Oppdag mulighetene i Danske Bank

Som ansatt i Norner, får du ekstra gode fordeler i Danske Bank. Bankavtalen sikrer deg et godt tilbud i årene fremover. Du og din familie får ekstra gode betingelser på boliglån, billån og daglige banktjenester. 

NOMINELL RENTE FRA

1,51 %*

 
* Er du under 34 år kan du få Boliglån Ung fra 1,35 %. Forutsetter at du/dere som låntaker(e) har lønnsinngang og bruker kort-/regningsbetaling.
 • Lån inntil 85 % av boligens verdi
 • Få opptil 50 % rabatt på kort og konto
 • Vår beste rente på sparekonto

Sparing i fond

Skal du spare langsiktig, er fondssparing et godt tips. Den enkleste måten å spare i fond på, er å opprette en spareavtale.

Les om fondssparing

IPS - Sparing med skattefordel

Med IPS kan du spare inntil 40 000 kr årlig og få en skatteutsettelse 8 800 kr i spareåret. IPS er en langsiktig spareform som gir skatteutsettelse.

 Les mer om IPS her

Ta i bruk fordelene dine

 • Boliglån  God rente på boliglån er viktig, det vet vi. Derfor kan du være trygg på at du får en av markedets beste boliglånsrente til enhver tid.
  Uansett om det er forutsigbarhet, fleksibilitet eller noe annet som betyr mest for deg, har vi lånet som passer dine behov.
  Dette er fordelsprisene du får på boliglån:

  Boliglån Ung
  Nominell rente: 1,35 % (Ordinær pris: 1,85 %)
  Boliglånet for deg under 34 år, hvor du kan låne inntil 85 % av boligens verdi. Gjelder uansett om du kjøper bolig for første, andre eller femte gang. Du beholder både lånet og den gode renten etter at du har fylt 34 år, forutsatt at lånet ikke endres. En endring kan for eksempel være en refinansiering eller en opplåning. Er dere to om lånet, gjelder alderen til den yngste av dere. 

  Boliglån med flytende rente
  Nominell rente: 1,51 % (Ordinær pris: 2,15 %)
  Velger du flytende rente på lånet, kan du kan låne inntil 80 % av boligens verdi. Renten påvirkes av markedet og kan øke eller synke i perioder. Boliglån med flytende rente er et fleksibelt lån, og ved behov kan du søke om å slippe å betale avdrag i en periode, endre forfallsdato og nedbetalingstid.

  Boligkreditt
  Nominell rente: 1,56 % (Ordinær pris: 2,25 %)
  Boligkreditt omtales også som rammelån, og du kan låne inntil 60 % av boligens verdi.  Med Boligkreditt bestemmer du selv hvor mye du ønsker å bruke, hva du skal bruke lånet til, og når du vil bruke det. Du bestemmer også når og hvordan lånet skal betales tilbake. Med andre ord et svært fleksibelt lån for deg som har en ryddig økonomi.   

    Boliglån med fast rente
  Ønsker du en mer forutsigbar økonomi, kan du med fastrentelån sikre deg mot renteendring i en periode på 3, 5 eller 10 år. Med fastrente på boliglånet, vet du nøyaktig hvor mye du skal betale hver måned i den perioden du binder lånet. På denne lånetypen tilbyr vi ingen ekstra rabatter, men renten er allikevel fordelaktig. 
  Klikk her for å se renten på fastrentelån  Alle priser forutsetter at du har lønnsinngang og bruker banken i det daglige.

 • Billån

   

  Billån

  Nominell rente, fra: 2,70 % (Ordinær pris, fra: 3,60 %)
  Går du med planer om kjøp av bil? Vi hjelper deg med gunstig finansiering, enten du skal kjøpe ny eller brukt bil. Hos oss kan du låne inntil 100 % av kjøpesummen.
  Søk i dag, så har du finansieringsbeviset i orden når bilen du skal ha dukker opp på markedet.

