Akademikeravtalen

 

Som medlem av veterinærforeningen får du ekstra gode betingelser for deg og din praksis, og du møter rådgivere med spesifikk kompetanse på veterinærbransjen. Vi legger vekt på brukervennlige og raske løsninger, slik at du kan bruke tiden din på dyrene. 

 Bli kunde    Snakk med en rådgiver


+ Priser og vilkår

 *For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.

 

 

Jeg syntes jeg har fått god hjelp raskt både til bedriften og privat. Jeg har fått hjelp til det meste, de har ordnet med alt fra finansiering til kjøp av et bygg, til sparing og pensjon.

-Halvard Sæther, Vestfold Dyrehospital

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din veterinærklinikk.

 

Sparringspartner i viktige beslutninger

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med Veterinærforeningen sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din veterinærklinikk.

 

Sparringspartner i viktige beslutninger

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med Veterinærforeningen sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 


8 grunner til å velge Danske Bank

 

 

Bli kunde på 1-2-3

 

 • Bestill din løsning her

 • Signer dokumenter med BankID

 Bli kunde

 

Fordeler også som privatkunde!

Som medlem i en akademikerforening får du også gode tilbud som privatkunde.

Se fordelene som privatkunde

Hvor befinner din veterinærklinikk seg?

 • Oppstart


  Drømmer du om å starte for deg selv?
  En vellykket oppstart avhenger av kunnskap og støtte i oppstartfasen. Vi hjelper deg gjennom noen av utfordringene ved å starte en ny bedrift. Det er mange ting å tenke på, for eksempel om du skal du drive med produksjonsdyr eller kjeldedyr, om du skal kjøpe eller leie lokaler, eller om du skal bruke privat bil eller firmabil. Les mer om veien fra idé til marked.

   

  Selskapsform
  Noe av det første du må ta stilling til når du skal starte opp er valg av selskapsform.  Både enkeltpersonforetak og AS er mye brukt blant veterinærer. Valget har betydning for deg med tanke på ansvar, risiko, skatt, rettigheter, plikter og inntjeningsmuligheter. Er du i tvil om hvilken form som passer deg? Nedenfor finner du noen guider om valg av selskapsform og hvordan du går frem når du skal starte bedrift.  Hos oss er det fri etablering og banken tar ikke gebyr for bekreftelse av aksjekapital.

  Ønsker du å starte AS så raskt og enkelt som mulig? Da anbefaler vi å la EnklereStart.no gjøre jobben for deg. 

   

             Ulike selskapsformer              Starte AS- Trinn for trinn             Starte ENK- Trinn for trinn


   Lokaler
   Skal du leie eller eie lokaler? Hvis du skal leie lokaler trenger du ofte en husleiegaranti eller en depositumkonto. Ved kjøp av lokaler vil de fleste ha behov for finansiering, og da kan også din private økonomi ha betydning. Vi hjelper deg med å ta en helhetsvurdering rundt din situasjon og dine ønsker. 

    

   Ulike finansieringsformer   Søk finansiering

    

   Regnskap
   Ekstra kompetanse på regnskap er nødvendig for de fleste veterinærer. En regnskapsfører kan sammen med banken fungere som en støttespiller underveis, som kan bistå med rådgivning, årsavslutning og utarbeidelse av selvangivelsen. Mange regnskapssystem kan integreres med vår nettbank, noe som kan spare både deg og din regnskapsfører for tid og penger. 

   IT-sikkerhet  
   Datasvindel er et aktuelt tema både for privatpersoner og bedrifter.  Det finnes ulike former for svindel for eksempel via e-post, falske fakturaer eller skadelig programvare. Les mer om hva du bør være obs på som ansatt eller eier i en bedrift her. 

    

   Snakk med våre rådgivere i dag så kan vi bidra til å sikre at du tar de riktige beslutningene for deg og din veterinærklinikk.  

    Snakk med en rådgiver   Bli kunde

   

 • Vekst


  Vellykket oppstart- hva nå?
  Vekst krever mye av både deg og din veterinærklinikk. Økt omsetning kan oppnåes enten ved å øke inntektene eller redusere kostnadene. De fleste havner et sted i midten, men det er lurt å legge en tydelig plan for veien videre. Med vekstambisjoner følger ofte behov for nytt utstyr og flere ansatte. Lønner det seg å kjøpe eller lease det nye utstyret?  Som medlem av Veterinærforeningen er renten på leasing 3,85% og det er fri etablering. 

   

  Rollen som arbeidsgiver
  Skal du ansette? Da er det en del krav du må forholde deg til som skattetrekkskonto, lønn, arbeidsgiveravgift, feriepenger og obligatorisk tjenestepensjon. Her kan våre spesialister bidra med rådgivning og planlegging. I tillegg bør du undersøke om du har nødvendige forsikringer.  Dette bør du tenke på når du skal ansette medarbeidere 

   

  Oppkjøp
  Kjøpe opp en klinikk? Da trenger du normalt også en gjennomgang av dine finansieringsløsninger. Dette kan være et godt tidspunkt for en rådgivningsamtale med banken. Oppkjøp kan være en ressurskrevende og dyrt, og det er ingen garanti for at det skaper verdi. Les mer om hva som skal til for å lykkes; Slik gjennomfører du et oppkjøp 

   

  Interne rutiner
  Dersom din klinikk har vekstambisjoner kan det være lurt å gå gjennom interne prosesser i bedriften for å se om de kan effektiviseres eller forenkles.  Noen ting du bør sjekke ut er om regnskapssystemet ditt er integrert med nettbanken, eller hvilke rutiner dere har for betalinger. Det er en stor fordel å få betalingene på konto med en gang og slippe å bruke tid på fakturering. Et alternativ her er MobilePay MyShop, der du bruker mobilen som betalingsterminal.

   

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som har vekstambisjoner

   

  Forberedelser          Gjennomføring          Evaluering

   

 • Godt etablert

  Bedrifter som har drevet i mange år har ofte gode regnskapstall og god likviditet. Hos disse bedriftene er det stor variasjon i hva de bruker overskuddslikviditet til. Noen velger å sette pengene sikkert på en sparekonto, andre investerer i utleiebolig, tar ut utbytte for å nedbetale privat gjeld eller kjøper sine egne lokaler. Et annet alternativ kan være å investere i aksje- eller rentefond.

  Investeringsløsninger

 • Salg og eierskifte
  Å finne en ny eier til din praksis er en begivenhet med både følelsesmessige, praktiske og økonomiske konsekvenser. Hva er din praksis egentlig verdt? I blant kan selger og kjøper finne en pris begge er fornøyde med, men ofte benyttes eksterne parter som verdivurderer klinikken. Ønsker du å vite mer om denne prosessen kan du se våre guider om eierskifte.
 • Enklere hverdag i alle situasjoner

  De fleste veterinærer er mer opptatt av å hjelpe dyrene og skape gode kundeopplevelser, enn å bruke mye tid til administrativt arbeid, økonomi og regnskap. For å gjøre hverdagen så enkel som mulig for deg som selvstendig næringsdrivende har vi samlet vår fremste kompetanse i en avdeling. Denne avdelingen tar imot alle veterinærer med egne bedrifter og kan hjelpe deg med dine mål og behov uansett hvor stor eller liten bedriften er.


   Snakk med en rådgiver

Bli kunde    Snakk med en rådgiver

For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.