Økonomisk trygghet

Stigende boliglånsrenter, svindelforsøk, og dyrere matvarepriser er bare noe av det som påvirker deg og din hverdag. Våre eksperter gir deg sine beste tips og råd for at du skal føle deg økonomisk trygg.

Hvordan påvirker boliglånet min hverdag?

Tips og råd om privatøkonomi

Svindel – nye trender og måter å unngå disse

Hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det. Kriminelle høres ofte profesjonelle ut og skaper en falsk følelse av trygghet. Å se på avsender og språket i meldinger du mottar er fortsatt gode tips for mange svindelforsøk. Men det er ikke lenger nok.

Ofte er det ingen skrivefeil, språket er troverdig og avsenders adresse eller nummer er riktig. Fremover forventer vi også at svindelforsøkene blir enda bedre. Kunstig intelligens og chatboter som ChatGPT, forenkler innhenting av informasjon, samt muliggjør mer troverdige svindelforsøk. Denne teknologien vil bli bedre og bedre, og mer tilgjengelig, slik at svindelforsøk enkelt kan tilpasses akkurat deg. De vil da kunne utgi seg for å være nær familie som har kommet i en knipe og behøver økonomisk bistand umiddelbart.

Hvordan unngå å bli svindlet

  • Ta deg god tid, selv i en hektisk hverdag
  • Ikke klikk på lenker som er sendt uoppfordret.
    Gå direkte til brukerstedets nettside for å undersøke om innholdet i eposten kan være korrekt. Det samme gjelder for svindelforsøk via telefon og sms.
  • Kontroller alltid beløp, brukersted og valuta før du godkjenner en betaling med BankID/SMS

Her kan du lese mer om svindel

Ingrid Grav svindeljeger i Danske Bank

Ingrid Grav
Svindeljeger i Danske Bank

SparerådInnholdet er utarbeidet av Danske Bank. Det er Finanstilsynet som fører tilsyn med våre markedsaktiviteter i Norge. Informasjonen regnes som markedsføring og er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser. Historisk avkastning er ingen pålitelig indikator for fremtidig avkastning. Informasjonen er ikke ment som en personlig anbefaling til mottageren. Ønsker du personlige investeringsråd anbefaler vi å ta kontakt med banken. For en fullverdig beskrivelse av de ulike produktene og tjenestene, henvises det til prisliste, produktark, prospekt og nøkkelinformasjon til de aktuelle verdipapirfondene. Investor anbefales å sette seg grundig inn i disse dokumentene før en investering foretas.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.