Oppdag mulighetene i Danske Bank

Som ansatt i Saint Gobain konsernet (Optimera, Brødrene Dahl), får du ekstra gode fordeler i Danske Bank. Bankavtalen sikrer deg et godt tilbud i årene fremover. Du og din familie får ekstra gode betingelser på boliglån, billån og daglige banktjenester. 

NOMINELL RENTE FRA

2,78 %*

 
* Er du under 34 år kan du få Boliglån Ung fra 2,62 %. Forutsetter at du har lønnsinngang og bruker banken i det daglige.
 • Lån inntil 85 % av boligens verdi
 • Få opptil 50 % rabatt på kort og konto
 • Vår beste rente på sparekonto

Aksjesparekonto

- for deg som sparer i aksjer og fond

Du kan fremdeles flytte aksjer og aksjefond inn på Aksjesparekonto - uten å betale skatt på eventuell gevinst du måtte ha.

Du  kan enkelt flytte fond og aksjer fra andre banker til aksjesparekonto i Danske Bank.

Lær mer om Aksjesparekonto

IPS - Sparing med skattefordel

Med IPS kan du spare inntil 40 000 kr årlig og få en skatteutsettelse 8 800 kr i spareåret. IPS er en langsiktig spareform som gir skatteutsettelse.
Les mer om IPS her

Ta i bruk fordelene dine

 • Boliglån  God rente på boliglån er viktig, det vet vi. Derfor kan du være trygg på at du får en av markedets beste boliglånsrente til enhver tid.
  Uansett om det er forutsigbarhet, fleksibilitet eller noe annet som betyr mest for deg, har vi lånet som passer dine behov.
  Dette er fordelsprisene du får på boliglån:

  Boliglån Ung
  Nominell rente: 2,62 % (Ordinær pris: 3,10 %)
  Boliglånet for deg under 34 år, hvor du kan låne inntil 85 % av boligens verdi. Gjelder uansett om du kjøper bolig for første, andre eller femte gang. Du beholder både lånet og den gode renten etter at du har fylt 34 år, forutsatt at lånet ikke endres. En endring kan for eksempel være en refinansiering eller en opplåning. Er dere to om lånet, gjelder alderen til den yngste av dere. 

  Boliglån med flytende rente
  Nominell rente: 2,78 % (Ordinær pris: 3,40 %)
  Velger du flytende rente på lånet, kan du kan låne inntil 80 % av boligens verdi. Renten påvirkes av markedet og kan øke eller synke i perioder. Boliglån med flytende rente er et fleksibelt lån, og ved behov kan du søke om å slippe å betale avdrag i en periode, endre forfallsdato og nedbetalingstid.

  Boligkreditt
  Nominell rente: 2,83 % (Ordinær pris: 3,50 %)
  Boligkreditt omtales også som rammelån, og du kan låne inntil 60 % av boligens verdi.  Med Boligkreditt bestemmer du selv hvor mye du ønsker å bruke, hva du skal bruke lånet til, og når du vil bruke det. Du bestemmer også når og hvordan lånet skal betales tilbake. Med andre ord et svært fleksibelt lån for deg som har en ryddig økonomi.   

    Boliglån med fast rente
  Ønsker du en mer forutsigbar økonomi, kan du med fastrentelån sikre deg mot renteendring i en periode på 3, 5 eller 10 år. Med fastrente på boliglånet, vet du nøyaktig hvor mye du skal betale hver måned i den perioden du binder lånet. På denne lånetypen tilbyr vi ingen ekstra rabatter, men renten er allikevel fordelaktig. 
  Klikk her for å se renten på fastrentelån  Alle priser forutsetter at du har lønnsinngang og bruker banken i det daglige.

 • Billån

   

  Billån

  Nominell rente, fra: 3,85 % (Ordinær pris, fra: 4,85 %)
  Går du med planer om kjøp av bil? Vi hjelper deg med gunstig finansiering, enten du skal kjøpe ny eller brukt bil. Hos oss kan du låne inntil 100 % av kjøpesummen.
  Søk i dag, så har du finansieringsbeviset i orden når bilen du skal ha dukker opp på markedet.

