Lån

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål om lån. Bla nedover siden eller klikk på en av lenkene for å komme til den kategorien du ønsker.

Boliglån Billån Båtlån

Boliglån

 • Hvor mye kan jeg låne?

  Vi tilbyr deg å låne inntil 85 % av boligens verdi. Det er alltid individuelle hensyn forbundet med å låne penger. Før vi kan tilby deg et boliglån, trenger vi derfor oppdatert informasjon om din økonomiske situasjon.

 • Jeg ønsker å kjøpe ny bolig, hva gjør jeg?

  Skal du kjøpe ny bolig, behøver du et finansieringsbevis fra banken. Med dette vet du hvor langt du kan gå i budrunden. Et finansieringsbevis gir deg oversikt over hvor mye du kan låne, hvor mye egenkapital eller annen sikkerhet du må ha, og hvor mye det vil koste deg per måned. For deg er det en trygghet at finansieringen er i orden den dagen du vinner budrunden.

  Vi anbefaler deg å ordne dette i god tid før du begynner å gå på visninger, slik at du vet hvor høyt du kan gå i en eventuell budrunde.

  Kjøper du ny bolig før du har solgt den gamle trenger vi eTakst/verdivurdering av nåværende bolig. Dokumentasjon kan sendes inn via danskebank.no/lastopp.

  Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder, men kan enkelt fornyes ved å snakke med rådgiveren din.

 • Kan jeg kjøpe ny bolig før jeg har solgt den gamle?

  Ja, det kan være mulig. Kjøper du ny bolig før du får solgt den gamle, trenger du en mellomfinansiering. Mellomfinansiering er et midlertidig lån som gir deg muligheten til å kjøpe bolig før du selger din gamle. Med to boliger og to lån, kan månedskostnadene bli høye. De fleste banker tilbyr avdragsfrihet for en periode. Da betaler du bare rentene og utsetter betalingen på selve lånet.

 • Jeg har vunnet budrunden, hva gjør jeg nå?

  Når du har kjøpt deg bolig med finansieringsbevis fra banken, vil neste steg være å sende oss kjøpekontrakten. Vi trenger kjøpekontrakten for å produsere lånedokumentene som du skal skrive under på før boligen overtas. Kjøpekontrakten vil du få etter kontraktsmøtet med megler og/eller selger.

  Ofte kan det være korte tidsfrister på overtagelse, og det er derfor viktig at du sender oss kjøpekontrakten så tidlig som mulig. Kjøpekontrakten sendes som vedlegg på melding i nettbanken (via "kontakt & hjelp" - "ny post").

  Vi vil deretter produsere lånedokumenter som sendes til deg/dere pr. post. Du/dere signerer lånedokumentene og returnerer til banken. Når vi mottar signerte lånedokumenter, lånet legges til utbetaling. Normalt skjer dette 2-3 virkedager før overtagelsesdato.

  Gratulerer med ny bolig!

 • Hvordan skal jeg signere lånedokumentene?

  Dersom du har fått godkjent finansiering i Danske Bank og har kjøpt bolig, må du sende oss en kopi av kjøpekontrakten. Med bakgrunn i informasjon fra kontrakten vil vi utarbeide lånedokumenter som skal signeres av alle låntakere.

  Lånedokumentene sendes normalt til deg per post, signeres og returneres per post. Merk at for de dokumentene som krever vitnesignatur, kan vitnene ikke være i nær familie med noen av låntakerne.

  Alternativt kan du også avtale å komme innom filial for å signere lånedokumenter med din rådgiver.

 • Hvordan søker jeg opplåning?

  Ønsker du å se på muligheten for å gjøre en opplåning på ditt boliglån hos oss, kan du legge inn en søknad Danskebank.no/opplåning. Vi ber også om at du sender inn din siste skattemelding og to siste lønnslipper, eller dokumentasjon på annen inntekt. Har du lånet ditt sammen med noen, behøver vi samme dokumentasjon fra vedkommende. Dokumentasjon kan sendes inn via nettbanken eller danskebank.no/lastopp. Vi vil deretter ta kontakt med deg for videre dialog.

 • Hvordan gjør jeg en ekstra nedbetaling på lånet mitt?

  For å foreta ekstra innbetalinger på boliglånet, overfører du direkte til boliglånskontoen som en vanlig overføring mellom egne kontoer/betaling. Det er viktig at de planlagte månedlige trekkene likevel går som normalt.

 • Hvor finner jeg nedbetalingsplanen på lånet mitt?
  Nedbetalingsplanen finner du i nettbanken. Logg inn her, trykk på pilen bak lånekontoen og velg "vilkår". Deretter trykker du "Se nedbetalingsplan".
 • Hvordan gjør jeg endringer på lånet mitt?

  Ønsker du å gjøre endringer på lånet ditt, kan du sende oss en melding via nettbanken under «kontakt & hjelp» - «ny post» eller via mobilbanken under «meldinger» i mobilbanken der du skriver hvilken endring du ønsker å gjøre.

  Endringer vi kan gjøre for deg:

  • Endre trekkonto og/eller –dato
  • Endre terminbeløp
  • Korte ned nedbetalingstid
 • Kan jeg få avdragsfrihet på boliglånet mitt?
 • Hvor finner jeg rentesats og vilkår for boliglånet mitt?

  Se våre generelle rentesatser

  Gjeldene rente for ditt lån finner du ved å logge inn i nettbanken, trykke på pilen ved siden av lånekontoen og velge «vilkår».

 • Hva skjer når renta endres?

  Ved en renteendring varsler vi private kunder etter reglene i finansavtaleloven. Vi informerer per brev elektronisk i nettbank, e-Boks, Digipost eller per post. Alt avhengig av hva du som kunde har valgt.

 • Hvilket lån passer best for meg?
 • Jeg har flere spørsmål om boliglån, hvor finner jeg tips og råd?

  På våre nettsider har vi flere guider og artikler som omhandler ulike temaet for boligkjøp og salg og boliglån. 

  I artikkelen "Boliglån for nybegynnere" kan du eksempelvis finne forklaring på mange av de mest omtalte begrepene.

Billån

Båtlån

 • Hvordan får jeg lån til kjøp av båt?

  Ønsker du lån til kjøp av båt ber vi deg ringe oss på telefon 987 08540. Du vil bli satt i kontakt med en rådgiver som vil behandle saken. Det er enkelte kriterier som må være på plass for å få lån til kjøp av båt:

  • Båten må være 23 fot eller lengre.
  • Båten må være registrert i Skipsregisteret.
  • Krav om 100 % kaskoforsikring i båten.

  Det forutsettes også at du benytter banken i det daglige til varekjøp og regningsbetaling.

 • Hvor mye kan jeg låne?

  Du kan låne inntil 65 % av kjøpesummen, med pant i båten.

 • Hvor lang nedbetalingstid kan jeg ha på lånet?

  Du kan ha inntil 15 års nedbetaling inkludert alder på båten. 

  Eks: Er båten 9 år kan du ha 6 års nedbetaling.