Smarte vaner

Her finner du tips og råd for privatøkonomien.


Artikkel

Tipsene som gjør deg mer produktiv fra hjemmekontoret i 2021

Vi jobber i snitt en time lenger nå enn før pandemien. Forventningen om at vi alltid skal være tilgjengelig til enhver tid har en større innvirkning på vår produktivitet og jobb-fritid-balanse enn man skulle tro, ifølge fersk undersøkelse.

Egen pensjonskonto er lansert - dette betyr det for deg

Regjeringen vedtok i fjor at lovendringen om egen pensjonskonto skulle tre i kraft fra 1. januar 2021. Dette har nå skjedd og egen pensjonskonto er blitt en realitet.

Ungt par på visning

Sparing

Nye regler for boligsparing for ungdom (BSU)

Det er vedtatt to viktige endringer i reglene for BSU fra og med inntekståret 2021. Årlig sparebeløp økes, og med det skattefradrag. I tillegg kan du ikke eie bolig for å få fradraget.

Mann sitter ved sofabord og jobber på laptop

Artikkel

Hjemmekontor? Dette må du vite om forsikringer og belastningsskader

Når hjemmekontor for mange ikke lenger er unntaket, men en fast del av hverdagen: Hvordan er det med forsikringer, og hvordan unngår du belastningsskader?

Even Aasheim

Artikkel

Slik gikk det da Even skulle handle med Apple Pay

Even Aasheim fikk teste Apple Pay på handel og ble så positivt overrasket at han heretter dropper lommeboka på handelen fremover.

Endringer i BSU-regelen - bør man fortsette å spare i BSU nå?

I desember vedtok Stortinget en større endring av BSU-regelen i forbindelse med regjeringens statsbudsjett for 2021. Hvordan påvirker det alle unge som sparer, og bør man fortsette å gjøre det nå?

Alle saker under Smarte vaner

Andre tema