100 % opp til deg å melde flytting

Det er helt valgfritt å flytte adressen i Folkeregisteret når du er student og bor på hybel eller i kollektiv. Samtidig vil adressen du er registrert med påvirke blant annet stipendet ditt og hvor du kan stemme.

Lånekassen krever ikke adresseendring

Det er ingen krav til å melde adresseendring for å få bostøtte hos Lånekassen. Det holder at du registrerer deg som borteboer når du søker om lån. Og så må du få ståkarakter på alle fag for å få omgjort 40 % av lånet til stipend – dét klarer du!

Stemmerett og adresseendring

Studenter er mer politisk engasjerte enn for 20 år siden. Er du en av dem som bryr seg ekstra om hvordan landet vårt styres? Da bryr du deg kanskje også om hvor du kan stemme. Dette er nemlig avhengig av hvilken adresse du har.

Har du flyttet adressen din til den kommunen du bor i som student, får du stemme i kommunevalget. Du kan på den måten påvirke lokalpolitikken i større grad enn om du er registrert i barndomshjemmet. Ved stortingvalg kan du stemme på kandidater fra kommunen til studiestedet ditt.

Du kan være forsikret uten å vite det

Beholder du den samme adressen som mor og far, vil deres innboforsikring gjelde deg også. Sjekk med dine foreldre hvilke regler gjelder, og finn ut om du har behov for en egen forsikring.

Lurt å forsikre seg likevel?

De beste reise- og innboforsikringene gir deg bedre betingelser enn andre i markedet – kanskje også bedre enn de du har gjennom dine foreldre? Vår samarbeidspartner Tryg har samlet tre viktige forsikringer til deg som er mellom 18 – 27 år gammel.

Pakken Danske Bank Ung inkluderer:

  • Markedets beste innboforsikring som dekker uflaksskader
  • Helårs reiseforsikring som beskytter deg når du er på farten fra A til B – ikke bare på fritidsreiser, men også på tur til butikken, for eksempel.
  • Ulykkesforsikring som beskytter deg dersom du er uheldig og blir medisinsk invalid etter en ulykke

Les mer om fordelene du som ung Danske Bank-kunde får hos Tryg.

PS! Du får også med Tryg Legehjelp i Danske Bank Ung. Tjenesten lar deg snakke med helsepersonell døgnet rundt uten å måtte gå ut av rommet på kollektivet. Praktisk, ikke sant?

Innholdet er levert av vår samarbeidspartner Tryg