Tannlege og privatperson

Det viktigste vi som bank kan gjøre er å hjelpe deg med å få et helikopterperspektiv på den totale økonomiske situasjonen din. I dette ligger hva slags potensielle inntekter og utgifter som ligger i tannlegepraksisen din, og hva slags behov du har for økonomisk frihet utenom jobben, ikke bare i år men også de neste fem årene. Det er viktig å legge til rette for at du har en god tilværelse ved siden av jobben også.

Fem år fram i tid

Enkelte synes det er fristende å låne opp maksimalt med sikkerhet i boligen når de skal etablere en praksis. I øyeblikket kan dette også virke fornuftig, men hva skjer om tre år eller om fem år, når du får lyst til å kjøpe deg en hytte ved sjøen eller leilighet ved et skianlegg?

Det er viktig å orientere seg om mulighetene, slik at du kan optimalisere økonomien din i størst mulig grad. Er du for eksempel klar over at du kan lease det nødvendige utstyret til tannlegepraksisen din? Ved å gjøre det beholder du muligheten til å låne opp på boligen til andre formål, for eksempel når den hytta du har tenkt på, dukker opp.

Tannlegeforeningen - dine fordeler

  • Ingen etableringskostnader ved oppstart
  • Gode rentebetingelser på lån
  • Ekstra gode betingelser på leasing
  • Gratis firmakort med loungeadgang og reiseforsikring
  • Halv pris på våre bedriftspakker-Akademikerne Plus 49 kr per mnd, Akademikerne Pro 149 kr per mnd. De første 6 mnd spanderer vi.
  • Akademiker spar bedrift- Innskudd til 0,40 %
  • Husk at du som medlem av Tannlegeforeningen også har tilgang til gratis juridisk rådgivning i spørsmål knyttet til yrkesutøvelsen og drift av egen praksis.

Les mer

Når det uventede skjer

En annen ting du bør tenke på er hva som skjer hvis du skulle bli syk og ute av stand til å drive tannlegepraksisen din for en periode. Hvordan skal du gå fram for å få betalt regningene dine både privat og de knyttet til praksisen? I pressede tilfeller kan vi som bank tilby avdragsfrihet for en liten periode, men dette bidrar bare til å løse problemet på kort sikt. Du bør i tillegg ha sikret deg med egenkapital og en sunn økonomi som gjør at du sammen med banken kan ta grep som berger både praksisen og din private tilværelse.

På lag med banken

I Danske Bank jobber privat- og bedriftsrådgivere tett sammen for å sikre at helheten i små- og mellomstore bedrifter, som en tannlegepraksis, blir ivaretatt. Vi vet at tidene forandrer seg og at du som kunde får nye behov og ønsker med årene. Som din bank er det også vår oppgave å bistå deg slik at du får oppfylt disse ønskene og behovene, uten at det går på bekostning av en sunn økonomi. 

Kontakt oss om din totaløkonomi