 • Kort og konto  Få rabatt på de beste kundeprogrammene i Danske Bank: 

  GOLD Kundeprogram 

  Dette er vårt mest populære kundeprogram. Det inkluderer blant annet 3 gebyrfri kort, reise- og avbestillingsforsikring, sperretjeneste for kort, mobil og pass, ID-tyverisikring og Danske Bank Reward. Du betaler ingen årsgebyr for kortene og ingen daglige gebyrer.
  Månedlig pris: 25 kr (Ordinær pris: kr 50).
   

  PLATINUM kundeprogram

  Vårt mest eksklusive kundeprogram fullspekket med fordeler. Det inkluderer blant annet 3 gebyrfri kort, reise- og avbestillingsforsikring, sperretjeneste for kort, mobil og pass, ID-tyverisikring og Danske Bank Reward. I tillegg får du Priority Pass, Concierge Service og et eksklusivt kortdesign. Du betaler ingen årsgebyr for kortene og ingen daglige gebyrer.
  Månedlig pris: 50 kr (Ordinær pris: kr 75).

  365 MasterCard

  365Direkte Mastercard gir deg Norges råeste drivstoffrabatt. Du får 85 øre/l i rabatt hos Esso ved en pumpepris på 14 kr/l (cashback 3,65 % + 34 øre Esso-rabatt). I tillegg får du 2 % cashback på alle bensinstasjoner som ikke er Esso.

  Priority Pass
  Bestiller du kundeprogrammet PLATINUM får du også et Priority Pass. Med Priority Pass kan du benytte deg av over 1 000 flyplasslounger verden over. I loungene kan du spise, drikke og arbeide i rolige omgivelser når du er på reise. Kortet er gratis å ha, men du betaler en inngangsavgift hver gang du benytter en lounge. 

 • Sparing og investering

   

   Sparekonto
  Innskuddsrente: 1,80 %
  Med Sparekonto Avtalekonto får du bankens beste rente fra første krone, med årlig kapitalisering av renten. Det er ingen begrensning i bruk.

   

  Aksjesparekonto

  Aksjesparekonto vil gjøre det enklere å spare i aksjefond.  Les mer om Aksjesparekonto her.  BSU

  Innskuddsrente3,75 %

  Er du under 34 år kan du bestille spareproduktet BSU (boligsparing for unge). Dette er en sparekonto hvor sparepengene er forbeholdt boligsparing. Du kan spare inntil 25 000 kr. per år og totalt 300 000 kr. Du får i tillegg 20 % skattefradrag på kontoen, noe som betyr at du får inntil 5000 kr igjen på skatten hvert år.

  Book møte med en investeringsrådgiver her. 

 • Forsikring og Pensjon  Økonomisk trygghet er å vite hva du får i morgen, uansett hva som skjer i dag. Vi hjelper deg med å kartlegge hvordan økonomien din ser ut dersom du skulle bli langvarig syk eller ufør. Et dødsfall vil i stor grad også påvirke familiens økonomi. Hensikten er å synliggjøre hvilke konsekvenser det vil ha hvis noe uforutsett skulle inntreffe.

  Våre rådgivere kjenner de forsikrings- og pensjonsordninger du har i ditt arbeidsforhold, og tar dette med som grunnlag for rådgivning i forbindelse med økonomisk trygghet.

   Pensjonssparing
  Våre anbefalinger for pensjonssparing tar hensyn til forventet utbetaling fra folketrygd, pensjonsordninger du har i ditt arbeidsforhold, fripoliser fra tidligere arbeidsforhold og eventuelle private ordninger. Summen av disse elementene sees opp mot dine ønsker for pensjonsinntekt/ -utbetaling og tidspunkt for overgang til pensjon, og danner utgangspunktet for våre anbefalinger.

 • Kundeservice


  Eget kundesenter

  Du får tilgang til et eget kundesenter ved å ringe oss på telefon 987 05580. 


  Flytteservice

  Vi hjelper deg og din familie med alt i forbindelse med bytte av bank.


  Nettmøte

  Ønsker du å snakke med en rådgiver er vi fleksible på tidspunkt. Du kan få rådgivning i et av våre 26 kontor, på telefon eller via Nettmøte på din egen PC - der du er.

 • Fordeler hos eiendomsmeglere

  Krogsveen og Meglerhuset Nylander

  Ved salg av bolig gjennom Krogsveen eller Melgerhuset Nylander, får du gratis verdivurdering og tre gratis visninger. Du får også konseptet "trygg bolighandel" gratis. Dette har en verdi på 6000 kr og inkluderer hjelp med å finne riktig bolig, en sparringsparter rundt kjøp av bolig og budrunde, samt klargjøring av egen bolig for optimalt salg. 

