Hvordan selge boligen din?

Et overordnet spørsmål er om du vil bruke en Eiendomsmegler eller om du vil gjøre en større del av forberedelsene selv. Nedenfor vil vi derfor gi deg en oversikt over noen av dine alternativer og valgmuligheter som kan være nyttig å sette seg inn i før du selger boligen. 

 • Selge via eiendomsmegler

  Selge via eiendomsmegler

  Et boligsalg er en stor transaksjon, hvor både selger og kjøper må overholde en rekke bestemmelser og krav i gjeldende lovverk. En autorisert eiendomsmegler sørger for at de juridiske og økonomiske forhold blir ivaretatt på en god måte. Megleren vil også være mellommann mellom kjøper og selger og ta vare på interessentene til boligen din.

  En eiendomsmegler hjelper deg med hele salget, alt fra å sette prisantydning, lage prospekt og markedsføre boligen, innhente nødvendig dokumentasjon, holde visninger og budrunder og gjennomføre kontraktsmøte. Eiendomsmeglerne vil også sørge for at alle som har vist interesse blir oppdatert når budrunden setter i gang.

  Det kan gi en trygghet for både kjøper og selger å benytte eiendomsmegler. Gjennom meglerne sine boligkjøpregister, kan du i tillegg få tilgang til potensielle kjøpere som ønsker å kjøpe bolig i området du bor i. Velg en megler som har lokalkunnskap og som kan svare på spørsmål om skole, barnehager, butikker, transportmuligheter og andre ting om nabolaget – og som du tror vil gjøre en best mulig jobb med å selge akkurat din bolig. Danske Bank samarbeider med de erfarne meglerkjedene Nylander og Krogsveen.

  Usikker på hva boligen din er verdt?

  På lynvurdering.no kan du legge inn noe informasjon om boligen din og få rask tilbakemelding på verdien på boligen din.

  Sjekk boligens verdi

 • Selge boligen selv - uten megler

  Selge boligen selv - uten megler

  Vurderer du å selge boligen din uten bruk av eiendomsmegler, kan du enten bruke en advokat eller selge selv via nettjenester som f.eks Propr.

  Propr er et digitalt verktøy som hjelper deg å selge boligen selv. Med Propr får du hjelp til å lage boligannonse, du holder budrunde i et sikkert digitalt system, og får en kjøpekontrakt der all info om salget automatisk settes inn. Du kan bestille takst, foto, nødvendige dokumenter og oppgjør via Propr, eller ordne med dette selv. Pris vil avhenge av hvilke tjenester du ønsker å benytte deg av.

   

  Hva koster det å selge bolig via Propr?

  Prøv kalkulatoren på propr.no for å beregne hvor mye det koster å selge boligen din.

  Se hva det koster å selge boligen via propr.no

 • Har du en kjøper klar?

  Har du en kjøper klar?

  Har du allerede funnet en kjøper og avtalt pris som dere begge er enige om, kan du få hjelp til å gjennomføre salget på en trygg måte. Bli enig med kjøperen om overtagelsesdato.

  Kontrakt og oppgjør

  Gjennom propr.no kan du fylle ut egenerklæring og kontrakt som inneholder informasjon om boligens tilstand og informasjon om forsikring, fellesgjeld etc. Kontrakten blir automatisk opprettet  og dere signerer med BankID.

  Oppgjør og overtakelse

  Så snart kontrakten er signert, tar oppgjørselskapet over og håndterer selve transaksjonen. Når kjøpesum er innbetalt til oppgjørskonto, evt heftelser slettet og skjøte på eiendom overført, er det klar for overtakelse. 

  Les mer om kontrakt og oppgjør på propr.no

Andre har også lest