Siste nyttKjeldsberg Kaffebrenneri: tradisjon og innovasjon hånd i hånd

Trondheimsbedriften har sterkt fokus på bærekraft, og mener det er en klar konkurransefordel.

Arveavgiften kan komme tilbake

Ett av de spørsmålene som våre skatteadvokater oftest diskuterer for tiden, er selvfølgelig risikoen for en eventuell gjeninnføring av arveavgiften.

Slik kan bedriften din takle sesongsvingninger

Mange bransjer har store deler av sin inntjening i mindre perioder av året. Hvordan får man da til å ha en jevn og stabil økonomi året rundt?

To personer diskuterer om de skal ta ut lønn eller utbytte

Lønn eller utbytte?

Mange spør seg om de bør ta ut overskudd i bedriften som lønn eller utbytte. Ofte vil en kombinasjon være mest optimalt, men dette avhenger av både størrelsen på overskuddet, din samlede skattesituasjon og behov for pensjon- og trygdeopptjening.

Være fast ansatt eller næringsdrivende?

For mange ansatte kan det være fristende å si opp sin faste jobb, og heller leie inn sine tjenester til bedriften eller andre oppdragsgivere. Men ikke la deg lure av tilsynelatende høyere timelønn. Det er lett å glemme skjulte kostnader, fravær av sykelønn og pensjonssparing.

Gjør deg klar til eierskifte!

Er du en del av neste generasjon i familiebedriften? Eller en arvtaker til familieformuen? 

Økt sparesats gir fornøyde ansatte

Ved å øke bedriftens pensjonsinnskudd fra 2 til 4 prosent får Cathrine Faye i Arrangementsupport AS bedre pensjon, samtidig som selskapets skattefradrag økte.

Eierskifte - unngå de største feilene

Et eierskifte kan gi ny giv og nye ideer til en bedrift, men vær obs på hva som kan hindre deg fra å lykkes med prosessen. Slik gjør du.

Generasjonsskifte - planlegg med hjertet

Mer enn 65 % av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Andre tema