 • Kort og konto  Få rabatt på de beste kundeprogrammene i Danske Bank: 

  GOLD Kundeprogram 

  Dette er vårt mest populære kundeprogram. Det inkluderer blant annet 3 gebyrfri kort (herunder 365Direkte MasterCard*), reise- og avbestillingsforsikring, sperretjeneste for kort, mobil og pass, ID-tyverisikring og fordelsprogrammet DealPass. Du betaler ingen årsgebyr for kortene og ingen daglige gebyrer.
  Månedlig pris: 25 kr (Ordinær pris: kr 50). 

  PLATINUM kundeprogram

  Vårt mest eksklusive kundeprogram fullspekket med fordeler. Det inkluderer blant annet 3 gebyrfri kort (herunder 365Direkte MasterCard*), reise- og avbestillingsforsikring, sperretjeneste for kort, mobil og pass, ID-tyverisikring og fordelsprogrammet DealPass. I tillegg får du Priority Pass**, Concierge Service og et eksklusivt kortdesign. Du betaler ingen årsgebyr for kortene og ingen daglige gebyrer.
  Månedlig pris: 50 kr (Ordinær pris: kr 75).

  *365 MasterCard

  365Direkte Mastercard gir deg Norges råeste drivstoffrabatt. Du får 85 øre/l i rabatt hos Esso ved en pumpepris på 14 kr/l (cashback 3,65 % + 34 øre Esso-rabatt). I tillegg får du 2 % cashback på alle bensinstasjoner som ikke er Esso.

  **Priority Pass

  Bestiller du kundeprogrammet PLATINUM får du også et Priority Pass. Med Priority Pass kan du benytte deg av over 1 000 flyplasslounger verden over. I loungene kan du spise, drikke og arbeide i rolige omgivelser når du er på reise. Kortet er gratis å ha, men du betaler en inngangsavgift hver gang du benytter en lounge. 

 • Sparing og investering

   

   Sparekonto
  Innskuddsrente: 0,65 %
  Med Sparekonto Avtalekonto får du bankens beste rente fra første krone, med årlig kapitalisering av renten. Det er ingen begrensning i bruk.

   

  Aksjesparekonto

  Aksjesparekonto vil gjøre det enklere å spare i aksjefond.  Les mer om Aksjesparekonto her.  BSU

  Innskuddsrente2,80 %

  Er du under 34 år kan du bestille spareproduktet BSU (boligsparing for unge). Dette er en sparekonto hvor sparepengene er forbeholdt boligsparing. Du kan spare inntil 25 000 kr. per år og totalt 300 000 kr. Du får i tillegg 20 % skattefradrag på kontoen, noe som betyr at du får inntil 5000 kr igjen på skatten hvert år.

  Book møte med en investeringsrådgiver her. 

 • Forsikring og Pensjon  Økonomisk trygghet er å vite hva du får i morgen, uansett hva som skjer i dag. Vi hjelper deg med å kartlegge hvordan økonomien din ser ut dersom du skulle bli langvarig syk eller ufør. Et dødsfall vil i stor grad også påvirke familiens økonomi. Hensikten er å synliggjøre hvilke konsekvenser det vil ha hvis noe uforutsett skulle inntreffe.

  Våre rådgivere kjenner de forsikrings- og pensjonsordninger du har i ditt arbeidsforhold, og tar dette med som grunnlag for rådgivning i forbindelse med økonomisk trygghet.

   Pensjonssparing
  Våre anbefalinger for pensjonssparing tar hensyn til forventet utbetaling fra folketrygd, pensjonsordninger du har i ditt arbeidsforhold, fripoliser fra tidligere arbeidsforhold og eventuelle private ordninger. Summen av disse elementene sees opp mot dine ønsker for pensjonsinntekt/ -utbetaling og tidspunkt for overgang til pensjon, og danner utgangspunktet for våre anbefalinger.

 • Kundeservice


  Eget kundesenter

  Du får tilgang til et eget kundesenter ved å ringe oss på telefon 987 05580. 


  Flytteservice

  Vi hjelper deg og din familie med alt i forbindelse med bytte av bank.


  Nettmøte

  Ønsker du å snakke med en rådgiver er vi fleksible på tidspunkt. Du kan få rådgivning i et av våre 20 kontor, på telefon eller via Nettmøte på din egen PC - der du er.