Book møte direkte i kalenderen til rådgiveren din

Nå er det like enkelt å avtale møte hos oss som det er å booke bord på restaurant eller bestille seg frisørtime.

Du kan enkelt se hvilke rådgivere som er ledige, på det tidspunkt som passer deg best.

Velkommen!

Finn ledig tidspunkt


Danske Bank Reward

Du får bonus når du handler i utvalgte butikker, uansett hvilket kort du bruker fra Danske Bank.

Se hvor du får bonus

Hva skjer i ditt liv?


Andre har også lest:


Disse 20 sparetipsene kan gjøre førjulstida til en lek!

Ja, det er faktisk 20 grep du kan ta for å få ekstra god råd når årets dyreste måned nærmer seg.

Vet du hvor du får pensjonen din fra?

Har du sjekket hvor mye du får utbetalt den dagen du går over i pensjonisttilværelsen? Hvor kommer pengene fra, og hva består den av?

Derfor bør du ha en bufferkonto

Hvordan løser du det, den dagen du plutselig må ut med et større beløp - om du ikke har spart opp en buffer? Vi forteller deg hvor mye du bør ha i bakhånd, samt hvordan du opparbeider deg en økonomisk støtdemper.

Syv tips til en rimelig høstferie

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand har gode råde om hvordan få en flott, men likevel rimelig høstferie. 

Forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand, advarer studenter om hyppig kredittkortbruk

Forbrukerøkonom slår alarm: 1 av 3 studenter tyr til kredittkortet

- Det kan gi konsekvenser man kanskje ikke tenker over, sier Cecilie Tvetenstrand.

Illustrasjon Lommepenger barn ukelønn

5 modeller for lommepenger

Lommepenger kan være en glimrende måte å lære barn om økonomi. Det gjelder bare å finne det riktige systemet.

Kunderådgiver Tonje Fosse gir deg de viktigste tipsene for når du skal lage depositumskonto.

Flytte på hybel? Da må du unngå denne vanlige feilen

 August er høytiden for å leie, og da er det viktig å sørge for at man får i orden en depositumskonto.

Nå kommer gjeldsregisteret, men hva betyr det for meg?

Gjeldsregisteret gir deg full oversikt over dine usikrede lån, som forbrukslån og kredittkort. Har du kjøpt varer på kreditt, vil dette også stå i registeret. 

Slik bruker du ferie- og skattepengene

Juni er måneden mange forbinder med utbetalinger av ferie- og skattepenger, og det kan være hyggelig å sjekke saldoen når pengene er kommet inn på kontoen. Vår forbrukerøkonom gir deg tips til hvordan du kan bruke pengene - uten å droppe feriekosen.

Kjøpe brukt elbil?

Går du med tanker om å kjøpe deg elbil? Da er du ikke alene. Tall fra elbil.no viser at det per 31. mars er 215 711 registrerte elbiler i Norge, og i starten av juni var det over 6 200 brukte elbiler til salgs på markedsplassen Finn.no.

Disse fradragene må du som student vite om

Selv som student er det flere fradrag studentene kan ha krav på i skattemeldingen. 

Påskestemning fri for blå Swix

Har du ikke bestemt deg for hvordan du skal tilbringe påskeferien? Eller planlegger du å legge fridagene et godt stykke unna skispor, Kvikk Lunsj og høyfjellet? Vi gir deg de beste bypåske-tipsene, enten om du skal tilbringe ferien med barna, venner eller alene.

Skattemelding for 2018 – skatt på investeringer

Slik går du i gang med skattemeldingen

Nå er skattemeldingen for 2018 tilgjengelig for elektroniske brukere, og det er fristende for mange å godta den uten endringer, rett og slett fordi man ikke vet helt hva man skal se etter eller at det kan virke komplisert og tidkrevende.

De mest stilte spørsmålene om skattemeldingen

Torsdag 4. april ble skattemeldingen for inntektsåret 2018 tilgjengelig for alle elektroniske brukere. I den forbindelse mottar vårt kundesenter mange spørsmål når man skal lete gjennom jungelen av årsoppgaver og fradrag. Her får du hjelp med de mest stilte spørsmålene om skattemeldingen.

