Akademikeravtalen

Som medlem av Naturviterne får du ekstra gode betingelser for deg og din bedrift. Med våre innovative digitale løsninger kan du holde oversikt over økonomien, enten du er på kontoret eller utendørs. I tillegg har vi dyktige rådgivere som kan gi deg veiledningen du trenger.

 

Bli kunde   Snakk med en rådgiver

For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.

"Jeg byttet fra to andre banker til Danske Bank og akademikeravtalen. Da fikk jeg opprettet alle mine konti, lønnskonto, sparekonto, bedriftskonto, også lån med god rentesats. Jeg fikk egentlig samlet alt, og jeg må si at jeg er topp fornøyd og har fått super service"

- Kai Krogh

Se akademikerfordelene 

 • Tilpasset rådgivning

   

  Som næringsdrivende trenger du en rådgiver som forstår sammenhengen mellom din privat- og bedriftsøkonomi. Vi har dyktige rådgivere som kan hjelpe deg slik at du kan ta gode valg på vegne av din bedrift. Ved å identifisere dine behov kan vi veilede deg i de ulike fasene du befinner deg i og finne de tjenestene som er relevante for nettopp deg. Uavhengig av om du har et enkeltpersonforetak eller et AS, ingen ansatte eller mange ansatte, har vi rådgivere som kan hjelpe deg med å lykkes. 


  Snakk med en rådgiver

 • Bedriftsløsninger

    

   

  Til den daglige driften har de fleste bedrifter behov for en eller flere konti, betalingskort og digitale løsninger. Vi har derfor satt sammen to basisløsninger som oppfyller de behovene og ønskene akademikerne ofte har. Som medlem av en akademikerforening får du din bedriftsløsning gratis de første 6 månedene og fri etablering. Etter de første 6 månedene gir vi deg 50% rabatt på bedriftsløsningene, som inneholder det du trenger. 

   

  Danske Business One Din pris: NOK 49,- per mnd. 

  Passer for deg med enkeltpersonforetak som har behov for kun én bruker av nettbanken og har få transaksjoner. Med denne løsningen kan du enkelt bytte mellom bedriftens nettbank og din private nettbank når du er innlogget.

   

  Danske Business Plus Din pris: NOK 99, - per mnd. 

  Passer for deg med flere brukere i nettbanken og som ønsker å kunne administrere brukere og fullmakter. Nettbankløsningen Business Online gir deg mulighet til integrasjon med ditt regnskapssystem og fakturering med KID/eGiro. I denne løsningen har du også mulighet til å bestille kredittkort tilknyttet din bedrift. 


  Har du spørsmål til de ulike bedriftsløsningene? Kontakt oss gjerne på 409 05550 eller 05550@danskebank.no


   

  Finn din løsning        Snakk med en rådgiver  


 • Nettbank

    

   

   

  Nettbank bedrift

  Nettbank bedrift er vår enkleste løsning og passer deg med enkeltpersonsforetak. Denne nettbanken følger med i bedriftsløsningen Danske Business One og passer deg som har enkle behov som å kunne betale regninger, bestille produkter og tjenester, eller kjøpe fond og aksjer.

   

  Business Online 

  Business Online gir deg full oversikt og kontroll over din økonomi i realtid. Du kan skreddersy løsningen etter dine behov og sikkerheten er på topp. Business Online kan også integreres med bedriftens økonomisystem, noe som kan spare deg og dine ansatte for både tid og penger. 

   

  Mobile og Tablet Business

  Mobile og Tablet Business bruker du enkelt på din mobil eller nettbrett. Du kan blant annet sjekke saldoen, foreta betalinger, eller godta betalingsforespørsler.  Med mobilbanken får du full oversikt enten du er på kontoret eller på farten.

   

  Optimer driften av din bedrift med våre innovative digitale løsninger

  • Enkle å bruke
  • Oversikt i sanntid, uansett hvor du er
  • Skreddersydd til dine behov

   

  Det har aldri vært enklere å styre økonomien din. Se hvordan du kan få bedre oversikt og kontroll.


 • Firmakort

    

  Som medlem av Akademikerne får du et eksklusivt firmakort fra MasterCard helt gebyrfritt, dersom du har valgt Danske Business Plus. Du får samlet alle dine utlegg på en faktura i måneden noe som gir god oversikt, og det blir enklere å skille mellom private betalinger og betalinger knyttet til din bedrift. I kortene Gold og Platinum er også loungeadgang og helårs reiseforsikring inkludert. 

  Les mer om fordelene ved firmakort.

  Privatheftende firmakortDin prisOrdinær pris
  MasterCard Corporate ClassicNOK 0,- per år NOK 545,- per år 
  MasterCard Corporate GoldNOK 0 ,- per år NOK 1495,- per år 
  MasterCard Corporate PlatinumNOK 1 995,- per årNOK 1 995,- per år

 • Finansiering

   

   

  Har din bedrift behov for finansiering? Da har du en rekke forskjellige muligheter.  Uansett om det dreier seg om midler til etablering, drift, vekst eller vedlikehold, vil vi hjelpe deg å finne riktig løsning for deg.

