Siste nyttArtikkel

Tiltak for bedrifter

De fleste bedrifter blir på en eller annen måte berørt av koronaviruset. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg og hvilke tiltak du bør ta som bedrift.

Syv råd for å styrke likviditeten i din bedrift

Når du driver en virksomhet, er det avgjørende å ha kontroll på likviditeten – på fagspråket ofte kalt Cash Management. Det handler både om å styre inn- og utbetalinger i det daglige, for å sikre at det er nok penger til å betale regningene, samt sikre at det løpende blir satt av midler for å kunne gjøre nødvendige investeringer.

Slik får SIVA raskt overblikk over økonomien i selskapet

- Som leder innenfor økonomi er det viktig for meg å få en rask oversikt over økonomien i konsernet uten å sammenstille data fra mange systemer og bearbeide tallene for mye, sier Ove Rød Henriksen, fagansvarlig i økonomi og finans i Siva – selskapet for industrivekst. 

To personer diskuterer om de skal ta ut lønn eller utbytte

Lønn eller utbytte?

Mange spør seg om de bør ta ut overskudd i bedriften som lønn eller utbytte. Ofte vil en kombinasjon være mest optimalt, men dette avhenger av både størrelsen på overskuddet, din samlede skattesituasjon og behov for pensjon- og trygdeopptjening.

mann jogger

Artikkel

Få bærekraft inn i forretningen på en enkel måte

Å ta gode bærekraftige valg kan være utfordrende for mange små og mellomstore bedrifter. Men hvor starter man og hvordan kan man finne tilgjengelige ressurser? Kristin Valen Kvåle, leder for Bærekraft og samfunnsansvar i Danske Bank gir deg sine beste tips.

Driver du eget foretak? Ikke glem disse viktige fristene

Som firmaeier må man forholde seg til en rekke viktige datoer knyttet til skatt og merverdiavgift i løpet av året. Her har vi ramset opp de viktigste.

Artikkel

Seks tips for et godt budsjett

​Uten et budsjett mister du den daglige kontrollen over virksomheten. Da kan likviditetsproblemer komme helt overraskende på. Her er noen tips.

Kjeldsberg Kaffebrenneri: tradisjon og innovasjon hånd i hånd

Trondheimsbedriften har sterkt fokus på bærekraft, og mener det er en klar konkurransefordel.

Arveavgiften kan komme tilbake

Ett av de spørsmålene som våre skatteadvokater oftest diskuterer for tiden, er selvfølgelig risikoen for en eventuell gjeninnføring av arveavgiften.

Andre tema