Akademikeravtalen

 

Som medlem av Arkitektenes Fagforbund får du ekstra gode betingelser for deg og din bedrift. Hos oss møter du rådgivere med god kompetanse på arkitektbransjen, og som vet at brukervennlige og raske løsninger er viktige for deg som arkitekt. 

 

Bli kunde  Selskap under etablering 
 Snakk med en rådgiver

+ Priser og vilkår

 

*For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.

 

Råd til din bedrift i korona-krisen

Tiden vi er inne i vet vi er svært krevende for mange bedrifter. Derfor skal du vite at vi er der for å støtte deg og være en god sparringspartner også i tiden fremover. Under finner du noen nyttige sider for deg som eier egen bedrift.

Hold deg oppdatert på koronasituasjonen      Statsgarantert lån

Likviditetsstyring    Innskuddspensjon og korona     Hva skjer med investeringer

Tiltak bedrifter

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din arkitektvirksomhet.

 

Sparringspartner i viktige beslutninger

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid 

Avtalen med Arkitektenes fagforbund sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 

 

 

Samle alt på et sted 

Privat og bedriftsøkonomi henger ofte tett sammen. Våre rådgivere tar hensyn til din samlede økonomi, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for deg og din arkitektvirksomhet.

 

Sparringspartner i viktige beslutninger

Realiser dine drømmer og ambisjoner. I samarbeid med våre rådgivere kan du legge en plan for hvordan du skal nå målene dine.

 

Trygghet over tid

Avtalen med Arkitektenes fagforbund sikrer deg svært gunstige betingelser i dag og årene fremover. 


8 grunner til å velge Danske Bank

Bli kunde på 1-2-3

 • Bestill din løsning her

 • Signer dokumenter med BankID

 Bli kunde

 

Hvor befinner din arkitektvirksomhet seg?

 • Oppstart


  Drømmer du om å starte for deg selv?
  En vellykket oppstart er avhengig av kunnskap og støtte i oppstartfasen. Våre rådgivere har lang erfaring og høy kompetanse på arkitektbransjen og kan hjelpe deg med å starte din virksomhet.  Det første du bør gjøre er å utarbeide en forretningsplan som forteller hva du skal gjøre og hvordan. Forretningsplanen bør gi svar på hvem som er dine kunder, hva du skal tilby i markedet og hvordan dette skal finansieres. Les mer om veien fra idé til marked.


  Selskapsform
  Når forretningsplanen er satt må du ta stilling til valg av selskapsform. Valget har betydning for deg med tanke på ansvar, risiko, skatt, rettigheter, plikter og inntjeningsmuligheter. Er du i tvil om hvilken selskapsform som passer deg, eller trenger du råd i rollen som arbeidsgiver? Nedenfor finner du noen guider om valg av selskapsform og hvordan du går frem når du skal starte bedrift. Hos oss er det fri etablering og banken tar ikke gebyr for bekreftelse av aksjekapital.

             Ulike selskapsformer              Starte AS- Trinn for trinn             Starte ENK- Trinn for trinn

    
   Lokaler
   Skal du leie eller eie lokaler? Hvis du skal leie lokaler trenger du ofte en husleiegaranti eller en depositumkonto. Ved kjøp av lokaler vil de fleste ha behov for finansiering, og da kan også din private økonomi ha betydning. Vi hjelper deg med å ta en helhetsvurdering rundt din situasjon og dine ønsker. 

   Ulike finansieringsformer   Søk finansiering

    

   Regnskap
   Ekstra kompetanse på regnskap er nødvendig for de fleste arkitektvirksomheter. En regnskapsfører kan sammen med banken fungere som en støttespiller underveis, som kan bistå med rådgivning, årsavslutning og utarbeidelse av selvangivelsen. Mange regnskapssystem kan integreres med vår nettbank, noe som kan spare både deg og din regnskapsfører for tid og penger. 