 • Fordeler hos eiendomsmeglere

  Meglerhuset Nylander

  Ved salg av bolig gjennom Meglerhuset Nylander, får du gratis verdivurdering og tre gratis visninger. Du får også konseptet "trygg bolighandel" gratis. Dette har en verdi på 6000 kr og inkluderer hjelp med å finne riktig bolig, en sparringsparter rundt kjøp av bolig og budrunde, samt klargjøring av egen bolig for optimalt salg. 

Book møte direkte i kalenderen til rådgiveren din

Nå er det like enkelt å avtale møte hos oss som det er å booke bord på restaurant eller bestille seg frisørtime.

Du kan enkelt se hvilke rådgivere som er ledige, på det tidspunkt som passer deg best.

Velkommen!

Finn ledig tidspunkt


Fordeler og rabatter med DealPass

Som kunde i Danske Bank får du med DealPass fordeler og rabatter hos hundrevis av butikker, nettbutikker, hoteller og spisesteder, samt på velvære, aktiviteter og mye mer.

Mer om dine DealPass-rabatter

Hva skjer i ditt liv?


Andre har også lest:


Statsbudsjettet 2021

Slik vil statsbudsjettet påvirke lommeboka di

En solid økning i barnetrygden, billigere SFO, og endringer i BSU-ordningen. Slik oppsummerer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand regjeringens forslag til statsbudsjett.

Artikkel

Nå er det historiske nullrenter - dette betyr det for deg

For første gang i Norge er styringsrenta på 0. Hvorfor det, og hva betyr det egentlig?

Kvinne jobber på kafé og drikker kaffe

Artikkel

Derfor bør du ha en bufferkonto

Hvordan løser du det, den dagen du plutselig må ut med et større beløp - om du ikke har spart opp en buffer? Finn ut hvor mye du bør ha i bakhånd, samt hvordan du opparbeider deg en økonomisk støtdemper.

Artikkel

Dette bør du gjøre med storstipendet

I midten av august får du som student en større utbetaling fra Lånekassen, ofte kalt storstipendet. Hvordan bør du prioritere disse pengene? Vår forbrukerøkonom kommer med sine beste tips.

Familie på kjøkkenet

Slik kan små beløp bli stor formue

Hva er egentlig den sikreste og beste formen for sparing? Hva er den mest lønnsomme måten å spare penger på? Holder det å la pengene stå på konto?

Slik kan du få en fin Norgesferie for enhver lommebok

Aldri har det passet bedre å være turist i eget land som i år.

Nå kommer feriepengene - dette er hva nordmenn vil gjøre med dem

For de fleste av oss vil sommeren bli helt annerledes. Dette vises også på tallene fra en rykende ferst undersøkelse om feriepenger.

Family sitting outside on stairs in garden

Hvordan bør man egentlig spare til pensjon?

Det skrives mye om det å spare til pensjon, men hvordan burde du egentlig spare. Her får du en guide til hva som kan være den beste metoden for deg.

Derfor bør du spare til pensjon selv

Sparer du til pensjon i tillegg til det du får fra arbeidsgiver? Hvis ikke, så får du flere gode grunner her til hvorfor du bør starte nå.

Slik kan du spare en million før du blir pensjonist

Svært mange i 40-årene har en stabil økonomi. Likevel er det hele 44% i denne alderen som ikke sparer til pensjon. Her er noen gode grunner til hvorfor du bør starte nå.

Slik kan 800kr månedlig sparing til pensjon gjøre deg til millionær

Denne tiden av livet er ofte forbundet med høye lån, store utgifter og ikke alltid så gode inntekter. Hvordan kan man da prioritere pensjonssparing i tillegg?

Så lite skal til for å bli millionær som pensjonist

Det er én spesiell grunn til at det lønner seg å starte så tidlig som mulig med pensjonssparingen.

Slik bør du prioritere baksmell på skatten

Fikk du baksmell på skatten i år? Fortvil ikke, her er noen gode råd til hvordan du kan få betalt tilbake, og unngå å komme i samme situasjon neste år.

Artikkel

Har du fått skatteoppgjøret? Dette bør du gjøre med pengene 

Noen av de som leverte digital skattemelding skal allerede ha mottatt skatteoppgjøret sitt. Hvordan bør man prioritere pengene man eventuelt sitter igjen med?

