Til tross for at det ble påbudt med nett og kantputer i mars 2015, kan uhell likevel skje, og som regel oppstår skader ved at flere hopper samtidig. Noen av de vanligste skadene er kollisjonsskader, forstuinger, brudd, tannskader, hjernerystelse eller nakke- og ryggskader. Heldigvis er de fleste trampoline-skadene mindre alvorlig, men i tilfeller med mer alvorlige skader kan en barneforsikring være verdifull og sikre både barnet og familien økonomisk.

PS! Visste du at du kan stå som ansvarlig for andres barn hvis de skader seg ved lek på din trampoline? Har du barn, bør du derfor kjenne til hvordan du sikrer trampolinen og barna best mulig.

Barneforsikring via Storebrand

Danske Bank samarbeider med testvinner Storebrand på barneforsikring.

Les mer og bestill barneforsikring

Fem huskeregler

 1. Hold øye med barna når de hopper.
 2. Sikre at trampolinen er montert i henhold til bruksanvisningen, og sjekk jevlig at utstyret er i god stand.
 3. Ha klare regler for hva som er lov, for eksempel:
  • Unngå leker/gjenstander på trampolinen.
  • Oppfordre til å hoppe én person om gangen. Dette reduserer risikoen for kollisjoner og skader relatert til flere personer på trampolinen samtidig.
  • Hold trampolinen tørr.
 4. Vis barna riktig landingsteknikk, inkludert å lande med bøyde knær for å absorbere støt og unngå belastningsskader.
 5. Er barnet forsikret om uhellet skulle være ute?

Viktig med bevegelse

Trampoline betyr  mye moro, knall og fall. Og selv om sikkerheten bør komme først, så er det verdt å trekke frem at det er flere helsefordeler med hopping. Hopping på trampoline kan blant annet fremme sosialt samspill, redusere stress og forbedre balanse og koordinasjon. I tillegg gir det barna styrke, bedre balanse og kondisjon.


Ta forholdsregler og la barna kose seg!
Illustrasjon av familie

Barneforsikring via Storebrand

Danske Bank samarbeider med testvinner Storebrand på barneforsikring.

Storebrand barneforsikring ekstra har fått terningkast seks fra både Norsk Familieøkonomi (2021) og Smarte Penger (2023). Vil du bestille barneforsikring eller vite mer om de forsikringene som tilbys, kan du lese mer på sidene til Storebrand.

Barneforsikring hos Storebrand