Hvordan selge boligen din?

Skal du selge med hjelp fra en eiendomsmegler eller gjøre en større del av forberedelsene selv? Valget er ditt, men her kan du lese mer om fordelene og ulempene med de ulike alternativene.

 • Selge via eiendomsmegler

  Et boligsalg er en stor transaksjon, hvor både selger og kjøper må overholde en rekke bestemmelser og krav i gjeldende lovverk. En autorisert eiendomsmegler sørger for at de juridiske og økonomiske forhold blir ivaretatt på en god måte. Megleren vil også være mellommann mellom kjøper og selger og ta vare på interessentene til boligen din.

  En eiendomsmegler hjelper deg med hele salget, alt fra å sette prisantydning, lage prospekt og markedsføre boligen, innhente nødvendig dokumentasjon, holde visninger og budrunder og gjennomføre kontraktsmøte. Eiendomsmeglerne vil også sørge for at alle som har vist interesse blir oppdatert når budrunden setter i gang.

  Det kan gi en trygghet for både kjøper og selger å benytte eiendomsmegler. Gjennom meglerne sine boligkjøpregister, kan du i tillegg få tilgang til potensielle kjøpere som ønsker å kjøpe bolig i området du bor i. Velg en megler som har lokalkunnskap og som kan svare på spørsmål om skole, barnehager, butikker, transportmuligheter og andre ting om nabolaget – og som du tror vil gjøre en best mulig jobb med å selge akkurat din bolig.

 • Selge boligen selv - uten megler

  Er du nysgjerrig på hvordan du selger boligen din selv, så samarbeider Danske Bank med Propr.no.

  Propr.no er en digital tjeneste som har automatisert salgsprosessen slik at du enkelt kan selge boligen selv, og være trygg på at alt skjer på rett måte i forhold til lovverket. Du kan bestille takst/tilstandsrapport, foto, nødvendige dokumenter, annonse på Finn.no og Facebook, og oppgjør via Propr.no. Du får hjelp til å lage og publisere boligannonsen på FINN.no, og deretter arrangerer du visning. Etter visningene følger systemet opp alle interessenter med automatiserte sms’er med informasjon om budgivningen.

  Budrunden holdes i et sikkert system der budgivere logger seg inn med BankID. Når boligen er solgt, settes all informasjon automatisk inn i en kjøpekontrakt som signeres med BankID av begge parter. 

  Når kontrakten er signert, tar et autorisert oppgjørsselskap over, og sørger at alt det formelle er på plass. Da vet du at kjøper har betalt inn kjøpesummen ved overtakelse, og kjøper vet at oppgjørsselskapet sletter alle heftelser på boligen, og tinglyser den på ny eier

  Hva koster det å selge bolig via Propr?

  Prøv kalkulatoren på propr.no for å beregne hvor mye det koster å selge boligen din.

  Beregn din pris hos Propr

 • Har du en kjøper klar?

  Har du allerede funnet en kjøper og avtalt kjøpesum, kan Propr.no hjelpe deg å gjennomføre salget på en trygg måte.

  Kontrakten blir opprettet etter at du har fylt ut et elektronisk skjema med informasjon om hva du og kjøper har avtalt. Når det er gjort, signerer dere kjøpekontrakten med BankID. Deretter tar oppgjørselskapet over og håndterer selve eiendomstransaksjonen. Når kjøpesum er innbetalt til oppgjørskonto, blir evt. heftelser slettet og skjøte på eiendom overført. Da er alt klart for overtakelse. Når overtakelsesprotokoll er signert, overfører oppgjørsselskapet kjøpesummen til din konto. 

  Les mer om kontrakt og oppgjør på propr.no

Andre har også lest


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.