   

  Lån til næringseiendom 

  Dersom du skal kjøpe lokalene til din bedrift får du som medlem av Akademikerne veldig gode betingelser på lån. Mange ønsker å kjøpe egen næringseiendom som en langsiktig investering, med en lokasjon som passer deres behov. En slik langsiktig finansiering kan ha stor betydning for lønnsomheten. Normalt kreves det egenkapital ved kjøp av næringseiendom, og vi vil i tillegg ha fokus på selskapets betjeningsevne ved en vurdering. Våre spesialister kan i samråd med deg finne en løsning ut i fra dine behov og med den strukturen som passer din bedrift best.

   

  Husleiegaranti

  Skal du leie lokaler vil ofte utleier kreve en husleiegaranti og dette kan vi hjelpe deg med. Ved bruk av husleiegaranti kan banken, på vegne av leietaker, gå god for summen som kreves i garanti for husleie. Banken utsteder da et garantidokument til utleier og stiller krav til sikkerhet fra kunden. Avhengig av størrelsen på garantien og bedriftens finansielle situasjon, kan kav til sikkerhet variere i alt fra pant i eiendeler til kontantbeløp på sperret konto. 

   

  Leasing

  Stadig flere bedrifter velger leasing som finansieringsform. Det er ikke sikkert det er best å kjøpe utstyret du trenger – selv om du har råd. I visse tilfeller lønner det seg faktisk å leie. Du kan for eksempel lease bil eller utstyr. Så lenge man kan ta og flytte på det, kan det meste leases. Leasing er egentlig leie av utstyr. Banken kjøper utstyret du har behov for, og du leier det for en gitt periode. Dersom du leaser istedenfor å kjøpe binder du mindre kapital. Da kan du bruke de frigjorte midlene til enten å styrke egenkapitalen eller investere i tiltak som bidrar til vekst og økt konkurranseevne.

  Les mer om leasing

  Kassekreditt

   

  En kassekreditt kan benyttes dersom du opplever perioder hvor innbetalingene ikke matcher utbetalingene. Kassekreditten tilknyttes driftskontoen hvor de løpende inn- og utbetalingene foretas. Ved opprettelse av kassekreditt avtaler vi på forhånd et maksimumsbeløp du kan bruke ved behov. Du betaler kun renter av det beløpet som er brukt av kreditten. Ut over rentene betaler du også for å ha kreditten til rådighet, ofte i form av en løpende provisjon av kredittens maksimumsbeløp.

  Les mer om kassekreditt

   

     Snakk med en rådgiver  

  Lån til næringseiendom 
 • Sparing & investering

    

  Hvis din bedrift har overskuddslikviditet i lengre perioder kan det være en god ide å overveie andre spareformer enn å spare på bankkonto, spesielt i perioder hvor det generelle rentenivået er lavt. Uavhengig av om du har lang eller kort tidshorisont, så har vi i Danske Bank spare- og investeringsløsninger som passer for deg og din bedrift. Hos oss kan du velge mellom å sette sammen en portefølje selv, eller la banken gjøre jobben for deg. Alt du behøver å gjøre er å ta en samtale med en investeringsrådgiver,  og sammen finner dere den beste løsningen for deg og din bedrift. Du kan lese mer om plassering av overskuddslikviditet her

   

     

  Snakk med en rådgiver


 • MobilePay

   

   

  Enklere betaling for deg og dine kunder med Nordens ledende mobilbetalingsløsning. Enten du har et utsalgssted, nettbutikk eller app, finnes det en MobilePay-løsning som gjør hverdagen enklere for deg og kundene dine.

   

  Mobilbetaling for degDerfor bør du velge løsningen:

  MobilePay MyShop

  Vår enkleste løsning. Bruk mobilen din som betalingsterminal- helt gratis ut 2017

  MobilePay Point of Sale

  Enkel betaling i butikk. Fungerer både med kasseintegrerte løsninger og stand-alone terminaler.

   MobilePay Online

  Rask og enkel betaling i nettbutikk. Kunden trenger ikke å taste inn kortnummer, utløpsdato eller sikkerhetskode, det er kun nødvendig med mobilnummer for å gjennomføre et kjøp.

  MobilePay AppSwitchEn betalingsløsning for bedrifter med egne apper. Gjør det mulig å betale direkte i egen branded app. Når brukeren skal betale for kjøp i app, velges MobilePay som betalingsmetode, og betaler med et enkelt swipe.
  MobilePay SubscriptionsAutomatiske abonnementsbetalinger. Kundene dine kobler opp MobilePay med sitt abonnement med et swipe. Med denne løsningen kan du alltid refundere betalinger til kundene dine.

   

  Les mer om de ulike MobilePay-løsningene for din bedrift   

Fordeler også som privatkunde!

Som medlem i en akademikerforening får du også gode tilbud som privatkunde.

Se fordelene som privatkunde

Hvor befinner din bedrift seg?

Nedenfor kan du lese mer om ulike situasjoner bedrifter må ta stilling til, og hva du bør tenke på dersom du skal starte en bedrift, vokse, eller selge før du går av med pensjon.