Artikkel

Siste innspurt for skattemeldingen: Slik unngår du å betale for mye skatt

Har du kontroll på at formue, inntekter og fradrag har kommet med? Over 50% av alle nordmenn bruker under ti minutter på å sjekke skattemeldingen. Det kan utgjøre store summer for din økonomi.

Artikkel

Nå kommer den nye skattemeldingen - dette må du huske på å fylle inn

Onsdag 18. mars får de aller første sitt foreløpige skatteoppgjør fra staten. Da er det flere ting du må huske på å gjøre.

Artikkel

Her er 7 tips til deg som er permittert fra jobb

Myndighetene vedtok mandag en krisepakke som blant annet gir alle som er permittert fra jobb rett til 20 dagers full lønn. Dette er gode nyheter for både bedrifter, ansatte og selvstendige næringsdrivende.

Koronaviruset stenger ned Norge - disse økonomiske grepene bør du ta

Bør man hamstre mat? Hva skal man gjøre med sparepengene? Hva skjer om man blir permittert? Vår forbrukerøkonom svarer.

Dette kan gi deg høyere skattetrekk

Endringer i beregningen av skattekort kan gi deg høyere skattetrekk i 2020.

5 gode tips for en billig og bra vinterferie

Uansett om du liker deg best på hytta eller hjemme, finnes det mange muligheter for å få en bra vinterferie uten å sprenge budsjettet.

To vokse på hjemme

Disse nye reglene vil påvirke alle med innskuddspensjon 


Sparer din arbeidsgiver til pensjon for deg? Synes du det er vanskelig å holde oversikt over hvor alt av pensjonen din ligger?

Kjøpe eller leie skiutstyr?

Mange forbinder vinterferie med å komme seg opp i skibakken. Men bør man handle nytt skiutstyr nå, eller fins det andre alternativer?

Slik blir 2020 for lommeboken din

Våre eksperter har sett nærmere på hva vi kan forvente oss av norsk økonomi i året 2020.

Fire av ti nordmenn mener vi kaster for mye mat i jula

Juletiden er for mange synonymt med gaver, pynt, selskaper, og ikke minst store mengder god mat. Desssverre går mye av julematen til spille, skal vi tro en ny undersøkelse.

Så mange julegaver skal nordmenn kjøpe i år

Kvinner kjøper flere og rimeligere gaver, menn kjøper færre og langt dyrere gaver.

Viktige BSU-frister i desember

Nå er det siste sjanse for deg under 34 år å utnytte skattegaven for 2019.

Nordmenn shopper for 4 milliarder på Black Friday

Slik unngår du fellene på årets største tilbudsdag.

Mann og kvinne som diskuterer mens de ser på telefonen

3 tips til deg som tapte budrunden

Nesten 1 av 20 enten kjøper eller selger eiendommen sin hvert eneste år. Men hva gjør du dersom drømmehuset går fløyten i en budrunde langt over takst?

Nordmenn bruker milliardsum på Halloween

Pengebruken har firedoblet seg de siste tre årene.

Ikke gå glipp av denne skatte-gavepakken fra regjeringen!

Nå er det siste mulighet for å få med seg den store gavepakken regjeringa i 2017 leverte på et sølvfat til alle som sparer i aksjer eller aksjefond. 

Disse 20 sparetipsene kan gjøre førjulstida til en lek!

Ja, det er faktisk 20 grep du kan ta for å få ekstra god råd når årets dyreste måned nærmer seg.

Vet du hvor du får pensjonen din fra?

Har du sjekket hvor mye du får utbetalt den dagen du går over i pensjonisttilværelsen? Hvor kommer pengene fra, og hva består den av?

Forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand, advarer studenter om hyppig kredittkortbruk

Forbrukerøkonom slår alarm: 1 av 3 studenter tyr til kredittkortet

- Det kan gi konsekvenser man kanskje ikke tenker over, sier Cecilie Tvetenstrand.

Illustrasjon Lommepenger barn ukelønn

5 modeller for lommepenger

Lommepenger kan være en glimrende måte å lære barn om økonomi. Det gjelder bare å finne det riktige systemet.

Nå kommer gjeldsregisteret, men hva betyr det for meg?

