Er du en av de mange tusen studentene som skal i gang med et nytt og spennende studieløp? Mange av de som flytter ut for første gang må leie, enten alene eller med flere, en leilighet eller hybel hos en utleier. Og i nesten alle tilfeller kreves det at man oppretter en depositumskonto.

Vi har fått mange spørsmål om depositumkonto de siste ukene, og derfor kommer kunderådgiver i Danske Bank, Tonje Fosse, med råd om hva du må unngå.

Enkel prosess

Det viktigste du som leietaker må huske på før det kan opprettes en slik depositumkonto, er følgende:

Legitimer deg selv. Det er svært vanlig at studenter ringer oss og lurer på hvorfor de ikke får til å opprette en depositumkonto, og da er det ofte det som er problemet, sier kunderådgiver Tonje Fosse, og fortsetter:

Det betyr at man må bevise for banken at man er den man utgir seg for å være. Dette er enkelt hos oss i Danske Bank.

Gå inn her og følg anvisningene for å legitimere deg hos oss. Prosessen er gjort unna på to minutter!

Hvordan opprette depositumskonto

  1. Leietaker legitimerer seg elektronisk via https://danskebank.no/bankid. Leietaker vil da få tilgang til Danske Bank Nettbank.
  2. Utleier eller leietaker bestiller depositumskonto og legger ved signert leiekontrakt.
  3. Kontoen opprettes i løpet av noen få dager og både leietaker og utleier må signere kontoavtalen elektronisk gjennom vår nettbank.
  4. Leietaker innbetaler avtalt depositumsbeløp inn på depositumskonto.

De fleste av henvendelsene vi får fra studenter når det gjelder depositumskonto, løser seg ved hjelp av å legitimere seg på hjemmesiden vår. Det er den vanligste feilen leietakerne gjør. Uten å bevise for banken hvem man er, får man heller ikke opprettet en depositumskonto.

Deretter er det opp til enten utleier eller leietaker å gå inn og sende søknad om opprettelse av depositumkontoen.

Tips nummer to for leietakere er å laste opp leiekontrakten som må være signert av begge parter. Dette gjør man herHusk også at hele kontrakten må lastes opp, og ikke kun deler av den, minner kunderådgiver Tonje Fosse om.

 

En leiekontrakt må inneholde følgende:

  • Utleiers- og leietakers navn og kontaktinfo 
  • Eiendommens adresse
  • Husleiekonto
  • Depositumsbeløp
  • Signaturer fra begge parter