- Det er ett viktig spørsmål du må tenke over for å finne ut hva som er den beste løsningen for akkurat deg, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand.

Hvor ofte vil du få bruk for skiutstyret?

Dette kommer til å avgjøre hvordan du får mest for pengene.
- Hvis du tror det blir med den ene turen i året, så kan det lønne seg å leie utstyr. For rundt 400kr kan du leie ski, sko og staver i de fleste store alpinanleggene i Norge, sier Tvetenstrand.


Her har vi samlet leieprisene for én dag fra noen av de mest populære skisentrene.

Priser på leie:*

Oppdal: 400,-
Hemsedal: 330,-
Oslo Vinterpark: 420,-
Norefjell: 410,-
Åre: 373,-
Trysil: 284,-


*(Ski, sko, staver. Medium kvalitet for de som har kjørt noe tidligere) 
En annen løsning, som også kan gagne deg i flere år fremover, er å kjøpe brukt.
- Det er greit å undersøke muligheten om å kjøpe brukt før man eventuelt leier i alpinanlegget. Sjekk Finn.no, der finner man garantert noen brukt-kupp, sier hun.

Annerledes for barn

- Voksne kan enkelt kjøpe brukt, kjøre en tur i bakken, og så la det stå i boden til neste år. Dette er nok den beste løsningen for de som står på slalåm et par ganger i året. Om du skal prøve slalåm for første gang i livet ditt i vinterferien, lei utstyr for å se om det er noe for deg, råder forbrukerøkonomen.

Skal du stå på ski mer enn to dager i løpet av en sesong, vil det for mange lønne seg å kjøpe brukt. Selv om det er brukt av andre, holder nok utstyret fortsatt i flere år til. Har du gjort et brukt-kupp kan du også selge utstyret videre etter et par sesonger.

For barn er det litt annerledes. Hvis man kjøper skiutstyr til en femåring, så vil barnet vokse ut av skiene innen et par år. Der vil det lønne seg å leie utstyr hvis man ikke skal ta med barna på ski så ofte.

- Hvis man skal kjøpe nytt utstyr, lønner det seg definitivt å vente med å kjøpe til etter sesongen. Da skal alle sportsforhandlerne selge ut modellene de ikke har fått solgt, og da er det absolutt best sjanse for å få med seg et kupp, sier Tvetenstrand.