Akademikeravtalen

Ekstra gode betingelser for deg og din bedrift

Bli kunde

Det er enkelt å bytte bank via vår nettside.
For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.

"Jeg byttet fra to andre banker til Danske Bank og akademikeravtalen. Da fikk jeg opprettet alle mine konti, lønnskonto, sparekonto, bedriftskonto, også lån med god rentesats. Jeg fikk egentlig samlet alt, og jeg må si at jeg er topp fornøyd og har fått super service"

- Kai Krogh

Se akademikerfordelene

 • Tilpasset rådgivning

    

  Som næringsdrivende trenger du en rådgiver som forstår sammenhengen mellom din privat- og bedriftsøkonomi. For at du skal kunne ta gode beslutninger, har vi samlet vår fremste kompetanse i en spesialistavdeling med ekspertise innenfor din bransje. 

  Mange akademikere har allerede blitt kunder hos oss. Denne erfaringen bruker vi til å gi skreddersydd rådgivning, slik at du kan være trygg på å ta gode valg på vegne av din bedrift. Ved å identifisere ditt behov, kan vi å hjelpe deg i de ulike fasene du befinner deg i og finner de produktene som er relevante for nettopp deg. Uansett om du har et enkeltpersonforetak eller AS, ingen ansatte eller mange ansatte, har vi rådgivere som kan hjelpe deg til å lykkes. 

  Kontakt oss og fortell hva du har behov for, så finner vi løsningen for deg. 

  Bli oppringt av en rådgiver

  Ring oss på 05550 eller send en e-post til 05550@danskebank.no

   


 • Bedriftløsninger

    

  Til den daglige driften har de fleste bedrifter behov for en eller flere konti, betalingskort og digitale løsninger. Vi har derfor satt sammen tre basisløsninger som oppfyller de behovene og ønskene bedrifter ofte har.

  Som medlem av en akademikerforening får du kr 0 i opprettelsesgebyr og 50% rabatt på basisløsningene som inneholder det du trenger.

   

   Bedriftløsning Ordinær pris Din pris
   Danske Business One NOK 99,- per mnd. NOK 49,- per mnd.
   Danske Business Plus NOK 199,- per mnd. NOK 100,- per mnd.
   Danske Business Pro NOK 299,- per mnd. NOK 149,- per mnd.

 • Firmakort

    

  Som akademikerkunde får du et eksklusivt firmakort fra MasterCard, inklusive helårsreiseforsikring og loungeadgang helt gebyrfritt.

  Det er ikke det at kortet er farget gull eller kredittstørrelsen på kortet som utgjør den store forskjellen. Det er hele systemet bak kortet, som gjør hverdagen enklere for deg, din bedrift og medarbeiderne dine.

  Les mer om fordelene ved firmakort.

   Privatheftende firmakortOrdinær prisDin pris
   MasterCard Corporate ClassicNOK 545,- per år NOK 0,- per år 
   MasterCard Corporate GoldNOK 1 495,- per år NOK 0,- per år 
   MasterCard Corporate PlatinumNOK 1 995,- per årNOK 1 995,- per år
     
   Firmaheftende firmakortOrdinær prisDin pris
   MasterCard Corporate ClassicNOK 295,- per år NOK 0,- per år 
   MasterCard Corporate GoldNOK 1 100,- per årNOK 0,- per år
   MasterCard Corporate PlatinumNOK 1 595,- per årNOK 1 595,- per år

 • Finansiering

   

  Har du behov for finansiering for din bedrift? Da har du en rekke forskjellige muligheter.

  De fleste bedrifter har jevnlig behov for finansiering. Uansett om det dreier seg om midler til etablering, drift, vekst eller vedlikehold, vil vi hjelpe deg å finne riktig løsning for deg.

  Kassekreditt

  Mange bedrifter kan oppleve perioder hvor innbetalingene ikke matcher utbetalingene. I slike perioder kan kassekreditt være en relevant løsning for mange av våre kunder.

