Hvis barn blir uføre i ung alder, kan de risikere å leve resten av livet som minstepensjonister. Derfor velger stadig flere å kjøpe barneforsikring – faktisk er over halvparten av norske barn forsikret. Å forsikre barnet ditt gir deg en ekstra trygget dersom det utenkelige skulle skje. Men er det egentlig nødvendig med ekstra forsikring med det velferdssystemet som finnes i Norge?

Sikre fremtiden

Mange argumenterer nemlig mot behovet for barneforsikring, på grunnlag av at vi i Norge har et offentlig helsevesen og at vi har et velfungerende stønadssystem. Allikevel viser deg seg at dersom barnet ditt blir alvorlig sykt eller utsatt for en ulykke som det tar lang tid å komme tilbake fra, vil det påvirke både økonomien til familien og barnets fremtid.

De som kjøper forsikring, gjør det fordi de ønsker den ekstra sikkerheten som ligger i det økonomiske tilskuddet en barneforsikring gir, i tillegg til de offentlige ordningene. Blir barnet ditt ufør i ung alder vil ofte en konsekvens for familien være at du, eller en eventuell partner, i større grad må bidra på hjemmebane og med det få redusert inntekt. For barnet kan det bety et voksenliv på minstepensjon. Med barneforsikring får barnet ditt en romsligere økonomi i fremtiden, og du kan være der for barnet ditt ved alvorlig sykdom eller ulykke.

Ulike typer barneforsikring

Det finnes ulike typer barneforsikring du kan velge mellom. Barneforsikringen bør innholde en uførepensjon, og som foreldre bør dere tenke gjennom familiens økonomiske situasjon før dere velger type forsikring. Hvor mye økonomisk støtte er dere avhengig av dersom barnet rammes av sykdom eller ulykke, og hva er du villig til å betale i forsikringspremie?

Du bør også gjøre en vurdering rundt hvor stor dekningsgrad dere har behov for: Trenger dere full dekning med helseforsikring, forsikring dersom barnet blir helt eller delvis ufør, eller økonomisk støtte ved behov for ekstra pleie og omsorg? Eller kanskje dere bare trenger elementer av dette. 

Illustrasjon av familie

Barneforsikring via Storebrand

Danske Bank samarbeider med testvinner Storebrand på barneforsikring.

Storebrand barneforsikring ekstra har fått terningkast seks fra både Norsk Familieøkonomi (2021) og Smarte Penger (2022). Vil du bestille barneforsikring eller vite mer om de forsikringene som tilbys, kan du lese mer på sidene til Storebrand.

Les mer/sjekk pris her