Pass deg for skattemeldingsvindlere

Like sikkert som våren er i anmarsj i april like sikkert er det at skattemeldingen kommer. Spenningen rundt om man får igjen på skatten eller må betale baksmell er like stor hvert år. Skattemeldingen opptar oss alle og vi søker raskt informasjon om hvordan vi ligger an og det er mye fokus på dette både i media og blant folk generelt. Dette benytter svindlere seg av. 

En forsikring mot høyere låneutgifter

Ønsker du mer forutsigbarhet, kan fastrentelån være løsningen for deg. Du vil da få en fast rente på lånet ditt i perioden du ønsker og er med det sikret mot overraskende renteendringer. 

Disse fem mytene skremmer oss fra å investere

Misforståelser fører til at mange lar være å investere, selv om de kunne hatt stor glede av det.

Bruker en halv milliard på gratisspill

Du har sikkert sett det før; Når du skal laste ned et gratisspill til din telefon, står det «tilbyr kjøp i app» ved nedlastningsknappen. Selv om spillet er gratis, åpner mange lommeboken når de er i gang med spillet.

Sjekk strømavtalen din

I disse dager med høye strømpriser kan det være mye å spare på å endre strømavtale. I hvertfall hvis du har et høyt forbruk.

Kjøper dyrere elektronikk enn tidligere

Vi kjøper mindre men dyrere elektronikk, viser årets statistikk fra Stiftelsen Elektronikkbransjen. – Beviser at vi er villige til å betale mer for riktig vare, sier forbrukerøkonom.

På boligjakt? Unngå de største fallgruvene

I jakten på nytt drømmehjem er det lett å trå feil.

Hvordan oppnå avkastning over tid?

Hva er egentlig hemmeligheten bak avkastning over tid? Hvordan satser man på rett selskap i turbulente tider? Lars Erik Moen er forvalteren bak suksessfondet DI Norge Vekst som de siste ti årene har skapt avkastning godt utover referanseindeksen på Oslo Børs.

Vår barneforsikring får terningkast 6 - igjen

Danske Banks barneforsikring går nok en gang til topps i en test gjennomført av Norsk Familieøkonomi.

Kan gi deg høyere skattetrekk

Endringer i beregningen av skattekort kan gi deg høyere skattetrekk i 2019.

Illustrasjon: Gi barna en trygg start på voksenlivet med barneforsikring

Gi barna en trygg start på voksenlivet

Vi lever stadig lengre og mange av de som fødes i dag har et langt liv i vente. Med økt levealder kommer også økt behov for å sikre fremtiden til barna dine.

Nyttårsforsettene som får orden på økonomien

Nytt år, nye muligheter. Anne Motzfeldt, forbrukerøkonom i Danske Bank, gir deg tips til nyttårsforsettene som gir bedre økonomisk kontroll i 2019.

Fristene du må huske før nyttår

Det er mye som man må få unnagjort før nyttårsrakettene smeller på mandag. Vi gir deg fristene du må huske.

Så mye bruker vi på julekalendere

24 pakker til årets julekalender kan fort bli dyrt. Sjekk ut forbrukerøkonomens tips til en rimeligere julekalender.

Nå kommer handledagene

Black Friday, Black Week, Cyber Monday og Singles’ Day. Mange handle- og tilbudsdager har inntatt markedet de seneste årene og butikkene og netthandler er med på trenden. Få mest mulig ut av tilbudene med disse tipsene.

En bedragers bekjennelser

Internett er en boltreplass for kriminelle. Med litt teknisk innsikt og en laptop, kan veien være kort til raske gevinster. Hvordan opererer de som ikler seg en annens identitet for egen økonomisk vinning? Vi spør - og får svar. 

Tips til en rimeligere Halloween-feiring

Nordmenns pengebruk i forbindelse med Halloween-feiringen øker stadig, og i fjor brukte vi nesten 300 millioner kroner på Halloween, viser tall fra Virke. Her er tipsene til hvordan du kan gjøre feiringen litt rimeligere.

Er vinterdekkene klare for en ny sesong?

Glatte og snødekte veibaner har allerede vært å se i store deler av landet, og hvert år venter veldig mange bileiere litt for lenge før de legger om til vinterdekk. Har du sjekket om vinterdekkene dine er klare for en ny sesong, og hva nye dekk vil koste?