  Kassekreditten tilknyttes driftskontoen hvor de løpende inn- og utbetalingene foretas. Ved opprettelse av kassekreditt avtaler vi på forhånd et maksimumsbeløp du kan bruke ved behov. Du betaler kun renter av det beløpet som er brukt av kreditten. Ut over rentene betaler du også for å ha kreditten til rådighet, ofte i form av en løpende provisjon av kredittens maksimumsbeløp.


  Lån til næringseiendom

  Dersom din bedrift trenger et lån til næringseiendom for eget bruk eller kjøp av eiendom for utleie, får du som akademikerkunde veldig gode betingelser på lån. En slik langsiktig finansiering vil ha stor betydning for lønnsomheten din. Våre spesialister vil derfor i samråd med deg legge opp til et lån med den strukturen som passer selskapet ditt best.

  Ta kontakt med oss på tlf. 05550 for å snakke med en av våre eksperter.


  Leasing

  Stadig flere bedrifter velger leasing som finansieringsform. Det er ikke sikkert det er best å kjøpe utstyret du trenger til bedriften – selv om du har råd. I visse tilfeller lønner det seg faktisk å leie.

  Du kan lease biler, maskiner og utstyr. Så lenge man kan ta og flytte på det, kan det meste leases. Leasing er egentlig leie av utstyr. Banken kjøper utstyret du har behov for, og du leier det for en gitt periode. Dersom du leaser istedenfor å kjøpe binder du mindre kapital. Da kan du bruke de frigjorte midlene til enten å styrke egenkapitalen eller investere i tiltak som bidrar til vekst og økt konkurranseevne.

  Les mer om leasing 


 • Nettbank

   

  Enklere nettbankløsninger for din bedrift. Få full oversikt over din økonomi ved våre innovative digitale løsninger.

  • Enkel å bruke
  • Oversikt i sanntid, uansett hvor du er
  • Skreddersydd til dine behov

  Optimer driften av din praksis med vår profesjonelle nettbankløsning. Business online gir deg full oversikt og kontroll over din økonomi i realtid, uansett om du er på kontoret eller på farten. Du kan skreddersy løsningen etter dine behov og sikkerheten er på topp. Det har aldri vært enklere å styre økonomien din.

  Se hvordan du kan få bedre oversikt og kontroll.


 • Sparing & investering

   

  Uavhengig av om du har lang eller kort tidshorisont, høy eller lav risikovillighet så har vi i Danske Bank spare- og investeringsløsninger som passer for deg og din bedrift. Hos oss kan velge mellom å sette sammen en portefølje selv, eller la banken gjøre jobben for deg. Alt du behøver å gjøre er å ta en samtale med en autorisert finansiell rådgiver – og sammen finner dere den beste løsningen for deg og din bedrift.


 • MobilePay

   

  Enklere betaling for deg og dine kunder med Nordens ledende mobilbetalingsløsning. Uansett om du du har et utsalgssted, selger online eller i en app, finnes det en MobilePay-løsning som gjør hverdagen enklere for deg og kundene dine.

   

  Mobilbetaling for degDerfor bør du velge løsningen:
  MobilePay Point of SaleEnkel betaling i butikk. Fungerer både med kasseintegrerte løsninger og stand-alone terminaler.
  MobilePay OnlineRask og enkel betaling i nettbutikk. Kunden trenger ikke å taste inn kortnummer, utløpsdato eller sikkerhetskode, det er kun nødvendig med mobilnummer for å gjennomføre et kjøp.
  MobilePay AppSwitchEn betalingsløsning for bedrifter med egne apper. Gjør det mulig å betale direkte i egen branded app. Når brukeren skal betale for kjøp i app, velges MobilePay som betalingsmetode, og betaler med et enkelt swipe.
  MobilePay SubscriptionsAutomatiske abonnementsbetalinger. Kundene dine kobler opp MobilePay med sitt abonnement med et swipe. Med denne løsningen kan du alltid refundere betalinger til kundene dine.