Gjeldsregisteret gir deg full oversikt over dine usikrede lån, som forbrukslån og kredittkort. Har du kjøpt varer på kreditt, vil dette også stå i registeret. 

Slik bruker du ferie- og skattepengene

Juni er måneden mange forbinder med utbetalinger av ferie- og skattepenger, og det kan være hyggelig å sjekke saldoen når pengene er kommet inn på kontoen. Vår forbrukerøkonom gir deg tips til hvordan du kan bruke pengene - uten å droppe feriekosen.

Slik går du i gang med skattemeldingen

Nå er skattemeldingen for 2018 tilgjengelig for elektroniske brukere, og det er fristende for mange å godta den uten endringer, rett og slett fordi man ikke vet helt hva man skal se etter eller at det kan virke komplisert og tidkrevende.

En forsikring mot høyere låneutgifter

Ønsker du mer forutsigbarhet, kan fastrentelån være løsningen for deg. Du vil da få en fast rente på lånet ditt i perioden du ønsker og er med det sikret mot overraskende renteendringer. 

Disse fem mytene skremmer oss fra å investere

Misforståelser fører til at mange lar være å investere, selv om de kunne hatt stor glede av det.

Bruker en halv milliard på gratisspill

Du har sikkert sett det før; Når du skal laste ned et gratisspill til din telefon, står det «tilbyr kjøp i app» ved nedlastningsknappen. Selv om spillet er gratis, åpner mange lommeboken når de er i gang med spillet.

Sjekk strømavtalen din

I disse dager med høye strømpriser kan det være mye å spare på å endre strømavtale. I hvertfall hvis du har et høyt forbruk.

Kjøper dyrere elektronikk enn tidligere

Vi kjøper mindre men dyrere elektronikk, viser årets statistikk fra Stiftelsen Elektronikkbransjen. – Beviser at vi er villige til å betale mer for riktig vare, sier forbrukerøkonom.

Illustrasjon: Gi barna en trygg start på voksenlivet med barneforsikring

Gi barna en trygg start på voksenlivet

Vi lever stadig lengre og mange av de som fødes i dag har et langt liv i vente. Med økt levealder kommer også økt behov for å sikre fremtiden til barna dine.

Nyttårsforsettene som får orden på økonomien

Nytt år, nye muligheter. Cecilie Tvetenstrand, forbrukerøkonom i Danske Bank, gir deg tips til nyttårsforsettene som gir bedre økonomisk kontroll i 2019.

Så mye bruker vi på julekalendere

24 pakker til årets julekalender kan fort bli dyrt. Sjekk ut forbrukerøkonomens tips til en rimeligere julekalender.

Nå kommer handledagene

Black Friday, Black Week, Cyber Monday og Singles’ Day. Mange handle- og tilbudsdager har inntatt markedet de seneste årene og butikkene og netthandler er med på trenden. Få mest mulig ut av tilbudene med disse tipsene.

Statsbudsjettet: Forslagene som påvirker privatøkonomien

Mandag ble regjeringens forslag til statsbudsjett lagt frem av finansminister Siv Jensen. Et nøytralt budsjett som gjenspeiler at norsk økonomi er på vei opp. Dette betyr forslagene for din lommebok.

Avhengig av hjelp fra foreldre for å kjøpe bolig? Du er ikke alene

Visste du at dagens pensjonister var i gjennomsnitt 32 år da de kjøpte sin første bolig? Foreldregenerasjonen, de som er rundt 50 år i dag, var 28 år og i dag er den gjennomsnittlige førstegangskjøperen 26 år.

Få økonomien på rett kjøl etter ferien

Ble sommerferien dyrere enn planlagt? Slik får du orden på lommeboken etter sommerutskeielsene.

Bruk ferien til å lære ungene om penger

Sommerferien er en glimrende anledning til å snakke med barn om penger, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt. Når budsjett og forbruk handler om antall is per dag i tre uker, blir det straks litt artigere å lære seg noe fornuftig.

Lønnsomme tips for bryllupsgjestsesongen

Har du og din kjære fått deres fjerde bryllupsinvitasjon for året? Slik unngår du en økonomisk bryllupsgjestskvis.

Forsikring langvarig sykdom

Artikkel

Det skjer jo ikke meg?

