Siste nyttHvordan sette sammen et velfungerende team?

En balansert miks av ulike personlighetstyper er nøkkelen til team som fungerer godt og oppnår resultater.

Slik unngår du dårlige betalere

For en bedrift betyr god likviditet alt. En av de viktigste grunnene til at bedrifter får likviditetsproblemer er at kunder ikke betaler det de skylder. Vi har ramset opp noen råd og forslag til rutiner som kan være lurt å ta med seg.

Fem tips til bedre faktureringsrutiner

Å ha gode faktureringsrutiner er viktig. Når kundene betaler fakturaene du har sendt får du selvsagt mer penger på konto, bedre likviditet og bedre resultat på bunnlinjen. I tillegg hjelper en god faktureringsrutine deg å få bedre oversikt. 

To personer diskuterer om de skal ta ut lønn eller utbytte

Lønn eller utbytte?

Mange spør seg om de bør ta ut overskudd i bedriften som lønn eller utbytte. Ofte vil en kombinasjon være mest optimalt, men dette avhenger av både størrelsen på overskuddet, din samlede skattesituasjon og behov for pensjon- og trygdeopptjening.

Dette ser banken på når en bedrift søker finansiering

I et selskaps livssyklus kommer man til perioder hvor finansiering kan være riktig for å sikre videre utvikling. Det kan gjelde kjøp av eiendom og driftsmidler, eller at du møter perioder med likviditetsutfordringer. Vi ser på ulike finansieringsalternativer og hva banken ser på når en bedrift søker finansiering.

Generasjonsskifte – Dette bør du tenke på

Å gjennomføre et eierskifte kan være komplisert, og det er mange elementer som skal gjennomtenkes før en bedrift gis videre til neste generasjon.

Statsbudsjettet 2019 - Dette bør du få med deg

Regjeringen la 8. oktober frem sitt forslag til statsbudsjettet for 2019, og våre skatteadvokater oppsummerer her de viktigste forslagene på skatteområdet.

Syv råd for å styrke likviditeten i din bedrift

Når du driver en virksomhet, er det avgjørende å ha kontroll på likviditeten – på fagspråket ofte kalt Cash Management. Det handler både om å styre inn- og utbetalinger i det daglige, for å sikre at det er nok penger til å betale regningene, samt sikre at det løpende blir satt av midler for å kunne gjøre nødvendige investeringer.

Syv tips din bedrift bør huske før ferien

Disse syv tipsene hjelper deg med å beholde kontrollen, slik at du kan bruke ferien til det den bør brukes til: nemlig å slappe av.

Andre tema