette pengene sikkert på en sparekonto, andre investerer i utleiebolig, tar ut utbytte for å nedbetale privat gjeld eller kjøper sine egne lokaler. Et annet alternativ kan være å investere i aksje- eller rentefond.

  Investeringsløsninger

 • Salg og eierskifte 

  Å finne en ny eier til din praksis er en begivenhet med både følelsesmessige, praktiske og økonomiske konsekvenser. Hva er din praksis egentlig verdt? I blant kan selger og kjøper finne en pris begge er fornøyde med, men ofte benyttes eksterne parter som verdivurderer klinikken. Ønsker du å vite mer om denne prosessen kan du se våre guider om eierskifte  eller kontakte Tannlegeforeningen som tilbyr gratis juridisk veiledning. 

  • Enklere hverdag i alle situasjoner

   De fleste tannleger er mer opptatt av å betjene pasienter og skape gode kundeopplevelser, enn å bruke mye tid til administrativt arbeid, økonomi og regnskap. For å gjøre hverdagen så enkel som mulig for deg som selvstendig næringsdrivende har vi samlet vår fremste kompetanse i en avdeling. Denne avdelingen tar imot alle akademikere med egne bedrifter, og kan hjelpe deg med dine mål og behov uansett hvor stor eller liten bedriften er.

    Snakk med en rådgiver

   

  Bli kunde    Snakk med en rådgiver

  For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.