Langvarig sykdom eller ulykke kan gjøre at du ikke kan jobbe i en lengre periode, eller må slutte helt. Det kan føre til en stor endring i inntekten din. Vet du hvordan din inntekt blir dersom du skulle bli langvarig syk?

Våre fire beste tips til konfirmanten

Det er vår og konfirmasjonstid. Over hele landet venter spente 14- og 15-åringer på den store dagen – og på gavene. Men hvordan kan du som forelder bidra til at konfirmasjonspengene forvaltes på best mulig måte? Her får du svaret.

Hvor mye renteoppgang tåler du?

Med egen bolig vil det komme langt flere utgifter enn bare å betale ned på lånet. Det er utgifter på boligen som strøm, kommunale avgifter, vedlikehold, forsikringer, husleie, TV-lisens, internett og så videre trekkes på løpende bånd. Har du tenkt på hvordan du skal strukturere økonomien dersom renta på lånet øker?

Dette lurer vi på ved årets skattemelding

Fredag 27. april stilte våre rådgivere opp til å besvare spørsmål rundt skattemeldingen på våre Facebook-side, og som vanlig er det mange spørsmål rundt emner som gjeldsrenter og fradrag. Vi gir deg svarene på de mest stilte spørsmålene vi fikk.

Skattemeldingen er klar - Dette bør du sjekke

Onsdag ble skattemeldingen for 2017 tilgjengelig for elektroniske brukere. I følge Skatteetaten endrer kun hver femte nordmann skattemeldingen. Gjør du endringer, eller vet du ikke hva du skal se etter?

Så mye koster barna deg

Barn koster med enn du tror, og utgiftene øker jo eldre barnet ditt blir.

Rådyr hyttepåske

Påsken er for mange forbundet med tid sammen med familien på hytta. Skiturer, påsketurer, Kvikk Lunsj og appelsin er hovedingredienser i drømmen om påskeidyll for mange. Men hyttedrømmen har fått en stiv pris.

Fem økonomiråd på kvinnedagen

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars er blant annet dagen for å minne om at menn og kvinner ikke er økonomisk likestilte. Kanskje er denne dagen en passende anledning til å sjekke om du er økonomisk likestilt på hjemmebane? Her er fem tips for økonomisk trygghet fra forbrukerøkonom Anne Motzfeldt.

Dette avgjør om banken vil gi deg lån

Det er ingen menneskerett å eie sin egen bolig. Nordmenn flest gjør imidlertid det, og har i gjennomsnitt over en million i boliglån. Så, hva er det som avgjør om du får lån i banken?

Ny og unik løsning gjør det enklere å spare i aksjer og aksjefond.

Spar penger med aksjesparekonto

Ny og unik løsning gjør det enklere å spare i aksjer og aksjefond.

Disse fire pengerådene bør du gi tenåringen

Unge nordmenn er på verdenstoppen i gjeld. Det å lære tenåringen verdien av å ta gode økonomiske valg, er en investering for livet.

Studentenes beste sparetips

Overgangen til studentlivet er ikke alltid så enkel. Nye rutiner skal på plass, lommeboka blir trangere, og man blir konstant fristet til å bruke mer penger enn man kan avse. Les hvordan NTNU-studentene Sanne og Sigurd har taklet sin studentøkonomi her.

Snart kommer egen pensjonskonto - men hva betyr det for din pensjon?

Når de nye reglene knyttet til egen pensjonskonto trer i kraft over nyttår, får rundt 1,4 millioner nordmenn samlet pensjon fra ulike arbeidsforhold på én pensjonskonto. Heldigvis er endringene til det bedre for deg som er arbeidstaker.

5 ting du (kanskje) ikke visste om egen pensjonskonto

Egen pensjonskonto er planlagt innført allerede 1. januar 2021. Men hva er egen pensjonskonto, sånn egentlig? Og hva bør du vite om lovendringen og den nye løsningen?

Artikkel

Pass opp - denne svindelen øker

Svindlerne fortsetter å finne metoder for å loppe deg for penger. Nå er det rapportert inn en økning i to typer svindelforsøk.

Artikkel

Advarer mot boligfelle - sjekk dette regnestykket

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand har regnet ut en del «glemte» kostnader man må være obs på ved boligkjøp.