   

  Les mer om MobilePay-løsninger, eller snakk med oss om mobilbetaling.

Fordeler også som privatkunde!

Som medlem i en akademikerforening får du også gode tilbud som privatkunde.

Se fordelene som privatkunde

Skreddersydd rådgiving til din situasjon

Vi i Danske Bank har analysert de viktigste økonomiske situasjonene bedrifter kan møte, gjennom hundrevis av intervjuer med eiere, ledere og ansatte i forskjellige bedrifter over hele Skandinavia, samt analysert av økonomien i bedriftene. Ved hjelp av disse analysene har vi funnet en rekke områder hvor vi kan bidra med vår ekspertise for å gjøre din hverdag enklere.  

Nedenfor kan du lese mer om ulike situasjoner bedrifter må ta stilling til, og hva du bør tenke på dersom du skal starte en bedrift, vokse, eller selge før du går av med pensjon.

Hvor befinner din bedrift seg?

 • Oppstart

  Oppstart

  Drømmer du om å starte for deg selv?

  En vellykket oppstart står og faller på kunnskap og støtte i oppstartfasen. Vi hjelper deg gjennom noen av utfordringene ved å starte en ny bedrift.

  Valget av selskapsform har betydning for deg med tanke på ansvar, risiko, skatt, rettigheter, plikter og inntjeningsmuligheter. Er du i tvil om hvilken form som passer deg eller trenger råd i rollen som arbeidsgiver? Kontakt oss i dag så kan vi bidra for å sikre at du tar den beslutningen som er riktig for deg.

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som skal starte egen bedrift.

  Ulike selskapsformer

  Fra idé til marked

  Vellykket oppstart - hva nå?

 • Vekstfasen

  Vekstfasen

  Har du planer om vekst eller har bedriften din naturlig begynt å vokse seg større?

  Vekst krever mer av både deg og din bedrift – og det er mange vurderinger som må gjøres og beslutninger som må tas. Trenger du nye finansieringsløsninger? Vurderer du oppkjøp? Skal du ansette flere? Må du kjøpe eller lease nytt utstyr? Har du kontroll på bedriftens likviditetsstyring?

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som har vekstambisjoner

  Forbered vekst

  Jobb deg til vekst

  Evaluer dine vekstinitiativ

 • Salg og eierskifte

  Salg og eierskifte

  Å finne en ny eier til bedriften er en begivenhet med både følelsesmessige, praktiske og økonomiske konsekvenser. Ønsker du å vite mer om denne prosessen kan du se våre guider om eierskifte.

  Oppkjøp kan være en ressurskrevende og dyrt, og det er ingen garantier for at det skaper verdi. Et oppkjøp er et av de avgjørende begivenhetene for bedriften din. Her kan du lese om hva som må til for å lykkes.

  Slik gjennomfører du et oppkjøp.

 • Modningsfasen

  Modningsfasen

  Bedrifter som har drevet i en del år har ofte gode regnskapstall og god likviditet. Hos disse bedriftene er det stor spredning i hva de bruker overskuddskapitalen til. Noen velger å sette pengene sikkert på en sparekonto, andre investerer i utleiebolig, tar ut utbytte for å nedbetale privat gjeld eller kjøper sine egne lokaler. Likevel opplever vi at få benytter seg av alternativer som å investere i aksje- eller rentemarkedet.

 • Enklere hverdag i alle situasjoner

  Enklere hverdag i alle situasjoner

  De fleste bedrifter er mer opptatt av å betjene kunder og skape gode kundeopplevelser, enn å bruke mye tid til administrativt arbeid, økonomi og regnskap. For å gjøre hverdagen så enkel som mulig for selvstendig næringsdrivende har vi samlet får fremste kompetanse i en avdeling. Denne avdelingen tar imot alle akademikere med egne bedrifter, og kan hjelpe deg med dine mål og behov uansett hvor stor eller liten bedriften er.