Du har gått videre fra haugen med søkere på stillingen og det er lett å tenke at man nærmer seg drømmejobben når innkallelsen til intervju kommer. Men det er her jobben virkelig starter.

Slik gjør du deg attraktiv som student

Birger Gagnum, rekrutterer i Danske Bank Norge, jobber med at Danske Bank er en attraktiv arbeidsgiver.

- Vi ansetter mennesker med en solid fagkompetanse, men det vi virkelig er på jakt etter er de personlige egenskapene. I tiden som kommer er evnen og ønsket om å hele tiden utvikle seg, tilegne seg ny kunnskap og være med på å drive endring, noe av det som blir mest avgjørende, forklarer han. 

- Vi er ikke på jakt etter «superman» eller «superwoman», men på jakt etter gode mennesker med gode verdier og holdninger. 


Birger Gagnum
Talent Acquisition Specialist

Vis deg fra din beste side

Det handler om å bruke jobbintervjuet til å vise hva man er god på, hvem man er og hva man kan bidra med. Birger Gagnum oppfordrer kandidatene til å vise seg fra sin beste side, men er klar på at de må være tro mot sin egen personlighet og verdier. 

- Du trenger ikke være perfekt. Hvis du tar personlighetstester, svar det du mener er riktig for deg. Vi er ikke på jakt etter «superman» eller «superwoman», men på jakt etter gode mennesker med gode verdier og holdninger. Det er lov å ikke kunne ting, sier han.

- Karakterer er langt fra uviktige, da de er en av de få håndfaste kriteriene vi har å måle på, spesielt når det kommer til yngre kandidater. Men de tar deg bare fram til bordkanten, legger Gagnum til. 

Det er der du skal vise frem personligheten din og hva bedriften investerer i. 

- Før intervjuet er det lurt å tenke ut gode eksempler på hvorfor du innehar de egenskapene de etterspør, sier Gunhild Løvik-Stuen, karriereveileder hos Handelshøyskolen BI i Trondheim.

Ofte kommer man forberedt, man har en liste med spørsmål å stille og noen planlagte svar på klassiske spørsmål som «Hva er dine styrker og svakheter?» Gagnum advarer mot å gå i den klassiske fella og få en svakhet til å vinkles positivt – det er lov å si at man ikke er så god på noe.

- Det er lov å fremstille seg selv på en positiv måte. Det er viktig få frem hva du kan bidra med. Man skal være ærlig rundt sine styrker og svakheter, men det er også en mulighet til å selge seg selv, sier Gagnum.

På Danske Banks karrieresider kan du se stillingsannonser, lese om banken og se intervjuer med ansatte for å lære enda mer om hvordan det er å være ansatt i Norges utfordrerbank. 

Karrieresidene