Ny koronasvindel florerer - dette må du passe på

Svindlere er ofte svært aktive i krisetilstander. Koronakrisen er intet unntak.

Investere i gull? Hva man bør vite og fellene man må unngå

Mens de fleste av verdens fond og børser fremdeles ikke har tatt igjen koronasmellen fra februar/mars, har prisen på gull satt nye rekorder. Hvorfor det? Danske Banks sjefstrateg, Christian Lie svarer.

Slik kan du lykkes i et trangt jobbmarked

Koronakrisen har ført til at mange bedrifter har måttet si opp ansatte på grunn av kraftig omsetningsfall. Når de fleste må spare og kutte ned, står studenter og nyutdannede ofte sist i køen for å få jobb.

woman on sailboat

Artikkel

Kaskoforsikring på sjøen kan lønne seg

De fleste vet hvordan kaskoforsikring fungerer på bilveien, men på sjøen er praksisen annerledes. Dersom andre skader båten din, kan du måtte betale selv.

Teenage girl cuddling dog

Artikkel

Dyreforsikring sikrer både deg og kjæledyret

Mange tenker at forsikring er noe man kjøper til dyre hunder eller rasekatter. Men dyrlegen koster like mye om du har en katt som du har fått gratis.

boy and woman viewing Norwegian fjord

Artikkel

Norgesferie med god reiseforsikring

Mange vil ta sommerferien i Norge i år, men selv om du ferierer her hjemme kan det være lurt å sørge for å ha en helårs reiseforsikring med seg i bagasjen.

Artikkel

Sommeren er høytid for ID-svindel - slik kan du beskytte deg

Sommerferien er rett rundt hjørnet og i år planlegger mange av oss ferien i Norge. ID-tyven tar imidlertid ikke ferie.

Artikkel

Slik får du kontroll over privat- og bedriftsøkonomien

Som eier av egen praksis kan det være vanskelig å vite når arbeidsdagen slutter og hverdagen begynner. Med det nye spesialiserte rådgivningsteamet til Danske Bank håper de å tydeliggjøre dette skillet og være en økonomisk sparringspartner.

Little girl on wooden bike

Artikkel

Hva dekker egentlig forsikringene?

I en verden snudd på hodet spør mange seg nå om de har de riktige forsikringene, om de kan spare mer på å bytte selskap, og ikke minst hva forsikringene deres faktisk dekker.

Slik kan du utnytte bypåsken best mulig

Hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmebarnehage har blitt den nye normen. Nå skal vi også feire påsken hjemme. Hva skal man finne på da?

Elderly woman with papers

Aktuelt

Vær obs - svindlere elsker kriser

Det tok ikke mange dagene fra korona-viruset inntok Norge til vi så de første svindelforsøkene. Noen utga seg for å være fra helsevesenet og hevdet de skulle virusteste eldre og sårbare mennesker.

Koronaviruset sprer stor usikkerhet - hva betyr det for sparepengene dine?

Spredningen av koronaviruset øker usikkerheten rundt de potensielle negative effektene på økonomien. Likevel tror Danske Bank på kun et midlertidig fall, og opprettholder en liten overvekt i aksjer.

Kripos svarer: Slik kan du unngå å bli svindlet på nett

Digital svindel kommer i mange former, og kan være så sofistikert at selv de glupeste sliter med å se forskjell på hva som er ekte og lureri.

Personlig økonomi inn i skolen: - En god start, men det er langt til mål

Regjeringen vil legge større vekt på personlig økonomi i de nye læreplanene som trer i kraft fra høsten 2020.

Nå må du aktivere dine nye kort før bruk

Alle bankkortene du får i posten fra 14. november 2019 må aktiveres før bruk til nett- og app-handel.

Mange tenker: Det skjer ikke meg...

Plutselig dukker de opp. Bildene du ikke ønsker andre skal se. Bildene du delte med en du stolte på og som nå har blitt spredd på nettet, uten ditt samtykke. Du kaldsvetter. Du får vondt i magen. Du får panikk. Spredningen går som ild i tørt gress.

