Geopolitikk: Hvilke konsekvenser har det for næringslivet?

Opptak fra torsdag 14. mars

c55e7a84-2076-4b48-80e2-99888ffbc5e5

Geopolitikk: Hvilke konsekvenser har det for næringslivet?    

2024 er et år som preges av mange ulike hendelser i verden. Konflikter og krig, økonomisk uro, økte krav og reguleringer, og rekordmange land som avholder valg. Dette er bare noen av driverne som styrer politikk, makt, interesser og strategi som kan påvirke både nasjoner, virksomheter og enkeltpersoner.

I dette webinaret gir vi deg det store bildet rundt geopolitikk, og en oversikt over de største og viktigste hendelsene og driverne akkurat nå.  

Senioranalytiker Eirik Melle har laget en analyse på den geopolitiske situasjonen, og vil ta oss gjennom de ulike driverne som påvirker geopolitikk. Han vil sette dette i sammenheng med hvordan det påvirker næringslivet, handelsbalansen og verdensøkonomien.  

Sjefanalytiker Allan Won Mehren er ekspert på kinesisk økonomi. Han vil dykke dypere ned i en av de store geopolitiske driverne - som er Kinas posisjon i verdensøkonomien, og deres relasjon til Europa og USA.  

Dette er noe av det vi vil gå gjennom i webinaret:

  • Vi vil gi deg det store bildet på geopolitikk, og hva som er de største driverne akkurat nå
  • Hvilken betydning har geopolitikk for din virksomhet?
  • Forstå risiko knyttet til det geopolitiske bildet
  • Kina og forholdet til Europa/USA

Gi tilbakemelding

Neste webinar

Hjemflytting av grønne verdikjeder vil skape store muligheter, og store dilemmaer

Med økende geopolitiske gnisninger har redusert avhengighet av Kina, gjennom økt verdikjedekontroll, blitt veldig viktig på den politiske agendaen. USA og EU tar konkrete grep for å muliggjøre «reshoring» (hjemflytting) av verdikjedeaktiviteter som er nødvendige for energiomstillingen.

I dette webinaret møter du bærekraftsekspert Daniel Brenden.

Meld deg på her

Foredragsholdere

Eirik Melle

Senioranalytiker i Danske Bank Norge

Eirik Melle er senioranalytiker i Corporate Advisory med ansvar for bransjeanalyser, med fokus blant annet på retail, bilbransjen samt verdikjeder.

Melle har vært aksjeanalytiker med dekning innen industri (Yara, Hydro etc) og har totalt 16 års erfaring med selskaps- og bransjeanalyser. Eirik har vært i Danske Bank siden 2006.

Allan Von Mehren

Sjefsanalytiker i Danske Bank

Allan von Mehren er sjefanalytiker i Danske Bank med spesielt fokus på Kina. Hans forskning dekker de brede trendene og temaene i Kina innen økonomi, finansmarkeder og politikk. Han har 20 års erfaring som global makroøkonom, men har de siste fire årene spesialisert seg på Kina.

Hans nyeste forskningsområder har vært handelsfriksjoner i USA og finansrisiko i Kina.

Få med deg


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.