Sikker netthandel

Godkjenn netthandelen med SMS eller BankID - så er du ekstra sikker

Når du handler på internett vil du i mange tilfeller handle på et nettsted som bruker 3D Secure for å øke sikkerheten og minimere risikoen for kortmisbruk. Du vil bli bedt om å godkjenne kjøpet ved bruk av engangskode på SMS eller BankID.

Bruk av løsningen sikrer at det er rette person (innehaveren av kortet) som betaler med kortet på nett, og sikrer deg mot mulig misbruk av kortet ditt. Se etter logoen for mastercard Identity Check eller MasterCard SecureCode™ når du skal godkjenne kjøpet.

Merk: Det er opp til den enkelte nettbutikk om de vil bruke sikkerhetsløsningen, så det vil fortsatt være noen nettbutikker hvor du ikke må godkjenne kjøpet ved bruk av engangskode eller BankID.

 

Godkjenn netthandelen med SMS eller BankID

Etter du har lagt inn dine kortdetaljer når du handler på nett blir du sendt videre til dette bildet. Her har du to alternativer for hvordan du ønsker å godkjenne korttransaksjonen:

  1. Godkjenn med engangskode på SMS
  2. Godkjenn ved bruk av din BankID

Godkjenn med SMS

Du vil motta en SMS med en engangskode til din mobiltelefon. Mobilnummeret SMS-en sendes til ser du i vinduet under "detaljer om betalingen". Engangskoden skriver du inn i feltet "engangskode fra SMS" og den er gyldig i 20 minutter. 

Feil mobilnummer? Logg inn i mobil- eller nettbanken og oppdater dine kontaktopplysninger. Trykk på den lille runde knappen ved siden av mobilnummeret i betalingsbildet og velg "send på nytt".

 

Godkjenn med BankID

Fyll ut fødselsnummer, engangskode og personlig kode. Merk: har du Mobil-ID kan du bruke den. Da taster du fødselsnummer og så følger du bruksanvisningen på mobiltelefon. 

Mobil-ID - kodebrikke på mobil

Med Mobil-ID har du alltid med deg din elektroniske signatur når du har behov for å logge inn, signere eller handle på nett. 

Vi passer godt på dine data

Du trenger ikke frykte for sikkerheten når du bruker våre digitale løsninger. De er alle underlagt høye sikkerhetskrav for å unngå svindel. Når du er på nett er det likevel viktig at du viser varsomhet.