BankID

Med BankID kan du på en trygg, enkel og sikker måte identifisere deg og signere elektronisk. Det er rett og slett din elektroniske legitimasjon som bekrefter hvem du er.

Bestill BankID

Hva er BankID?

BankID er en elektronisk legitimasjon som du bruker til å bekrefte hvem du er. Slik kan bl.a. butikker, banker, offentlige nettsider og kunder stole på hvem de kommuniserer med elektronisk. Det er også din personlige signatur, for eksempel når du skal signere dokumenter og meldinger elektronisk. Det er bankene i Norge som utsteder BankID.

Hva kan BankID brukes til?

  • Betale sikkert på nett når du handler
  • Signere leiekontrakt og boliglånsdokumenter
  • Logge deg inn på offentlige sider slik som NAV, Altinn og Skatteetaten
  • Gjøre endringer på bostedsadresse og strømleverandør
  • Legge inn bud på bolig
  • Bestille koronasertifikat

...og mye mer.

Les mer om alt du kan bruke BankID til hos BankID Norge

Slik bestiller du deg BankID

For å kunne bestille BankID så må du enten bruke fysisk kodebrikke fra oss eller laste ned Mobil-ID appen på telefonen din. Ta kontakt med kundesenteret om du vil at vi skal sende deg en kodebrikke i posten.

Les mer om Mobil-ID her


Du må være legitimert med gyldig pass eller nasjonalt ID-kort hos oss før du kan få utstedt BankID. Ta kontakt med oss for å få legitimert deg hos nærmeste Post i Butikk.
Er du legitimert så klikker du på knappen under for å bestille BankID. Klikk på "Bestill BankID" under menyen til høyre i bilde.

NB! Ikke logg deg inn i nettbanken.

Bestill BankID

Vi passer godt på dine data

Du trenger ikke frykte for sikkerheten når du bruker våre digitale løsninger. De er alle underlagt høye sikkerhetskrav for å unngå svindel. Når du er på nett er det likevel viktig at du viser varsomhet.

Sikkerheten hos oss

Slik sikrer du deg selv

Andre har også lest