Statsbudsjettet: Forslagene som påvirker privatøkonomien

Mandag ble regjeringens forslag til statsbudsjett lagt frem av finansminister Siv Jensen. Et nøytralt budsjett som gjenspeiler at norsk økonomi er på vei opp. Dette betyr forslagene for din lommebok.

Studenter jobber ved siden av studiene

Slik gjør du deg attraktiv som student

I et samfunn hvor flere og flere tar høyere utdanning handler det ikke lenger bare om karakterer for å bli attraktiv på jobbmarkedet. Du må skille deg ut.

Avhengig av hjelp fra foreldre for å kjøpe bolig? Du er ikke alene

Visste du at dagens pensjonister var i gjennomsnitt 32 år da de kjøpte sin første bolig? Foreldregenerasjonen, de som er rundt 50 år i dag, var 28 år og i dag er den gjennomsnittlige førstegangskjøperen 26 år.

Slik får du studielånet til å vare

Nå er endelig storstipendet kommet, men mange studenter sliter med å få endene til å møtes gjennom skoleåret. Enkle grep nå ved semesterstart kan gjøre studentøkonomien sunnere. Disse 8 tipsene hjelper deg på god vei.

Få økonomien på rett kjøl etter ferien

Ble sommerferien dyrere enn planlagt? Slik får du orden på lommeboken etter sommerutskeielsene.

Leie din første bolig? Dette bør du passe på

Er du blant dem som skal flytte til høsten? Enten du har fått skoleplass i en ny by, eller skal flytte hjemmefra for første gang, er det noen ting det lønner seg å ha klart.

Bruk ferien til å lære ungene om penger

Sommerferien er en glimrende anledning til å snakke med barn om penger, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt. Når budsjett og forbruk handler om antall is per dag i tre uker, blir det straks litt artigere å lære seg noe fornuftig.

Lønnsomme tips for bryllupsgjestsesongen

Har du og din kjære fått deres fjerde bryllupsinvitasjon for året? Slik unngår du en økonomisk bryllupsgjestskvis.

Ferietipsene du ikke bør glemme i sommer

Skal du velge NOK eller EUR? Kanskje er det lurt å ta ut noen kroner på flyplassen før du reiser, eller bør du vente til du lander? Og hva skal du velge av vanlig bankkort og kredittkort? 

Derfor er sparing så vanskelig

Hjernen vår er ikke spesielt god til å prioritere langsiktig sparing. Det gjør dessverre ikke temaet mindre viktig. Her er ekspertenes beste tips for å overvinne naturen.

Forsikring langvarig sykdom

Artikkel

Det skjer jo ikke meg?

Langvarig sykdom eller ulykke kan gjøre at du ikke kan jobbe i en lengre periode, eller må slutte helt. Det kan føre til en stor endring i inntekten din. Vet du hvordan din inntekt blir dersom du skulle bli langvarig syk?

Våre fire beste tips til konfirmanten

Det er vår og konfirmasjonstid. Over hele landet venter spente 14- og 15-åringer på den store dagen – og på gavene. Men hvordan kan du som forelder bidra til at konfirmasjonspengene forvaltes på best mulig måte? Her får du svaret.

Hvor mye renteoppgang tåler du?

Med egen bolig vil det komme langt flere utgifter enn bare å betale ned på lånet. Det er utgifter på boligen som strøm, kommunale avgifter, vedlikehold, forsikringer, husleie, TV-lisens, internett og så videre trekkes på løpende bånd. Har du tenkt på hvordan du skal strukturere økonomien dersom renta på lånet øker?

Dette lurer vi på ved årets skattemelding

Fredag 27. april stilte våre rådgivere opp til å besvare spørsmål rundt skattemeldingen på våre Facebook-side, og som vanlig er det mange spørsmål rundt emner som gjeldsrenter og fradrag. Vi gir deg svarene på de mest stilte spørsmålene vi fikk.

Alle kan få markedets laveste rente på boliglån

Har du en bolig med lån som er mindre enn 45 % av verdien på boligen, kan du få markedets laveste rente på lånet ditt. Denne prosenten, som forteller hvor stor andel boliglånet utgjør av boligens verdi, kaller vi belåningsgrad. Du regner ut belåningsgraden ved å dele lånebeløpet på boligens verdi og så gange med 100. Er belåningsgraden mindre eller lik 45 %, er du altså i utgangspunktet kvalifisert til å få lån med vår laveste rente. Dette lånet kaller vi Boligkreditt 45.

