Mer tid til det som betyr noe

Som medlem av Samfunnsviterne får du ekstra gode betingelser for deg og din bedrift. Vi har dyktige rådgivere og brukervennlige løsninger som kan være med på å gjøre din hverdag enklere.

Bli kunde*    Snakk med en rådgiver


+ Priser og vilkår

*For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.

 

  "Hovedgrunnen til at jeg valgte Danske Bank var bankens evne til å se hele min økonomi samlet. Jeg kan ha felles møter med banken der vi ser på både private- og bedriftsforhold samtidig, noe som er praktisk for meg og som sikrer meg de beste løsningene. "

- Finn Espen Gundersen, Digital Pilar AS

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din bedrift.

 

Få tid til mer

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med din forening sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 


 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din bedrift.

 

Få tid til mer

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med din forening sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 

8 grunner til å velge Danske Bank

Bli kunde på 1-2-3

 • Bestill din løsning her

 • Signer dokumenter med BankID

 Bli kunde

 

Fordeler også som privatkunde!

Som medlem i en akademikerforening får du også gode tilbud som privatkunde.

Se fordelene som privatkunde

Hva er ditt neste mål?

 • Starte bedrift

  Drømmer du om å starte for deg selv?
  En vellykket oppstart er avhengig av kunnskap og støtte i oppstartfasen. Hos oss får du hjelp til noen av utfordringene ved å starte egen bedrift. Det første du bør gjøre er å utarbeide en forretningsplan som forteller hva du skal gjøre og hvordan. Forretningsplanen bør gi svar på hvem som er dine kunder, hva du skal tilby i markedet og hvordan dette skal finansieres. Les mer om veien fra idé til marked.

  The Hub
  Hub.no er en plattform for nordiske oppstartsbedrifter. Her kan du komme i kontakt med investorer, rekruttere ansatte til din bedrift og rådføre deg med eksperter på gründervirksomhet. Her kan du også finne verktøy som kan hjelpe deg i oppstartsfasen, og finne en oversikt over gründer-events der du kan møte andre i samme situasjon. 

  Selskapsform
  Når forretningsplanen er satt må du ta stilling til valg av selskapsform. Valget har betydning for deg med tanke på ansvar, risiko, skatt, rettigheter, plikter og inntjeningsmuligheter. Er du i tvil om hvilken selskapsform som passer deg, eller trenger du råd i rollen som arbeidsgiver? Nedenfor finner du noen guider om valg av selskapsform og hvordan du går frem når du skal starte bedrift. Hos oss er det fri etablering og banken tar ikke gebyr for bekreftelse av aksjekapital.


             Ulike selskapsformer              Starte AS- Trinn for trinn             Starte ENK- Trinn for trinn

  Lokaler
  Skal du leie eller eie lokaler? Hvis du skal leie lokaler trenger du ofte en husleiegaranti eller en depositumkonto. Ved kjøp av lokaler vil de fleste ha behov for finansiering, og da kan også din private økonomi ha betydning. Vi hjelper deg med å ta en helhetsvurdering rundt din situasjon og dine ønsker. 

            Ulike finansieringsformer   Søk finansiering

  Regnskap
  De fleste bedrifter har behov for en ekstern regnskapsfører. En regnskapsfører kan sammen med banken fungere som en støttespiller underveis, som kan bistå med rådgivning, årsavslutning og utarbeidelse av selvangivelsen. Mange regnskapssystem kan integreres med vår nettbank, noe som kan spare både deg og din regnskapsfører for tid og penger. 

  IT-sikkerhet
  Datasvindel er et aktuelt tema både for privatpersoner og bedrifter. Det finnes ulike former for svindel for eksempel via e-post, falske fakturaer eller skadelig programvare. Les mer om hva du bør være obs på som ansatt eller eier i en bedrift her. 

   Snakk med våre rådgivere i dag så kan vi bidra til å sikre at du tar de riktige beslutningene for deg og din bedrift.

    Snakk med en rådgiver   Bli kunde

   

 • Vekst

  Vellykket oppstart- hva nå?
  Vekst krever mye av både deg og din bedrift. Økt omsetning kan oppnåes enten ved å øke inntektene eller redusere kostnadene. De fleste havner et sted i midten, men det er lurt å legge en tydelig plan for veien videre. Med vekstambisjoner følger ofte behov for nytt utstyr og flere ansatte. Lønner det seg å kjøpe eller lease det nye utstyret? Som medlem av akademikerne er renten på leasing 3,85% og det er fri etablering.  

  Rollen som arbeidsgiver
  Skal du ansette? Da er det en del krav du må forholde deg til som skattetrekkskonto, lønn, arbeidsgiveravgift, feriepenger og obligatorisk tjenestepensjon. Her kan våre spesialister bidra med rådgivning og planlegging. I tillegg bør du undersøke om du har nødvendige forsikringer. Dette bør du tenke på når du skal ansette medarbeidere. 

  Oppkjøp
  Kanskje vurderer du oppkjøp? Da trenger du normalt også en gjennomgang av dine finansieringsløsninger. Dette kan være et godt tidspunkt for en rådgivningsamtale med banken. Oppkjøp kan være en ressurskrevende og dyrt, og det er ingen garanti for at det skaper verdi. Les mer om hva som skal til for å lykkes; Slik gjennomfører du et oppkjøp 

  Interne rutiner
  Dersom du ønsker å redusere kostnadene kan det være lurt å gå gjennom interne prosesser i bedriften for å se om de kan effektiviseres eller forenkles. Du bør for eksempel sjekke ut om regnskapssystemet ditt er integrert med nettbanken og hvilke rutiner dere har for betalinger. 

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som har vekstambisjoner  

  Forberedelser          Gjennomføring          Evaluering

 • Nye investeringer

  Bedrifter som har drevet i mange år har ofte gode regnskapstall og god likviditet. Hos disse bedriftene er det stor variasjon i hva de bruker overskuddslikviditet til. Noen velger å sette pengene sikkert på en sparekonto, andre investerer i utleiebolig, tar ut utbytte for å nedbetale privat gjeld eller kjøper sine egne lokaler. Et annet alternativ kan være å investere i aksje- eller rentefond.

  Investeringsløsninger

 • Salg og eierskifte

  Å finne en ny eier til bedriften er en begivenhet med både følelsesmessige, praktiske og økonomiske konsekvenser. Ønsker du å vite mer om denne prosessen kan du se våre guider om eierskifte.

 • Enklere hverdag i alle situasjoner

  De fleste bedrifter er mer opptatt av å betjene kunder og skape gode kundeopplevelser, enn å bruke mye tid til administrativt arbeid, økonomi og regnskap. For å gjøre hverdagen så enkel som mulig for deg som selvstendig næringsdrivende har vi samlet vår fremste kompetanse i en avdeling. Denne avdelingen tar imot alle akademikere med egne bedrifter og kan hjelpe deg med dine mål og behov uansett hvor stor eller liten bedriften er.

   Snakk med en rådgiver

 

Bli kunde    Snakk med en rådgiver

*For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.