Koronasommer: Få oversikt over din forsikringssituasjon

Korona har satt store begrensninger for reisemønsteret vårt i sommer. Les her hvordan forsikringen dekker deg, uansett hvor du velger å reise.

Koronakrisen har rystet reisebransjen og satt en stopper for mange reiser som allerede var bestilt og betalt. Er du Private Banking-kunde, og en av de som hadde gledet seg til en deilig utenlandsferie, kan du lese mer her hvor vi gjennomgår de mulighetene du har med et Mastercard® Platinum eller World Elite Mastercard® i Danske Bank Private Banking.

For Private Banking-kunder med andre typer av Mastercard®, kan det være andre vilkår som er gjeldende. Hvordan du er dekket fremgår i vilkårene.

World Elite kortprogram:

Forsikringen gjelder når minimum 50% av reisens totale transportkostnader er betalt med:

  • Mastercard World Elite kredittkort, inklusive familiekort
  • World Elite Bankkort, inklusive familiekort
  • Mastercard 365Privat tilhørende World Elite kundeprogram
  • Danske Bank Nettbank

Les mer om World Elite kortprogrammet og vilkårene her

Platinum kortprogram:

Forsikringen gjelder når minimum 50% av reisens totale transportkostnader er betalt med:

  • Mastercard Private Banking Platinum kredittkort, inklusiv familiekort
  • Platinum Total Bankkort, inklusiv familiekort
  • Mastercard 365Privat tilhørende Private Banking Platinum kundeprogram
  • Danske Bank Nettbank.

Les mer om Platinum kortprogrammet og vilkårene her

Som Private Banking-kunde sikrer dine kort i World Elite- eller Platinum-kundeprogram deg på steder hvor UD ikke fraråder innreise.

Skal du til Danmark, Island eller Finland denne sommeren, skal du ikke bekymre deg for din forsikring.

Som Private Banking-kunde har du automatisk reiseforsikring med avbestillingsforsikring og evakuering tilknyttet dine kort. Forutsetningen er at du har et gyldig/aktivt Mastercard® kredittkort Platinum eller World Elite Mastercard® i Danske Bank Private Banking, og at minst 50 % av transportkostnadene er betalt med ett av dine kort tilhørende kundeprogrammet Platinum eller World Elite, eller via nettbanken.

Reiseforsikringen på ditt kort dekker deg og din medreisende og hjemmeboende barn under 25 år, når dere reiser til ”godkjente” land. Det gjelder ved sykdom og hjemtransport, avbestilling, stjålet bagasje, ulykker og forsinkelse på reisen. Du kan lese mer om disse dekningene i vilkårene

Dekning i land hvor Utenriksdepartementet fraråder reise

Skal du reise til land Utenriksdepartementet har frarådet å reise til er du dessverre ikke dekket av denne forsikringen. Da må du heller vurdere behovet for å tegne en utvidet forsikring.

Dekning på reise i Norge

Skal du ha norgesferie i år, er kanskje forsikring ikke det du tenker mest på. I Norge behøver du for eksempel ikke å tenke på helsekort eller sykehusregningen. Det kan allikevel oppstå situasjoner hvor du kan få bruk for en forsikring - f.eks. hvis du har leid et sommerhus og må reise hjem tidligere på grunn av sykdom i familien.

Hvis du reiser i Norge og har minst èn overnatting, eller reiser med fly, er du som Private Banking-kunde dekket av reiseforsikringen på dine kort tilhørende kundeprogrammet World Elite eller Platinum. Ved bruk av egen bil på reise må minst 50 % av transportutgiftene (drivstoff, ferge, etc.) være betalt med ett av kortene i kundeprogrammet World Elite og Platinum, eventuelt via Danske Bank nettbank.

Mulighet for refusjon

Flere nordmenn har vært nødt til å gi opp reisedrømmen i sommer, og noen opplever at de får utlevert en voucher eller bonuspoeng av fly- eller reiseselskapet hvor de har booket reisen. EU krever at reiseselskaper innenfor EU gir mulighet for kontantrefusjon.

Det betyr at dersom du ønsker å få tilbakebetalt pengene du allerede har betalt, så kan du sende inn en reklamasjon gjennom Danske Bank. Dette krever at du har betalt reisen med ett av dine kort tilhørende Private Banking kortprogrammet i Danske Bank. For å være på den sikre siden anbefaler vi alltid at du bruker et av dine Danske Bank kreditt- eller debetkort når du bestiller reise, så har du større mulighet til å få tilbakebetaling etter reklamasjon.

Uansett hvor du måtte reise ønsker vi deg en riktig god sommer!

Husk at du alltid kan se forsikringsbetingelser tilknyttet ditt kort på våre websider.

Les mer om kortprogrammet World Elite
Les mer om kortprogrammet Platinum