Derfor er Operasjon Dagsverk så viktig for barn og ungdom

31. oktober er først og fremst kjent for Halloween. Samtidig gjør barn og unge i hele Norge en fantastisk innsats for en god sak.

Syv tips til en rimelig høstferie

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand har gode råde om hvordan få en flott, men likevel rimelig høstferie. 

Kunderådgiver Tonje Fosse gir deg de viktigste tipsene for når du skal lage depositumskonto.

Flytte på hybel? Da må du unngå denne vanlige feilen

 August er høytiden for å leie, og da er det viktig å sørge for at man får i orden en depositumskonto.

Kjøpe brukt elbil?

Går du med tanker om å kjøpe deg elbil? Da er du ikke alene. Tall fra elbil.no viser at det per 31. mars er 215 711 registrerte elbiler i Norge, og i starten av juni var det over 6 200 brukte elbiler til salgs på markedsplassen Finn.no.

Disse fradragene må du som student vite om

Selv som student er det flere fradrag studentene kan ha krav på i skattemeldingen. 

Påskestemning fri for blå Swix

Har du ikke bestemt deg for hvordan du skal tilbringe påskeferien? Eller planlegger du å legge fridagene et godt stykke unna skispor, Kvikk Lunsj og høyfjellet? Vi gir deg de beste bypåske-tipsene, enten om du skal tilbringe ferien med barna, venner eller alene.

Skattemelding for 2018 – skatt på investeringer

De mest stilte spørsmålene om skattemeldingen

Torsdag 4. april ble skattemeldingen for inntektsåret 2018 tilgjengelig for alle elektroniske brukere. I den forbindelse mottar vårt kundesenter mange spørsmål når man skal lete gjennom jungelen av årsoppgaver og fradrag. Her får du hjelp med de mest stilte spørsmålene om skattemeldingen.

Pass deg for skattemeldingsvindlere

Like sikkert som våren er i anmarsj i april like sikkert er det at skattemeldingen kommer. Spenningen rundt om man får igjen på skatten eller må betale baksmell er like stor hvert år. Skattemeldingen opptar oss alle og vi søker raskt informasjon om hvordan vi ligger an og det er mye fokus på dette både i media og blant folk generelt. Dette benytter svindlere seg av. 

På boligjakt? Unngå de største fallgruvene

I jakten på nytt drømmehjem er det lett å trå feil.

Hvordan oppnå avkastning over tid?

Hva er egentlig hemmeligheten bak avkastning over tid? Hvordan satser man på rett selskap i turbulente tider? Lars Erik Moen er forvalteren bak suksessfondet DI Norge Vekst som de siste ti årene har skapt avkastning godt utover referanseindeksen på Oslo Børs.

Fristene du må huske før nyttår

Det er mye som man må få unnagjort før nyttårsrakettene smeller på mandag. Vi gir deg fristene du må huske.

En bedragers bekjennelser

Internett er en boltreplass for kriminelle. Med litt teknisk innsikt og en laptop, kan veien være kort til raske gevinster. Hvordan opererer de som ikler seg en annens identitet for egen økonomisk vinning? Vi spør - og får svar. 

Tips til en rimeligere Halloween-feiring

Nordmenns pengebruk i forbindelse med Halloween-feiringen øker stadig, og i fjor brukte vi nesten 300 millioner kroner på Halloween, viser tall fra Virke. Her er tipsene til hvordan du kan gjøre feiringen litt rimeligere.

Er vinterdekkene klare for en ny sesong?

Glatte og snødekte veibaner har allerede vært å se i store deler av landet, og hvert år venter veldig mange bileiere litt for lenge før de legger om til vinterdekk. Har du sjekket om vinterdekkene dine er klare for en ny sesong, og hva nye dekk vil koste?

Studenter jobber ved siden av studiene

Slik gjør du deg attraktiv som student

I et samfunn hvor flere og flere tar høyere utdanning handler det ikke lenger bare om karakterer for å bli attraktiv på jobbmarkedet. Du må skille deg ut.

Slik får du studielånet til å vare

Nå er endelig storstipendet kommet, men mange studenter sliter med å få endene til å møtes gjennom skoleåret. Enkle grep nå ved semesterstart kan gjøre studentøkonomien sunnere. Disse 8 tipsene hjelper deg på god vei.