Gå til hovedinnhold

BankID

BankID er en elektronisk legitimasjon som du bruker til å bekrefte hvem du er.  Med BankID kan butikker, banker og kunder stole på hvem de kommuniserer med elektronisk, og sikre at innholdet ikke er lest eller endret underveis.

BankID som legitimasjon og signatur
BankID er en elektronisk legitimasjon som du kan bruke til å bekrefte hvem du er på nett. Det er også din personlige signatur, for eksempel når du skal signere dokumenter og meldinger elektronisk. Det er bankene i Norge som utsteder BankID.

Last ned sertifikater.


BankID kan du blant annet bruk til: 

  • å logge inn i nettbank
  • sikker betaling med kort på nett
  • signering av dokumenter, for eksempel bestillinger, søknader og kontrakter
  • offentlig rapportering
  • handle på internett

Hvordan får du BankID
For å få BankID må du legitimere deg med pass i den banken som skal utstede BankID til deg. Du kan ha BankID i flere banker. Du kan bestille BankID ved å gå inn på logg inn-siden i nettbanken. Da vil du få beskjed om å lage et personlig passord som blir din BankID. Av sikkerhetsmessige grunner vil du få beskjed om å fornye din BankID med jevne mellomrom.

Bestill BankID

 

Mobil-ID
Med Mobil-ID har du alltid med deg din elektroniske signatur når du har behov for å logge inn, signere eller handle på nett. Bestill Mobil-ID i nettbanken og last ned appen Mobil-ID. 
Les mer om Mobil-ID


BankID trust service provider practice statement
Avtalevilkår for BankID

Andre har også lest