Pengeby er det perfekte digitale spillet for å lære dine barn om penger, økonomi, matematikk og bærekraft. Her får barna, på en interaktiv og morsom måte, en økt forståelse av bruk av penger, samt lærer viktigheten av å spare. I tillegg lærer de om hvordan du tar ansvar for miljøet. Er du ikke overbevist? Da burde du lese videre.

Hvorfor er det viktig å lære barn om penger?

Mange foreldre overser viktigheten av å lære barn om penger. Men lærer du barna om økonomisk ansvarlighet, vil det hjelpe dem å bygge sunne vaner og forberede dem for fremtiden. Det er også en ferdighet som vil hjelpe dem med å unngå gjeld og økonomiske problemer senere i livet.

Når barn lærer om penger, vil de også lære om viktigheten av å spare og investere. Dette vil hjelpe dem med å forstå hvordan de kan nå sine mål og oppleve suksess i livet. De vil også lære om viktigheten med å ta ansvar for sin egen økonomi og unngå dårlige beslutninger som kan føre til økonomiske problemer.

jenter som spiller pengeby

Fordelene med Pengeby

Pengeby er et digitalt spill tilpasset barn mellom 6-9 år, hvor barnet lager seg en egen figur som bor i en virtuell by. Barnet lærer om penger, matematikk, og får økonomisk ansvarlighet gjennom ulike spill og aktiviteter. I spillet skal du skaffe varer som du kan selge på markedet i byen. Pengene kan du bruke til å for eksempel å kjøpe bedre fiskegarn eller oppgradere figuren din.

Samtidig som du skal tjene penger, skal du også holde byen din ren gjennom å rydde opp i søppel og forurensing. Ved å investere i en grønnere og mer bærekraftig by, lærer barnet om hvordan man kan bidra til en mer bærekraftig verden.

Selv om spillet er tilpasset barn mellom 6-9 år, kan det fint brukes av yngre barn sammen med en voksen.

I tillegg har spillet:

 • En innebygd oppsparingstjeneste som hjelper barn å lære om viktigheten med å spare penger.
 • En investeringsfunksjon hvor de pengene du sparer kan brukes til å oppgradere enten eget hus eller andre deler av byen.
 • En bærekraftsfunksjon som lærer barna om viktigheten av å ta ansvar for miljøet og planeten.

Dette lærer barna i Pengeby

 • Får kunnskap om enkle, naturlige tall
 • Utføre enkle regnestykker
 • Oppdage enkle regneregler og sammenhenger
 • Får kunnskap om strategier til enkle beregninger
 • Løser enkle matematiske problemer
 • Undersøke og tolke enkle hverdagssituasjoner ved bruk av matematikk
 • Bruke enkle symbolske representasjoner
 • Får kunnskap om enkle fagord og begreper
 • Spillet er tilpasset barn mellom 6-9 år, men kan fint brukes av yngre barn sammen med en voksen

Bærekraft i Pengeby

Bærekraft er en viktig del av Pengeby. Jo bedre du tar vare på byen din, jo mer penger får du igjen for det underveis i spillet. Barnet kan også velge å spare for å investere i en grønnere og mer bærekraftig by. Dermed støtter Pengeby FNs bærekraftsmål om en mer bærekraftig verden.

Pengeby viser barna hvordan man med små grep kan gjøre en forskjell og redde planeten, eller i dette tilfellet, byen. Eksempelvis kan de oppgradere lastebilene som kommer med varer til markedet, til elektriske kjøretøy. På den måten lærer barna ikke bare økonomisk ansvar, men også viktigheten av å ta ansvar for miljøet.

Pengeby vs andre digitale spill for barn

Det finnes flere digitale spill på markedet som lærer barn om økonomi, matematikk og bærekraft. Det som skiller Pengeby fra disse er at de kombinerer de ulike temaene. Spillet fokuserer ikke kun på hvordan du tjener penger, barnet lærer får også bedre tallforståelse, samt at man lærer viktigheten av å ta ansvar for miljøet og planeten.

Pengeby er et interaktivt, fargerikt univers som er designet for læring på en morsom og interaktiv måte. For eksempel vil du få spørsmål om å selge varer du har samlet, hvor ulikt antall solgte varer vil gi deg ulik betaling. Her må barnet selv regne seg frem til hvilket tilbud som gir dem mest penger tilbake.

Invester i barnets finansielle fremtid med Pengeby

Hvis du vil lære barnet om økonomisk ansvar, matematikk og bærekraft, er Pengeby det perfekte spillet.

Med Pengeby lærer dine barn å spare og investere penger, bygge egen formue og ta ansvar for sin egen økonomi. De får bedre tallforståelse og lærer hvordan du tar vare på miljøet rundt deg. Det digitale spiller er designet for at barna skal ha det gøy, mens de lærer. Invester i barnas fremtid og last ned Pengeby i dag eller spill det i nettleseren.

Ps. Spillet er selvfølgelig gratis!

Lek og lær med Pengeby

Gi barna et økonomisk forsprang gjennom Pengeby; et gratis spill hvor barna kan lære om penger, bærekraft og økonomi på en morsom måte. 

Bruk skjermtiden fornuftig, og gi barna et verdigrunnlag de kan ta med seg inn i voksenlivet!

Spill Pengeby

Lek og lær med Pengeby

Gi barna et økonomisk forsprang gjennom Pengeby; et gratis spill hvor barna kan lære om penger, bærekraft og økonomi på en morsom måte. 

Bruk skjermtiden fornuftig, og gi barna et verdigrunnlag de kan ta med seg inn i voksenlivet!

Download on Google Play Download on App Store