   Betalinger 
   For arkitekter er det fakturering som er den vanligste måten å motta betalinger på. Hva bør du tenke på når du skal fakturere? Ved større oppdrag  kan det være lurt å dele opp betalingen i flere fakturaer, slik at kunden betaler underveis for det arbeidet som er utført. Du kan lese mer om ulike måter å fakturere på, samt automatisering av innbetalinger her 


   IT-sikkerhet
     
   Datasvindel er et aktuelt tema både for privatpersoner og bedrifter.  Det finnes ulike former for svindel for eksempel via e-post, falske fakturaer eller skadelig programvare. Les mer om hva du bør være obs på som ansatt eller eier i en bedrift her.

    

   Snakk med våre rådgivere i dag så kan vi bidra til å sikre at du tar de riktige beslutningene for deg og ditt arkitektfirma.

    Snakk med en rådgiver   Bli kunde

   

 • Vekst


  Vellykket oppstart- hva nå?
  Vekst krever mye av både deg og din arkitektvirksomhet. Økt omsetning kan oppnåes enten ved å øke inntektene eller redusere kostnadene. De fleste havner et sted i midten, men det er lurt å legge en tydelig plan for veien videre. Med vekstambisjoner følger ofte behov for nytt utstyr og flere ansatte. Lønner det seg å kjøpe eller lease det nye utstyret? Som medlem av Arkitektforbundet er renten på leasing 3,85% og det er fri etablering.  

   
  Rollen som arbeidsgiver
  Skal du ansette? Da er det en del krav du må forholde deg til som skattetrekkskonto, lønn, arbeidsgiveravgift, feriepenger og obligatorisk tjenestepensjon. Her kan våre spesialister bidra med rådgivning og planlegging. I tillegg bør du undersøke om du har nødvendige forsikringer.  Dette bør du tenke på når du skal ansette medarbeidere 

   

  Oppkjøp

  Kanskje vurderer du oppkjøp? Da trenger du normalt også en gjennomgang av dine finansieringsløsninger. Dette kan være et godt tidspunkt for en rådgivningsamtale med banken. Oppkjøp kan være en ressurskrevende og dyrt, og det er ingen garanti for at det skaper verdi. Les mer om hva som skal til for å lykkes; Slik gjennomfører du et oppkjøp 

   

  Interne rutiner
  Dersom du ønsker å redusere kostnadene kan det være lurt å gå gjennom interne prosesser i bedriften for å se om de kan effektiviseres eller forenkles. Du bør for eksempel sjekke ut om regnskapssystemet ditt er integrert med nettbanken og hvilke rutiner dere har for betalinger.

   

  Nedenfor har vi samlet guider og artikler med tips og råd til deg som har vekstambisjoner

   Forberedelser          Gjennomføring          Evaluering

   

 • Godt etablert

  Bedrifter som har drevet i mange år har ofte gode regnskapstall og god likviditet. Hos disse bedriftene er det stor variasjon i hva de bruker overskuddslikviditet til. Noen velger å sette pengene sikkert på en sparekonto, andre investerer i utleiebolig, tar ut utbytte for å nedbetale privat gjeld eller kjøper sine egne lokaler. Et annet alternativ kan være å investere i aksje- eller rentefond.

  Investeringsløsninger

 • Salg og eierskifte

  Å finne en ny eier til bedriften er en begivenhet med både følelsesmessige, praktiske og økonomiske konsekvenser. Ønsker du å vite mer om denne prosessen kan du se våre guider om eierskifte.

 • Enklere hverdag i alle situasjoner

  De fleste arkitektfirmaer er mer opptatt av å betjene kunder og skape gode kundeopplevelser, enn å bruke mye tid til administrativt arbeid, økonomi og regnskap. For å gjøre hverdagen så enkel som mulig for deg som selvstendig næringsdrivende har vi samlet vår fremste kompetanse i en avdeling. Denne avdelingen tar imot alle akademikere med egne bedrifter og kan hjelpe deg med dine mål og behov uansett hvor stor eller liten bedriften er.

   Snakk med en rådgiver

 

Bli kunde    Snakk med en rådgiver

For å få alle fordelene må du velge Akademikerkunde og oppgi ditt medlemsnummer.