 • Oppstart

  Oppstart


  Drømmer du om å starte for deg selv?
  En vellykket oppstart er avhengig av kunnskap og støtte i oppstartfasen. Vi hjelper deg gjennom noen av utfordringene ved å starte en bedrift.

   

  Selskapsform
  Noe av det første du må ta stilling til når du skal starte opp er valg av selskapsform. Valget har betydning for deg med tanke på ansvar, risiko, skatt, rettigheter, plikter og inntjeningsmuligheter. Er du i tvil om hvilken selskapsform som passer deg, eller trenger du råd i rollen som arbeidsgiver? Snakk med våre rådgivere om hva slags selskapsform som passer best for din virksomhet. 

  Les mer om ulike selskapsformer

  Lokaler
  Våre rådgivere i Danske Bank kan hjelpe deg å legge en plan rundt det økonomiske når du skal starte opp. Skal du leie eller eie lokaler? Hvis du skal leie lokaler trenger du ofte en husleiegaranti eller en depositumkonto. Ved kjøp av lokaler vil de fleste ha behov for finansiering, og da kan også din private økonomi ha betydning. Vi hjelper deg med å ta en helhetsvurdering rundt din situasjon og dine ønsker. 

   

  Regnskap
  De fleste bedrifter har behov for en ekstern regnskapsfører. En regnskapsfører kan sammen med banken fungere som en ekstra støttespiller underveis, som kan bistå med rådgivning, årsavslutning og utarbeidelse av selvangivelsen. Mange regnskapssystem kan integreres med vår nettbank, noe som kan spare både deg og din regnskapsfører for tid og penger. 

   

  Nedenfor har vi samlet noen guider og artikler med tips og råd til deg som skal starte egen bedrift 

  Kontakt oss i dag så kan vi bidra for å sikre at du tar den beslutningen som er riktig for deg og din bedrift.

   

 • Vekstfasen

  Vekstfasen


  Har du planer om vekst, eller har bedriften din naturlig begynt å vokse seg større? 

  Vekst krever mer av både deg og din bedrift, og det er mange vurderinger som må gjøres og beslutninger som må tas. Kanskje vurderer du oppkjøp? Da trenger du normalt også en gjennomgang av dine finansieringsløsninger. Med vekstambisjoner følger ofte behov for nytt utstyr og flere ansatte. Lønner det seg å kjøpe eller lease det nye utstyret?  Dette kan være et godt tidspunkt for en rådgivningsamtale med banken. 

   

  Rollen som arbeidsgiver
  Skal du ansette? Da er det en del krav du må forholde deg til som skattetrekkskonto, lønn, arbeidsgiveravgift, feriepenger og obligatorisk tjenestepensjon. Her kan våre spesialister bidra med rådgivning og planlegging. I tillegg bør du undersøke om du har nødvendige forsikringer. 

  Dette bør du tenke på når du skal ansette medarbeidere 

   

  Oppkjøp
  Oppkjøp kan være en ressurskrevende og dyrt, og det er ingen garanti for at det skaper verdi. Et oppkjøp er en avgjørende begivenhet for bedriften din og vi hjelper deg i prosessen. Her kan du lese om hva som må til for å lykkes.

  Slik gjennomfører du et oppkjøp 

  Interne rutiner
  Dersom din bedrift har vekstambisjoner kan det være lurt å gå gjennom interne prosesser i bedriften for å se om de kan effektiviseres eller forenkles. Du bør for eksempel sjekke ut om regnskapssystemet ditt er integrert med nettbanken og hvilke rutiner dere har for betalinger.

   

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som har vekstambisjoner

 • Modningsfasen

  Modningsfasen

  Bedrifter som har drevet i mange år har ofte gode regnskapstall og god likviditet. Hos disse bedriftene er det stor variasjon i hva de bruker overskuddslikviditeten til. Noen velger å sette pengene sikkert på en sparekonto, andre investerer i utleiebolig, tar ut utbytte for å nedbetale privat gjeld eller kjøper sine egne lokaler. Et annet alternativ kan være å investere i aksje- eller rentefond.

  Investeringsløsninger

 • Salg og eierskifte

  Salg og eierskifte

  Å finne en ny eier til bedriften er en begivenhet med både følelsesmessige, praktiske og økonomiske konsekvenser. Ønsker du å vite mer om denne prosessen kan du se våre guider om eierskifte.

   

  • Enklere hverdag i alle situasjoner

   Enklere hverdag i alle situasjoner

   De fleste bedrifter er mer opptatt av å betjene kunder og skape gode kundeopplevelser, enn å bruke mye tid til administrativt arbeid, økonomi og regnskap. For å gjøre hverdagen så enkel som mulig for deg som selvstendig næringsdrivende har vi samlet vår fremste kompetanse i en avdeling. Denne avdelingen tar imot alle akademikere med egne bedrifter og kan hjelpe deg med dine mål og behov uansett hvor stor eller liten bedriften er.

    Snakk med en rådgiver