Smarte vaner

Her finner du tips og råd for privatøkonomien.


Mann sjekker verandadør

Artikkel

Slik unngår du skader når stormen treffer

Hvert år mottar forsikringsselskap saker som oppstår på grunn av vind og vær. Men enkle grep før ekstremværet kommer kan forebygge mange dyre skader.

Avhengig av hjelp fra foreldre for å kjøpe bolig? Du er ikke alene

Visste du at dagens pensjonister var i gjennomsnitt 32 år da de kjøpte sin første bolig? Foreldregenerasjonen, de som er rundt 50 år i dag, var 28 år og i dag er den gjennomsnittlige førstegangskjøperen 26 år.

Hvor mye renteoppgang tåler du?

Med egen bolig vil det komme langt flere utgifter enn bare å betale ned på lånet. Det er utgifter på boligen som strøm, kommunale avgifter, vedlikehold, forsikringer, husleie, TV-lisens, internett og så videre trekkes på løpende bånd. Har du tenkt på hvordan du skal strukturere økonomien dersom renta på lånet øker?

Artikkel

Fastrentelån - en forsikring mot høyere låneutgifter

Ønsker du mer forutsigbarhet, kan fastrentelån være løsningen for deg. Du vil da få en fast rente på lånet ditt i perioden du ønsker og er med det sikret mot overraskende renteendringer.

Artikkel

Survival guide for studenter

Nå skal du endelig fly ut av redet og ta fatt på voksenlivet. Her er noen gode råd for hvordan du overlever, spesielt økonomisk, som student.

Bil med mann inni

Artikkel

Husk dette før du kjøper bruktbil

Det er mange ting å tenke på når du skal kjøpe bil. Her har vi samlet opp noen smarte tips for deg som skal kjøpe bruktbil.

Alle saker under Smarte vaner

Andre tema