Kronikk

Blakk som 77-åring

Den gjennomsnittlige nordmannen vil leve lenge. 95 år er den nye normalen. Problemet er at mange vil måtte tilbringe seniorårene med svært slunken lommebok, skriver Trond F. Mellingsæter, leder av Danske Bank i Norge.

Skattemeldingen er klar - Dette bør du sjekke

Onsdag ble skattemeldingen for 2017 tilgjengelig for elektroniske brukere. I følge Skatteetaten endrer kun hver femte nordmann skattemeldingen. Gjør du endringer, eller vet du ikke hva du skal se etter?

Er du økonomisk forberedt på å bli 100 år?

Halvparten av nordmenn som blir født i dag vil sannsynligvis leve til de er 100 år. Dagens pensjonssystem er derimot rigget for at du skal dø som 77-åring. Har du tenkt igjennom hva du skal leve av som pensjonist?

Så mye koster barna deg

Barn koster med enn du tror, og utgiftene øker jo eldre barnet ditt blir.

Rådyr hyttepåske

Påsken er for mange forbundet med tid sammen med familien på hytta. Skiturer, påsketurer, Kvikk Lunsj og appelsin er hovedingredienser i drømmen om påskeidyll for mange. Men hyttedrømmen har fått en stiv pris.

Morningstar har kåret Danske Invest Norge Vekst til beste norske aksjefond

Kåringen som beste norske aksjefond beviser at Danske Invest Norge Vekst i en årrekke har skapt verdi for de som sparer i fondet - gjennomsnittlig årlig avkastning på 21,8 % siste tre år og 13,8 % siste fem år. Historisk sett gir regelmessig sparing i aksjefond bedre avkastning over tid enn banksparing*.

Fem økonomiråd på kvinnedagen

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars er blant annet dagen for å minne om at menn og kvinner ikke er økonomisk likestilte. Kanskje er denne dagen en passende anledning til å sjekke om du er økonomisk likestilt på hjemmebane? Her er fem tips for økonomisk trygghet fra forbrukerøkonom Anne Motzfeldt.

Dette avgjør om banken vil gi deg lån

Det er ingen menneskerett å eie sin egen bolig. Nordmenn flest gjør imidlertid det, og har i gjennomsnitt over en million i boliglån. Så, hva er det som avgjør om du får lån i banken?

Samboere må tørre å snakke om økonomi

Ta pengepraten før dere flytter sammen, ikke over bordet på advokatkontoret - det er rådet fra parterapeuten. Vi forteller deg hva du bør vite om parøkonomi, og hvorfor dere bør snakke om det.

Top Chef-Renee: Slik gjør du matrestene til et festmåltid

Kaster du maten som blir til overs? Om du i stedet bruker restene til å lage noe godt, sparer du både miljø og matbudsjett. Usikker på hvordan? Vi ba Top Chef-vinner Renee B. Fagerhøi om å dele sine beste "resteoppskrifter".

Lag deg et budsjett - få bedre råd

Handler du i matbutikken flere dager i uka? Eller glemmer du kanskje å sette av penger til uforutsette utgifter? Her får du noen gode tips til hvordan 2018 kan bli året du tar kontroll over hverdagsøkonomien.

Ny og unik løsning gjør det enklere å spare i aksjer og aksjefond.

Spar penger med aksjesparekonto

Ny og unik løsning gjør det enklere å spare i aksjer og aksjefond.

Slik hjelper du barna inn på boligmarkedet

En økonomisk hjelpende hånd fra foreldre eller besteforeldre kan være avgjørende for at barna skal oppnå boligdrømmen. 

Tre par om felles økonomi - slik løser vi det!

Er det kjæresten som betaler regningene, og du som står for kosen? Eller har dere 100 % felles økonomi? Vi har snakket med tre par i 30-årene om hverdagsøkonomi – og om diskusjonene som kan oppstå rundt middagsbordet.

Disse fire pengerådene bør du gi tenåringen

Unge nordmenn er på verdenstoppen i gjeld. Det å lære tenåringen verdien av å ta gode økonomiske valg, er en investering for livet.

hånd som putter penger i sparegris. lyseblå bakgrunn.

Alt du må vite om IPS - Tenk på det som BSU for voksne

Fra 1. november 2017 kan du spare 40.000 kroner til pensjon i året, og få igjen 9.600 kroner på skatten. – Dette er årtusenets beste sparereform, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt.